Översikt

    • Träning infor proven


      OBS! Man får inte delta i proven om man inte har lämnat in alla uppgifter!

      HUOM! Kokeisiin ei saa osallistua, jos ei ole palauttanut kaikkia tehtäviä!

    • Muntliga presentationer (provträning)

      Denna vecka ska ni hålla era muntliga provpresentationer i smågrupper. Ni får träning och ni får diskutera och ge feedback om presentationerna, så det är viktigt att delta! Grupperna i provet ska vara desamma som på kursens muntliga övningar. Ni behöver cirka 15 minuter per person för att träna, så reservera tillräckligt mycket tid. Boka tiderna för provträningen och håll presentationerna denna vecka!

      Se instuktionerna för muntliga presentationerna nedan och repetera provinstruktionerna på Prov-delen.


      Muntliga provpresentationer

      • Alla håller sina provpresentationer och tränar också diskussionsdelen efter presentationen. Håll presentationen först och genast efter presentationen kommer diskussionsdelen som tar 6-8 minuter. I diskussionen får publiken och presentationshållaren ställa frågor till varandra om temat och diskutera de här frågorna tillsammans. TIPS: välj eller formulera din presentationstema på detta sätt att det inte är för svårt att diskutera! Publiken behöver inte vara proffs inom din bransch, utan du ska utbilda publiken om ditt tema.
      • Efter presentationerna och diskussionsdelarna får publiken ge feedback. Vad var bra i presentationen? Fanns det något som var oklart eller borde ändras på något sätt? Borde man lägga till eller ta bort någonting? Var det svårt eller lätt att diskutera om temat? Din feedback hjälper presentationshållaren att bearbeta sin presentation och du ska säkert vara tacksam för alla kommentarer som du får när det blir din tur.
      • Kom ihåg att ni inte får läsa t.ex. diskussionsdelen direkt från papper i provet! Ju naturligare diskussionen är, desto bättre den blir. 


    • URL icon
      Anmälning till det skriftliga provet

      Här kan du boka tiden för det skriftliga provet. Provet är öppet hela tentveckan 20.-26.2. och ni kan själv boka en tid som passar er bäst. 

      Provet görs på campuset på Exam-salarna. Ni får göra provet en gång.

    • Grammatik

      Gå till Grammatik-delen på MyCourses och gör resten av H5P-övningarna som finns där. Ni hittar också länkar till olika grammatiksajter, använd dem. Jag rekommenderar till exempel Nätfräsch - där kan man läsa teori och göra övningar.