Topic outline

  • Alta löytyvät kurssin kaikki laskari-, ryhmälaskari- sekä Mastering Physics-tehtävät. Laskaritehtävien palautuslaatikot löytyvät kunkin viikon omalta sivulta. Lisäksi mallivastaukset avautuvat viikko-sivuille samalla kun laskaritehtävät sulkeutuvat aina seuraavan viikon keskiviikkona.

    Mastering Physics-tehtävät ovat oma tehtäväkokonaisuutensa, josta voi saada enintään kymmenen laskuharjoituspistettä. Mastering Physics-pisteet (max 10 pistettä) ja normaalit laskuharjoituspisteet (max 40 pistettä) lasketaan yhteen mutta kokonaispisteet laskuharjoituksista voi olla enintään 40 pistettä. Täydet laskuharjoituspisteet voi siis saada ilman näitä Mastering Physics-tehtäviäkin. Mastering physics tehtävillä voi toisaalta korvata myös puuttuvia ryhmälaskaripisteitä. MP-tehtävät ovat auki kurssin loppuun saakka (9.6.2023).


    • Tähän on zipattuna joka viikon laskari- ja ryhmälaskaritehtävät. Pois lukien viikon 6 ryhmälaskaritehtävät, jotka ovat viikko 6-sivulla. Kurssin tehtävät on toteutettu jupyter notebookilla. Tässä lyhyet ohjeet:

      • lataa ensin tämä zip-tiedosto ja pura zipissä olevat tiedosto
      • mene selaimella osoitteeseen: https://jupyter.cs.aalto.fi/hub/login
      • kirjaudu Aalto-tunnuksellasi sisään
      • Avaa serveri: Python: General use (JupyterLab)

      Kun serveri on auki, voi vasemman palkin hakemistoon drag and dropata edellä lataamasi tiedostot tai sitten 'upload'-kohdasta ladata ne sinne. Itse notebookin komentoja suoritetaan shift+enter-paineluilla. Osa askelista (erityisesti viikon 5 animaatiot) ovat aika hitaita.