Topic outline

 • Tervetuloa suorittamaan kandiseminaaria kevätlukukaudella 2023. Kurssin avausluento on ti 24.1.2023 klo 12.15-14 salissa AS1.

  Avausluennolla käydään läpi kurssin toimintaperiaatteet ja kerrotaan mm. mitä merkitsee, jos et pääse luennolle tai muuhun kurssin opetustapahtumaan. Kandiaiheita julkaistaan wikissä. EST/BIO-opiskelijat, katsokaa tutkimusryhmien kuvauksia ja pohtikaa, mikä näistä kiinnostaa teitä siinä määrin, että haluaisitte tehdä kandityön johonkin wikissä kuvatusta tutkimusryhmästä. AS-aiheet tarjotaan listana kurssin alussa ja jaetaan opiskelijoiden toivejärjestyksessä aloitusviikon lopussa. IT-aiheet on tyypillisesti esitelty avausluennon jälkeen. Omatoiminen opiskelija voi olla yhteydessä itseään kiinnostavan tutkimusryhmän jäseniin (professori, opettajat, tutkijat, jatko-opiskelijat) ja tiedustella heiltä suoraan kandiaihetta ja ohjausta. Mikäli sinulla on oma aihe kesätöistä, ota yhteyttä vastuuopettajaasi ennen kurssin alkua.

  Kandityön voi laatia suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Samoin ohjaus voi tapahtua näillä kielillä.

  Kaikki ELEC:n opiskelijat (AS, BIO, EST ja IT) käyttävät kurssin aikana ELEC3013  MyCourses-sivua. Jokainen opiskelija ilmoittautuu kurssille VAIN oman koodin mukaisesti Sisussa. Näin vastuuopettajat tietävät mihin pääaineeseen kuulut ja voivat vahvistaa sinulle aiheen. EST-kandikurssin vastuuopettaja lisää AS-, BIO- ja IT-opiskelijat ELEC3013  MyCourses-työtilan jäseniksi. Älä siis ilmoittaudu EST-kandikurssille Sisussa, jos olet jonkin muun pääaineen opiskelija. ELEC-kandikurssien vastuuopettajat ovat Markus Turunen (EST ELEC3013.kand ja BIO ELEC3016.kand), Pekka Forsman (AS ELEC3014, ent. AUT) ja Samuli Aalto (IT ELEC3015, ent. TLT).

  HUOM! TÄTÄ ELEC3016 MyCo-sivua ei päivitetä kurssin aikana. EST-kurssin vastuuopettaja siirtää sinut ELEC3013 MyCo-tilan opiskelijajäseneksi ennen kurssin alkua. Löydät kaiken ennen kurssin alkua tarvitsemasi tiedot täältä ELEC3016 MyCo-tilasta.

  Motivaatio: Katso videon 5 ensimmäistä minuuttia (https://www.youtube.com/watch?v=TdJxY4w9XKY).

  Mistä on  kyse opinnäytteessä: Katso 10-minuuttinen video (https://www.youtube.com/watch?v=70n2-gAp7J0).