Topic outline


  • Kandiseminaarin oppimistavoitteet

    Kandiseminaarilla on neljä pääasiallista oppimistavoitetta:

    1. Opiskelijat osaavat muodostaa tutkimusongelman ja rajat työn tarpeeksi selkeästi
    2. Opiskelijat osaavat etsiä oman työnsä kannalta keskeisimmät tieteelliset julkaisut
    3. Opiskelijat osaavat arvioida kriittisesti etsimäänsä tietoa ja toisten opiskelijoiden töitä (loppupresikset, tutkimusraportti)
    4. Opiskelijat osaavat kirjoittaa löydöksistään siistin tieteellisen paperin (väliversio, tutkimusraportti)

    Kandidaatin tutkielman ja seminaarin suorittaminen

    Kandiseminaari suoritetaan

    1. Osallistumalla aktiivisesti seminaariin etänä Zoomin kautta (läsnäolo saminaaritapaamisissa on pakollista), sisältäen muiden opiskelijoiden töiden opponentoinnin
    2. Laatimalla kandidaatintutkielman
    3. Kirjoittamalla kypsyysnäytteen (0 op, hyväksytty/hylätty)
      – perehtyneisyys tutkielman aihepiiriin ja suomen kielen taito

    Seminaarityöskentely

    Seminaari on akateemisen opetuksen muoto, jossa pieni ryhmä tapaa toisiaan säännöllisesti, ja jossa jokainen osallistuja on aktiivinen. Seminaarityöskentely ei ole samanlaista kuin luentomuotoinen opetus, koska se edellyttää kaikkien osallistumista.

    Seminaarityöskentelyyn kuuluu oman työn esittelemisen lisäksi opponointi; jokainen opiskelija opponoi toisen opiskelijan työn.  Seminaarin ohjaaja osoittaa kullekin opiskelijalle opponoijan. Opponoijan tehtävä on tutustua tarkasti toisen opiskelijat työhön ja kirjoittaa siitä lausunto (ks. ohjeet opponentin lausunnon kirjoittamiseen Materiaalit-osiossa).

    Lisäksi kukin opiskelija tapaa ohjaajan henkilökohtaisesti kaksi kertaa. Henkilökohtaiset tapaamiset varataan MyCoursesin ajanvaraustyökalun kautta ja ne pidetään Zoomin välityksellä.


    Seminaarin työmäärä ja arvostelu

    Kurssin työmäärä, 12 opintopistettä, vastaa n. 266 tuntia työtä. 32 tuntia on varattu seminaarityöskentelyyn (seminaaritapaamiset, henkilökohtaiset tapaamiset, opponenttina toimiminen) ja loput 235 tuntia itsenäiseen työskentelyyn kandidaatintutkielman parissa.


    Toteutustapa: seminaari
    Työmäärä
    Seminaaritapaamiset
    10 tuntia
    Henkilökohtaiset tapaamiset (verkossa Zoomin kautta)
    2 tuntia
    Opponenttina toimiminen (työhön tutustuminen ja lausunto)   
    20 tuntia
    Yhteensä 32 tuntia
    Toteutustapa: kandidaatintutkielma
     
    Itsenäinen työskentely oman työn parissa
    (kirjallisuuteen tutustuminen ja kirjoittaminen)
    235 tuntia
    Yhteensä 235 tuntia
    Seminaari + tutkielma
    266


    Arvostelu


    Tutkielma ja seminaari arvioidaan asteikolla 0-5. Arvostelurubriikki löytyy kohdasta Materiaalit.

    Pääpaino arvostelussa on tutkielmassa, mutta seminaarityöskentely voi vaikuttaa siihen laskevasti tai korottavasti. Arvosanaa laskevasti vaikuttavat poissaolot seminaarista tai henkilökohtaisista tapaaamisista, vähäinen aktiivisuus seminaareissa sekä opponentoinnin puutteellisuus.


    Palautettavat työt ja niiden deadlinet

    Seminaarin palautetaan neljä kirjallista työtä: tutkimussuunnitelma, väliversio kandidaatintutkielmasta, valmis kandidaatintutkielma ja opponentin lausunto. Palautusajat ao. taulukossa.

    Palautettava työ    
    Viimeinen palautuspäivä
    Alustava johdanto
     ke 25.1. klo 23.59 mennessä
    Väliversio  ti 2j8.2. klo 23.59 mennessä
    Semiaarissa esitettävä valmis työ
     su 9.4. klo 23.59 mennessä
    Opponentin lausunto
     pe 14.4.. klo 10.00 mennessä

    Kaikki nämä palautukset tapahtuvat Google Driven kautta. Google drivessa on kansio seminaariryhmälle ja siellä jokaiselle opiskelijalle oma kansio. Kaikki pääsevät tarkastelemaan toistensa töitä. On suotavaa työskennellä Google Driven kautta, jotta ohjaaja näkee reaaliaikaisesti missä vaiheessa työ on.

    Lopullinen valmis kandidaatintutkiema ja kypsyysnäyte palautetaan 24.4. mennessä Turnit-in -palautuslaatikkoon osoitteessa  https://mycourses.aalto.fi/course/view.php?id=34269&section=1 . Lukekaa huolella ohjeet. Yliopiston käytännön mukaisesti plagiointia ei sallita; mikäli Turnitin-järjestelmän avulla havaitaan plagiointia, se johtaa opiskelijan tutkielman ja seminaarisuorituksen hylkäämiseen.

    Yhteydenpito


    Yhteydenpito ohjaajaan tapahtuu pääsääntöisesti keskustelualuuen kautta; jos kyseessä on yleisluontoinen seminaaria tai sen sisältöä koskeva kysymys tai kommentti. Sähköpostilla ei siis tulla vastaamaan esim.  yleisiin kysymyksiin, eikä kysymyksiin joihin löytyy vastaus kurssialueelta. Samoin seminaarin "virallinen", kaikille yhteisesti tarkoitettu viestintä tapahtuu MyCoursesin kautta.

    Jos aiheesi on henkilökohtainen (esim. poissaolo seminaarista sairastumisen vuoksi), voit tietenkin olla yhteydessä sähköpostitse.

    Kun olet lukenut tämän opinto-ohjelman, lähetä ohjaajalle sarjakuva/muu hauska kuva liittyen opiskeluun (ilona.mikkonen@aalto.fi).