Osion kuvaus

 • Kulttuuriperintöä on helppoa hakea ja hyödyntää ottamalla käyttöön laajat yhteistietokannat, jotka kokoavat yhteen miljoonia aineistoja ja satoja kulttuuriorganisaatioita.

  Europeana

  Europeana tuo yhteen eurooppalaiset museot, arkistot ja kirjastot ja niiden digitaaliset kokoelmat. Palvelussa on noin 34 miljoonaa kuvaa, joista 14 miljoonaa on käytettävissä avoimella lisenssillä.

  ARTstor

  Yli kaksi miljoonaa kuvaa 280 kokoelmasta, aiheina erityisesti maailman taidehistoria, kulttuurihistoria, arkkitehtuuri, valokuvaus, muoti, muotoilu jne. Tutustu kunkin kuvan käyttöehtoihin huolellisesti; suuri osa aineistosta on rajattu epäkaupalliseen opiskelu- ja tutkimuskäyttöön Aalto-yliopiston sisällä, aineiston jakaminen eteenpäin avoimessa verkossa on kielletty.

  Finna

  Finna tuo yhteen kotimaiset museot, arkistot ja kirjastot ja niiden digitaaliset kokoelmat. Palvelussa on 100 kokoelmaa, noin 1.3 miljoonaa kuvaa (Museovirasto, Kansallisgalleria, Valokuvataiteen museo jne).

  Aalto-yliopiston arkiston digitoidut aineistot

  Aalto-yliopiston sekä sitä edeltäneiden korkeakoulujen toimintaan liittyviä kuva-aineistoja, kuten toimintaa dokumentoivia valokuvia, oppilastöitä ja opinnäytteitä digitoidaan ja luetteloidaan Aalto-yliopiston arkiston Finnaan. Kokoelma sisältää mm. arkkitehtuurin mittauspiirustus-aineiston. Käyttöoikeustiedot näytetään kuvan yhteydessä, osa aineistosta on lisensoitu Creative Commons-lisenssillä, osassa jatkokäyttö on luvanvaraista.  DPLA

  Palvelu kokoaa yhteen Yhdysvaltojen kirjastojen, arkistojen ja museoiden digitoidut kokoelmat. Kokoelma sisältää noin 9 miljoonaa kuvaa sekä lisäksi ääntä ja liikkuvaa kuvaa.