CHEM-C2280 - Termodynamiikan laboratoriotyöt, Luento-opetus, 6.11.2023-5.2.2024
This course space end date is set to 05.02.2024 Search Courses: CHEM-C2280
Översikt
-
Kurssin aloitusluento on maanantaina 6.10. klo 08:15 – 10:00 salissa Ke1.
Kalvot saatavilla sivun alalaidassa, päivitetty 10.11.
Yleistä
Termodynamiikan laboratoriotyöt täydentävät ja konkretisoivat Termodynamiikan kurssin (CHEM-C2270) sisältöjä laboratoriotöillä. Kurssin opetus rakentuu ohjatun tutkivan oppimisen (Guided inquiry learning) ympärille, jossa opiskelijat itse suunnittelevat koejärjestelynsä. Keskeisimpiä aiheita ovat aktiivisuus ja tasapaino sekä itsenäinen kokeellisten tulosten raportointi. Kurssin laajuus on 2 opintopistettä, ja se kulkee periodien II ja III läpi. Kurssiin kuuluu kaksi laboratoriotyötä. Laboratoriotyöstä A kirjoitetaan työselostus. Laboratoriotyöstä B ei tehdä työselostusta, vaan työn suorittamisen jälkeen vastataan työhön liittyviin digitehtäviin. Työt saa suorittaa haluamassaan järjestyksessä itselle parhaiten sopivina ajankohtina vapaiden suoritusvuorojen puitteissa. Suoritusvuoroja on tarjolla II periodin lopussa marraskuussa ja III periodin alussa tammikuussa.Arviointi
Kurssin arvosana määräytyy seuraavasti (maksimipistemäärä 60 p.):
Laboratoriotöiden ennakkotehtävät 10 % (6 p.)
Laboratoriotöiden suoritus 10 % (6 p.)
Työn A työselostuksen itsearviointi 5 % (3 p.)
Työn A työselostus 60 % (36 p.)
Työn B jälkeen tehtävät digitehtävät 15 % (9 p.)
Palautekyselyyn vastaaminen 5 % (3 p., vapaaehtoinen)
Läpipääsyyn vaaditaan kaikki osasuoritukset ja niistä yhteensä vähintään 24 / 60 kurssipistettä, sekä molempien töiden palautuksien pitää täyttää seuraavat kriteerit:
* Työselostuksesta jokaisen osion täytyy saada vähintään arvosana 1/5
* Työn B laboratoriotyön jälkeisistä digitehtävistä täytyy saada vähintään 3/9 pistettä (En usko, että keneltäkään jää kurssi tästä kiinni)Jos myöhästyt työn B digitehtävien palautuksessa tai et ensimmäisellä palautuksella saa vaadittavaa pistemäärää, saat vielä mahdollisuuden vastata kysymyksiin uudestaan, mutta tällöin voit saada tehtävästä enintään 5/9 pistettä. Arviointikriteerit eivät muutu, ainoastaan maksimipistemäärä laskee. Työselostuksen palauttaminen myöhässä vähentää lopullista pistemäärää kahdella. Myöhästymisen pistevähennykset kertyvät, jos selostuksen palautukset ovat usean kerran myöhässä.
Laboratoriotyöt
Kurssin laboratoriotyöt koostuvat kahdesta osasta:
1) valmistelusta, joka järjestetään aamupäivällä klo 9 – 12, ja
2) suoritusosiosta, jossa varsinainen työ analyyseineen tehdään klo 13 – 18.
Sekä valmistelu että suoritusosiot ovat pakollisia ja niihin on osallistuttava samana päivänä. Et voi siis mennä esim. maanantain valmisteluosioon ja tulla laboratorioon perjantaina. Sekä valmistelu että suoritusosuus alkavat tasalta. Kurssin laboratoriotöistä ei ole jaossa erillistä työohjetta, vaan työ suunnitellaan kokonaisuudessaan valmistelussa. Ennen valmistelua jokaisen opiskelijan tulee lukea laboratoriotyön taustamateriaali työn ennakkotehtäviin vastaamalla. Huolellisten muistiinpanojen tekeminen valmistelussa on ensiarvoisen tärkeää.Työselostus
Kurssin arvosana määräytyy suurimmaksi osaksi työstä A laaditusta raportista. Raportin kirjoitukseen on tarjolla yksityiskohtaiset ohjeet ja tekstiä on mahdollisuus korjata kerran itsearvioinnin jälkeen sekä kerran opettajan antaman palautteen pohjalta ennen opettajan tekemää lopullista arviointia. Opettajan palautteen jälkeen opiskelijalla on viikko aikaa korjata työselostusta. Laboratoriovuorojen rakennetta ja raportin kirjoitusprosessia on havainnollistettu alla olevassa kuvassa. Lihavoiduissa kohdissa opiskelijalla on mahdollisuus saada apua opettajilta. Arviointia sisältävät kohdat on korostettu vihreällä pohjalla. Huom! Työn tulokset eivät vaikuta arvosanaan, vaikka se on merkitty vihreällä. Laboratoriotyön suorittamisesta ansaitsee pisteitä, ja ne katsotaan ansaituksi, kun laboratoriotyön lopuksi tulokset on laskettu oikein.