Topic outline

  • ARSissa johtoajatus on, että opiskelu tapahtuu ymmärryksen kartoittamiseksi eikä arvosanojen tai laskaripisteiden perässä juosten. Tästä syystä kurssilla on käytössä uusimpaan pedagogiseen tutkimukseen perustuva arviointi- ja opetusmuoto, jossa arvosana määräytyy laajalta osin opiskelijan itsearvioinnin perusteella ja kurssi toteutetaan ns. primetime-opetuksena. Itsearviointi tehdään kurssin lopulla. Opiskelija saa itsearvioinnin tueksi yksityiskohtaisen arviointimatriisin sekä kurssin harjoituspisteet tehtäväkategorioittain.

    Kurssin tehtävät pisteytetään, mutta pisteytyksen ensisijaisena tavoitteena on antaa opiskelijalle palautetta omasta osaamisesta. Tehtäviin on myös määritetty palautuspäivämäärät, joiden tarkoitus on ohjata opiskelijoita jatkuvaan opiskeluun kurssin aikana. Oppimisen tukena on kurssilla käytössä seuraavan tyyppisiä tehtäviä:

    • Perusall-lukupaketteja
    • MyCo-tehtäviä
    • Opetusvideoita
    • Ongelmien perusosa ja tämän vertais- ja itsearviointi
    • Ongelmien laaja osa ja tämän vertais- ja itsearviointi
    • Primetime-tapaamisia

    Kurssin opiskelussa noudatetaan alla olevan kaavion mukaista kahden viikon välein toistuvaa syklistä rakennetta. Jokaisen tapahtuman perässä on suluissa palautuspäivä ja deadline.
    Kurssin viikkosyklin kaavio

    Kurssilla materiaalia ja tehtäviä on runsaasti, mutta kaikkea ei ole tarkoitus tehdä.  Toimivan opiskelupaketin voi rakentaa itselleen oman tavoitetason mukaisesti esimerkiksi seuraavasti:

    Tavoitteena arvosana 1 - 4:
    Perusall-lukupaketit + MyCo-tehtävät ja opetusvideot + Ongelmien perusosa arviointeineen + Primetime-tapaamiset

    Tavoitteena arvosana 4 - 5:
    Perusall-lukupaketit + MyCo-tehtävät ja opetusvideot + Ongelmien laaja osa arviointeineen + Primetime-tapaamiset

    Jos lähtötasosi on poikkeuksellisen hyvä, voit myös harkita esimerkiksi MyCo-tehtävien poisjättöä ja tehdä sekä perus että laajan osan.  Eri tehtävätyypeistä voi mielenkiinnon ja käytettävissä olevan ajan puitteissa luonnollisesti tehdä myös osia. Arvosanan tarkan määräytymisen osalta kannattaa konsultotoida itsearviointi-osiosta löytyvää arviointimatriisia. Huomaa, että jos tavoitteenasi on arvosana 5/5, täytyy laajaa osaa tehdä vähintään kerran.  

    • Arviointi

      Kurssin arvosana määräytyy seuraavasti:

      Arvosana = Perusall-lukupaketit ja opetusvideot (15 %) + MyCo-tehtävät (10 %) + Viikko-ongelmat sekä vertais- ja itsearviointi (25 - 35 %)  + Primetime-sessiot (10 %) + Itsearviointi (40 %)

      Tehtäväpisteiden kertymistä ja eri osioiden työmääriä on havainnollistettu alla olevassa kaaviossa:
      Kurssin arviointikäytännöt


    • Itsearviointi

      Kurssin arvosanasta 40 % määräytyy opiskelijan itsearvioinnin perusteella. Arviointilomake aukeaa ti 31.10. ja arviointi tulee olla tehtynä su 5.11. mennessä. Itsearviointi on pakollinen osa kurssisuoritusta.

      Arviointi tapahtuu arviointimatriisin pohjalta. Matriisissa oppimistavoitteet on jaettu viiden pääkategorian lisäksi pienempiin osakategorioihin, joissa opiskelija arvioi itseään asteikolla 0-5. Arvioinnin tukena toimivat pääkategoriakohtaiset tehtäväpisteet, jotka julkaistaan 31.10 mennessä. Jokainen osakategoria kontribuoi yhtä paljon kurssiarvosanaan. Lomakkeessa on myös avokenttä, jossa opiskelija voi perustella antamaansa arvosanaa. Vastuuopettaja tarkistaa ja hyväksyy kaikki arvosanat. Huomaa, että opettaja voi tarvittaessa korjata arvosanaa alas- tai ylöspäin.