Översikt


  • Kandidaatintyö kirjoitetaan pääsääntöisesti koulusivistyskielellä (suomi tai ruotsi). Sen voi kirjoittaa myös englanniksi. Työn kieli pitää sopia ohjaajan kanssa työn alkuvaiheessa.

    Alla ohje kandidaatintyön tekemiseen suomeksi (1), ruotsiksi (2) tai englanniksi (3).

    1. Koulusivistyskieleltään suomenkieliset opiskelijat
    Kurssi suoritetaan tämän kotisivuston ohjeiden mukaisesti ilman erityisohjeita, ja kypsyysnäyte suoritetaan osana tekstipajoja.

    2. Koulusivistyskieleltään ruotsinkieliset opiskelijat

    Koulusivistyskieleltään ruotsinkieliset opiskelijat voivat joko

    1. suorittaa kandidaattiseminaarin ruotsin kielellä (ks. osio "Kandidatseminariet på svenska" alla), tai
    2. osallistua suomenkieliseen kandidaattiseminaariin. Tällöin suomenkielisen tutkielman lisäksi tarvitaan kypsyysnäytteenä toimiva noin kolmen sivun mittainen ruotsinkielinen yhteenveto.

    3. Kandidaatintyön kirjoittaminen englanniksi

    Perustieteiden korkeakoulun dekaanin päätöksen (28.10.2013) mukaan kandidaatintyön voi kirjoittaa englanniksi, jos jokin seuraavista ehdoista täyttyy:

    1. Työ tehdään kansainvälisessä tutkimusryhmässä. Mikäli ohjaaja on suomen tai -ruotsinkielinen, englanniksi kirjoittamiseen tarvitaan lisäksi ohjaajan suostumus.
    2. Ohjaaja on englanninkielinen.
    3. Työ tehdään ulkomailla.


    Jos opiskelijan koulusivistyskieli on suomi tai ruotsi, ja jos opiskelija tekee kandidaatintyön muulla kuin koulusivistyskielellään, hänen täytyy liittää kandidaatintyöhönsä tiivistelmä koulusivistyskielellään (suomi tai ruotsi). Koulusivistyskielellä kirjoitettava tiivistelmä on tapa varmistaa opiskelijan koulusivistyskielen hallinta (ns. kypsyysnäyte). Tällöin opiskelijan on osallistuttava englanninkielisten tekstipajojen lisäksi tiivistelmäpajaan.  

    Opiskelijan on syytä huomioida, että vieraalla kielellä kirjoittaminen voi lisätä vaikeusastetta. Kandidaatintyö on kuitenkin ennen muuta kirjoitusharjoitus, joten hyvä kieliasu on tärkeä. Jos pidempien raporttien laatimisesta vieraalla kielellä ei ole aiempaa kokemusta tai kielen hallintaan liittyy epävarmuutta, suosittelemme koulusivistyskielellä kirjoittamista.


    Kandidatseminariet på svenska

    Kontakt person: Henrik Wallén (henrik.wallen@aalto.fi)

    För den som har skolbildningsspråk svenska rekommenderas den svenskspråkiga kandidatseminarieundervisningen:

    JOIN.sv.kand - Svenskspråkigt kandidatseminarium inom teknik

    Anmäl dig då i "JOIN.sv.kand". Du kan delta på det svenskspråkiga seminariet också om du väljer att skriva ditt kandidatarbete på engelska. (Om du skriver på finska är det givetvis bättre att delta på det finskspråkiga seminariet. Notera i så fall information om mognadsprovet på svenska.)