Topic outline

  • Tieteellisen kirjottamisen luento: Inkeri Lehtimaja (inkeri.lehtimaja@aalto.fi)

    Suomenkieliset tekstipajat:
    Anja Keränen (anja.keranen@aalto.fi)
    Janne Laitinen (janne.v.laitinen@aalto.fi)
    Saila Järvinen (saila.jarvinen@aalto.fi)
    Ksenia Eskola (ksenia.eskola@aalto.fi)
    Inkeri Lehtimaja (inkeri.lehtimaja@aalto.fi)

    English Workshops: Susan Gamache (susan.gamache@aalto.fi)

    Tiivistelmäpajat:
    Milka Toikko (milka.toikko@aalto.fi)
    Henna Juslin (henna.juslin@aalto.fi)

    Kirjoitusviestinnän osuuden suorittaminen:

    Suomeksi kandidaatintyönsä kirjoittavat seuraavat tällä sivulla olevia ohjeita.

    Ruotsiksi kandidaatintyönsä kirjoittavat osallistuvat ruotsinkielisen kandidaattiseminaarin tekstipajoihin, joista saavat merkinnän pajojen suorittamisesta. Ohjeet täällä.

    Englanniksi kandidaatintyönsä kirjoittavat osallistuvat englanninkielisiin tekstipajoihin, joista saavat merkinnän pajojen suorittamisesta. Jos koulusivistyskieli on suomi, opiskelijan tulee kuitenkin osallistua suomeksi tiivistelmäpajaan kypsyysnäytteen suorittamiseksi. Ohjeet täällä.

    Tieteellisen kirjoittamisen kokonaisuuteen kuuluvat seuraavat osat:

    1) Johdatus tieteelliseen kirjoittamiseen -luento. Luennon seurattuasi ymmärrät perusperiaatteet tieteellisen tekstin tuottamisesta.

    2) Tieteellisen kirjoittamisen itseopiskelumateriaali tällä sivulla, kohdat 1-5. Materiaalin avulla perehdyt aiheeseen lisää ja pääset tehtävien avulla harjoittelemaan tärkeitä taitoja. Tehtävien on oltava tehtynä ennen ensimmäisiä tekstipajoja. Tekstipajaopettaja tarkistaa ennen pajoja, että jokainen on tehnyt tämän itseopiskelumateriaalin tehtävät. Jollet ole suorittanut materiaalin tehtäviä, et voi osallistua tekstipajoihin.

    3) Tekstipajat 1 ja 2 + kypsyysnäyte (jos kirjoitat työsi englanniksi tai ruotsiksi, käyt tekstipajat sillä kielellä ja osallistut suomenkieliseen tiivistelmäpajaan). Lue ohjeet tekstipajatyöskentelyyn alla olevasta tiedostosta Tekstipajojen ja kypsyysnäytteiden pelisäännöt. Tekstipajamateriaalit ja tekstien palautusosiot löydät tämän sivun alareunasta, itseopiskelumateriaalin alta.
    itseopiskelumateriaalin alta.