Osion kuvaus

  • Loppuseminaarit järjestetään viikolla 17 paikan päällä kampuksella.

    Jokainen seminaaripäivä jaetaan aamupäivä- ja iltapäiväsessioon, ja jokainen opiskelija osallistuu yhteen sessioon, esim. maanantain aamupäiväsessioon.

    Katso päiväkohtainen aikataulu alasivulta Aikataulu.



    Esitys- ja opponointikielestä:

    • Mikäli tutkielma on kirjoitettu suomeksi, niin myös esitys tulee pitää suomeksi.
    • Mikäli tutkielma sen sijaan on kirjoitettu englanniksi, niin:
      1. Jos ohjaaja ei ole suomenkielentaitoinen, niin on erittäin toivottavaa että myös esitys pidetään englanniksi. Jos esitys kuitenkin pidetään suomeksi, tästä on informoitava kurssihenkilökuntaa etukäteen, jotta joku muu kuin työn ohjaaja voi arvioida esityksen.
      2. Jos ohjaaja on suomenkielentaitoinen, niin esityksen voi pitää joko suomeksi tai englanniksi.
    • Opponointikielestä: englanninkielisen esityksen voi pääsääntöisesti opponoida joko suomeksi tai englanniksi. Englannin käyttöä edellytetään kuitenkin siinä tapauksessa, että esityksen pitäjä ei ole suomenkielentaitoinen, mistä tiedotetaan opponenteille erikseen.


    Seminaaripäivään valmistautuminen

    Seminaaripäivänä pidät esityksen omasta työstäsi ja sen lisäksi toimit pääopponenttina yhdelle työlle, ks. kohta "Pääopponentin tehtävät" alla sekä toimit esitysopponenttina yhdelle työlle, ks. kohta "Esitysopponentin tehtävät" alla.

    Esitys

    Valmistele 10-12 minuutin esitys esitys kandidaatintyösi aiheesta. (Tämä 12 minuutin yläraja on ehdoton: session puheenjohtaja voi katkaista esityksesi kun 12 minuuttia on kulunut. Hänen tulisi kuitenkin antaa ennakkovaroitus paria minuuttia aikaisemmin.) Huomaa, että esityskalvot on palautettava jo edellisenä päivänä klo 12:00 mennessä.

    Kielikeskuksen luennoilta saat vinkkejä esityksen valmisteluun. 

    Tällä kurssilla voidaan käyttää esimerkiksi jompaakumpaa Dokumenttien mallipohjat -osiosta löytyvää kalvopohjaa, jotka ovat LaTeX Beamer -esityspohja (zip) ja Aallon PowerPoint-esitelmäpohja (zip). Voit myös käyttää vapaavalintaista esityspohjaa.

    Muistettavaa esityskalvojen suhteen:

    1. Tallenna esityskalvot PDF/A-muotoisena tiedostona. (PDF/A löytyy Microsoftin ohjelmista valinnaisena vaihtoehtona: tiedostokoko on suurempi, mutta näkyy varmemmin myös muissa kuin Windows-koneissa.)
    2. Palauta esityskalvotiedostosi MyCourses-työtilaan viimeistään esityspäivääsi edeltävänä päivänä klo 12 keskipäivällä, sillä erityisesti pääopponenttisi tulee pystyä tutustumaan esityskalvoihisi jo etukäteen. Tarkemmat ohjeet:

      • Palauta esityskalvosi PDF/A-muotoisena tiedostona MyCourses-keskustelualueelle: Loppuseminaarin esityskalvot.
      • Palautusta varten sinun tulee avata uusi viestiketju (Lisää uusi viesti / Add a new discussion topic), ja viestin aiheen (Aihe / Subject) tulee olla muotoa
             Esitys / Teemu Teekkari
        (missä siis oletetaan että sinun nimesi on Teemu Teekkari). 
      • Kirjoita viestisi tekstiksi esityksesi aihe (eli työsi aihe), ja liitä viestiisi liitteeksi PDF/A-muotoinen esityskalvotiedostosi.


    Pääopponentin tehtävät

    Pääopponentti lukee työn V3-version etukäteen ja kommentoi työtä lähinnä sisällön perusteella. Seminaaritilaisuudessa pääopponentin tehtäviin kuuluu lisäksi kysymysten (2 kpl) esittäminen keskustelun avaamiseksi. Pääopponentti myös laatii työstä kirjallisen V3-opponointiraportin.

    Ennen esityspäivää:

    1. Hae opponointiraportin pohja täältä.
    2. Lue opponoitava työ huolella läpi. Tee samalla muistiinpanoja lomakepohjaan tai mieti lomakkeen kysymyksiä. Tutustu myös esittäjän esityskalvoihin (jotka ovat saatavilla esittäjän MyCourses-tehtäväpalautuksena viimeistään esitystä edeltävänä päivänä klo 12).
    3. Kirjoita opponointiraportti lähes valmiiksi. Voit käyttää valmista lomakepohjaa tai kirjoittaa vapaamuotoisen raportin.
    4. Valmistele kaksi kysymystä työn aiheesta.


    Esitystilaisuudessa:

    Session puheenjohtaja antaa esityksen jälkeen ensimmäisen puheenvuoron esitysopponentille jonka jälkeen on varsinaisen opponoinnin, eli pääopponentin vuoro. Pääopponentti kommentoi työn sisältöä lyhyesti sekä avaa keskustelua etukäteen valmistelemillaan kysymyksillä. Pääpaino on hyvillä asiasisältöön liittyvillä kysymyksillä - tarkoitus on saada aikaan keskustelua. Keskusteluun on varattu aikaa noin 5 minuuttia.

    Esitystilaisuuden jälkeen:

    Täydennä V3-opponointiraportti esitystilaisuuden jälkeen ja palauta se PDF/A-muodossa viimeistään 8.5. klo 16 mennessä. Tarkemmat palautusohjeet:

    • Palauta raporttisi PDF/A-muotoisena tiedostona MyCourses-keskustelualueelle V3-opponointi.
    • Palautusta varten sinun tulee avata uusi viestiketju (Lisää uusi viesti / Add a new discussion topic), ja viestin aiheen (Aihe / Subject) tulee olla muotoa
           Työ: Kalle Kylteri / Opponentti: Teemu Teekkari
      (missä siis oletetaan että sinun nimesi on Teemu Teekkari ja että opponoimasi työn tekijä on Kalle Kylteri). 
    • Kirjoita viestisi tekstiksi opponoitavan työn nimi (tai esityksen aihe), ja liitä viestiisi liitteeksi PDF/A-muotoinen V3-opponointiraporttisi.


    Esitysopponentin tehtävät

    Esitysopponentti lukee työn V3-version ja täyttää esityksen aikana lomaketta, johon kirjataan huomioita nimenomaan esitysteknisten seikkojen kannalta. Esitysopponointiraportin pohja löytyy täältä. Esitysopponentti kommentoi esitystä lyhyesti heti esityksen jälkeen.

    Esitysopponentin raportti palautetaan kuten pääopponentinkin:

    • Palauta raporttisi PDF/A-muotoisena tiedostona MyCourses-keskustelualueelle V3-esitysopponointi.
    • Palautusta varten sinun tulee avata uusi viestiketju (Lisää uusi viesti / Add a new discussion topic), ja viestin aiheen (Aihe / Subject) tulee olla muotoa
           Työ: Kalle Kylteri / Esitysopponentti: Teemu Teekkari
      (missä siis oletetaan että sinun nimesi on Teemu Teekkari ja että opponoimasi työn tekijä on Kalle Kylteri). 
    • Kirjoita viestisi tekstiksi opponoitavan työn nimi (tai esityksen aihe), ja liitä viestiisi liitteeksi PDF/A-muotoinen V3-esitysopponointiraporttisi.