Topic outline

  • Kurssilla on käytössä harjoitusryhmien lisäksi Zulip-kanava, jossa voi kysyä apua tehtäviin, kysyä ohjelmoinnista ja keskustella tehtävistä. Omia ratkaisuja ei saa lähettää kaikkien näkyville Zulipiin, vaan jos haluat kysyä omaan koodiisi liittyvästä asiasta, käytä hyväksesi A+:n Koodisäiliötä: Valitse A+:n vasemman reunan valikosta linkki Koodisäiliö, paina painiketta Jatka palveluun ja avautuvalla sivulla joko raahaa tiedosto siihen tarkoitettuun kohtaan tai vaihtoehtoisesti paina painiketta Luo uusi. Jos käytit edellistä tapaa, paina vielä sivulle ilmestynyttä linkkiä tiedostoon. Jälkimmäisessä tavassa leikkaa ja liimaa koodisi avautuvaan ikkunaan ja paina painiketta Tallenna. Kumpaakin tapaa käyttäessä tulet tämän jälkeen sivulle, jossa koodisi näkyy mustalla pohjalla. Kopioi tämän sivun selaimen osoiterivillä näkyvä osoite ja liitä se Zulip-viestiisi. Kurssihenkilökunta pystyy katsomaan linkin kautta koodiasi, mutta opiskelijat eivät pääse katsomaan sitä.

    Tällä videolla näytetään, miten voit lähettää kysymyksen kurssin Zulip-kanavalle ja miten voit lisätä kysymykseesi linkin ohjelmaasi Koodisäliön avulla.

    Pääset Zulip-kanavalle kaikista helpoiten A+-järjestelmän vasemman reunan valikossa olevan linkin Zulip Chat kautta, mutta voit myös kirjautua Zulipiin suoraan  Aalto-sähköpostiosoiteella ja Aalto-tunnukseen liittyvällä salasanalla alla olevan linkin kautta. Jos tulet kurssille Aallon ulkopuolelta (esim. FITech-opiskelijat ja avoimen yliopiston opiskelijat), olet saanut ilmoittautumisen jälkeen ohjeen Aalto-tunnuksen ja Aalto-sähköpostiosoitteen hankintaan.

    Linkki Zulip-kanavalle on A+-järjestelmän vasemman reunan valikossa tai suoraan https://cs-a1111-2023s.zulip.aalto.fi/

    Zulip-kanavalle voi lähettää kysymyksiä milloin tahansa, mutta niihin ei vastata välttämättä heti, vaan yleensä päiväsaikaan muutaman tunnin sisällä. Viikonloppuna lähetettyihin kysymyksiin voi joutua odottamaan vastausta kauemmin.