SCI.harj - Harjoittelu, Luento-opetus, 1.8.2023-31.7.2024
Kurssiasetusten perusteella kurssi on päättynyt 31.07.2024 Etsi kursseja: SCI.harj
Osion kuvaus
-
Tämä sivu on tarkoitettu Teknistieteellisen kandidaattiohjelman opiskelijoille, jotka ovat suunnitelleet kandidaatin tutkinnon vapaasti valittaviin opintoihin harjoittelua 1-10 op. Harjoittelu kirjataan rekisteriin kurssikoodeilla:
- SCI.harj - kotimaan harjoittelu (Teknistieteellinen kandidaattiohjelma)
- SCI.khar - kansainvälinen harjoittelu (Teknistieteellinen kandidaattiohjelma)
DI-ohjelmien harjoitteluohjeet löydät MyCoursesista kurssikoodilla SCI.trai - Practical training.Harjoittelupaikan hankinnasta vastaa opiskelija itse, mutta apua saa Ura- ja rekrytointipalveluista. Harjoittelun voi suorittaa myös ulkomailla. Tietoa ajankohtaisista harjoitteluasioista sekä avoimista harjoittelu- ja työpaikoista löytyy JobTeaser-portaalista. Muista harjoitteluohjelmista ja harjoittelun apurahoista puolestaan löytyy tietoa Aallon nettisivuilta: Harjoittelu Suomessa ja Harjoittelu ulkomailla.
_________________________________________________________________________
Tervetuloa palauttamaan harjoitteluhakemus!
Harjoitteluhakemuksia voi jättää tehtäväkansioon koko lukuvuoden ajan ja niitä käsitellään noin kaksi kertaa kuukaudessa. Kesä-heinäkuun aikana saapuneet hakemukset käsitellään elokuussa. Jos hakemuksessa on puutteita tai ilmenee muuta tarkennettavaa, pääaineesi opintosihteeri ottaa sinuun yhteyttä.Kuinka harjoittelun opintopisteet lasketaan?
- Kahden viikon kokopäiväinen harjoittelu vastaa yhtä opintopistettä.
- Osa-aikaisessa harjoittelussa yhtä opintopistettä vastaa 80 tunnin harjoittelu.
- Puolikkaita opintopisteitä ei myönnetä.
Miten saan opintopisteet harjoittelusta?
- Täytä harjoittelun hyväksymishakemus (pdf)
- Liitä lomakkeeseen harjoitteluraportti.
- Liitä lomakkeeseen työnantajan allekirjoittama työtodistus.
Työtodistuksesta pitää käydä ilmi työsuhteen kesto, onko kyseessä kokopäivä- vai osa-aikatyö sekä työtehtävät. Osa-aikatyön kohdalla viikko- tai kokonaistuntimäärän tulee selvitä työtodistuksesta. - Palauta hakemus liitteineen yhtenä pdf-tiedostona pääaineesi palautuskansioon.
- Jos palautat harjoitteluraportin myös kielikeskuksen kansioon, saat kielenhuollon palautetta raportistasi.
- Harjoittelu rekisteröidään opintorekisteriin kahden-neljän viikon kuluessa.
Harjoitteluraportti
Harjoitteluraportin tarkoituksena on kytkeä työkokemus osaksi opintojasi. Raportti saa olla vapaamuotoinen. Kirjoita omaa tekstiä. Käytä edellä mainittuja kysymyksiä apuna. Älä kopioi kysymyksiä väliotsikoiksi, mutta raportissa voi pohtia esimerkiksi seuraavia asioita:
- minkälaista osaamista työtehtävässä vaadittiin?
- miten pystyit hyödyntämään opintojesi aikana hankkimiasi tietoja ja taitoja harjoittelussa?
- mitä uutta osaamista harjoittelu tuotti?
- millaisia kehittämiskohteita näet omassa osaamisessasi harjoittelukokemuksen perusteella (esim. subtanssiosaaminen, viestintätaidot, kielitaito, työelämätaidot)? Miten aiot paneutua näihin asioihin opintojesi aikana?
- miten työharjoittelu linkittyy tulevaisuuden urasuunnitelmiisi (mihin suuntaan haluat ammatillisesti kehittyä, mitä haluat työurallasi saavuttaa, millaiset asiat ja tehtävät sinua kiinnostavat)?
- Lisäksi raportti voi sisältää huomioita työyhteisön toimivuudesta ja töiden organisoinnista ja omasta työroolista. Raportissa voi kuvata omaan tehtävään liittyviä kehittämisehdotuksia, kuitenkin välttäen harjoittelupaikan arvostelua. Raportin sopiva pituus on 1-2 sivua (A4).
Muuta huomioitavaa
- Tutkintoon hyväksyttävän harjoittelun tulee liittyä ohjelman opintoihin ja sen tulee olla suoritettu opiskelijaksi hyväksymisen jälkeen.
- Pääsääntöisesti yliopistossa suoritettuja työtehtäviä, luottamustehtäviä ja opiskelijan omia projekteja ei hyväksilueta harjoitteluksi.
- Erillisiä työjaksoja ei voi yhdistää, vaan jokainen työjakso käsitellään omana kokonaisuutenaan.
- Jokaisesta harjoittelujaksosta on tehtävä oma hakemus.
- Samasta työstä ei myönnetä sekä harjoittelun että kandidaatintyön opintopisteitä.
- Teknistieteellisen kandidaattiohjelman harjoittelun hyväksyy oman pääaineesi vastuuprofessori.
- Mikäli sisällytät tutkintoon kurssin JOIN-A0003 Yhteisössä vaikuttaminen (3 op), harjoittelua hyväksytään tutkintoon vain 7 op. Tämä koskee kaikkia 1.8.2020 jälkeen jätettyjä harjoitteluhakemuksia.
UUTTA! Kirjoitusviestintä
Ennen harjoitteluraportin kirjoittamista tutustu hyvän raportin oppaaseen täällä ja jätä raporttisi myös kirjoitusviestinnän palautuskansioon täällä.
Harjoitteluraportin palauttaminen kirjoitusviestinnän omaan palautuskansioon on pakollista 1.8.2024 jälkeen palauttaville harjoitteluraporteille. Raportti arvioidaan kuitenkin yksinomaan sitä varten, että opiskelijana saat yksilöityä palautetta ja tilaisuuden kehittää kirjoitustaitoasi. Harjoitteluraporttia ei hylätä kielentarkastuksen perusteella.
Tavoitteena on, että opit hahmottamaan:
- oman kirjoittamisen haasteita ja vahvuuksia
- akateemisen ja ammatillisen kirjoittamisen ominaispiirteitä
- luo pohjaa myöhemmälle akateemiselle ja ammatilliselle kirjoittamiselle.
Haluan opintopisteet harjoittelusta kevätlukukaudelle, kuinka toimin?Voit halutessasi hakea harjoittelun hyväksymistä kahdessa osassa. Pyydä väliaikainen työtodistus 31.7. mennessä tehdyistä tunneista/viikoista ja päivää harjoitteluhakemus sekä raportti 31.7. päivämäärälle. Jätä hakemus liitteineen MyCoursesiin 15.8. mennessä, niin hakemus ehditään käsitellä vielä elokuussa ja opintopisteet kirjata edelliselle lukukaudelle.En pysty ilmoittautumaan sci.harj-kurssille Sisussa, kuinka toimin?Jos olet jo aiemmin saanut opintopisteitä työharjoittelusta, et välttämättä pysty ilmoittautumaan kurssille uudelleen loppujen opintopisteiden hakemiseksi. Ole tällöin yhteydessä opiskelijapalveluihin.Jos olet ilmoittautunut poissaolevaksi toisen lukukausista ja Sisu hylkää ilmoittautumisen, ota yhteyttä opiskelijapalvelut@aalto.fi, niin siirrämme ilmoittautumisesi hylätystä hyväksytyksi. Muista, että tässä tapauksessa harjoittelun hyväksymistä pitää hakea läsnä ollessa. Poissaolevalle ei voida kirjata suoritusta.Jos sinulla on kysyttävää, otathan yhteyttä opiskelijapalveluihin:
Informaatioverkostot: Nina Ramberg, nina.ramberg@aalto.fi, 050 337 4914
Teknillinen fysiikka ja matematiikka: Suvi Saviniemi, suvi.saviniemi@aalto.fi, 050 441 7560
Tietotekniikka: Paula Nyman, paula.nyman@aalto.fi, 050 401 2490
Tuotantotalous: Nina Ramberg, nina.ramberg@aalto.fi, 050 337 4914
tai opiskelijapalvelut@aalto.fiKäyntiosoite: Tietotekniikan talo, 1. kerros, Konemiehentie 2, 02150 Espoo
Huoneet: B152–B164