Översikt

  • Kesän 2024 kurssi

    Kesäkurssi järjestetään 3.6.-15.8. ja sen tentti 20.8.-30.8. välisenä aikana. Kurssilla ei ole luentoja, mutta opiskelija voi katsoa halutessaan aiempien syyskurssien luentovideoita. Tarkempaa tietoa kurssin järjestelyistä on kerrottu vasemman reunan linkkien kautta löytyvillä alasivuilla. Kurssilla ei ole pakollista läsnäoloa muualla kuin tentissä. Kurssia ei voi suorittaa pelkällä tentillä, vaan tentin lisäksi myös harjoitustehtävistä on saatava tarpeeksi pisteitä. Kurssin voi suorittaa mökillä riippumatossa tehden tehtävän tai pari päivässä, palaten loppukesästä koululle tenttiin (suositeltu suoritusmuoto).

    Kurssin teoriamateriaali ja harjoitustehtävät ovat A+-järjestelmässä (avautuu to 3.6. klo 10:00). Jotta pääsisit kurssin A+-materiaaliin, sinun pitää olla ilmoittautunut kurssille Sisussa ja kirjautua A+:aan Aalto-tunnuksilla. Ilmoittautumistiedot siirretään Sisusta kerran tunnissa A+:aan. Jos et ole aikaisemmin käyttänyt millään muulla kurssilla A+-järjestelmää, sinun pitää ensin kirjautua kerran A+-järjestelmään ja sen jälkeen odottaa (korkeintaan tunti), että ilmoittautumistiedot siirretään seuraavan kerran Sisusta A+:aan. Tämän jälkeen voit kirjautua kurssin A+-sivuille Aalto-tunnuksilla ja pääset käyttämään kurssin materiaalia.

    Jos olet ilmoittautunut kurssille FITechin tai avoimen yliopiston kautta, opintohallinto on kirjannut ilmoittautumisesi Sisuun eli sinun ei tarvitse tehdä sitä erikseen. Mutta sen sijaan sinun pitää kirjautua A+-järjestelmään yllä kerrotulla tavalla ja mahdollisesti tunnin päästä uudelleen, jos et ole aikaisemmin käyttänyt A+-järjestelmää.

    Miksi opetella ohjelmointia?

    Jos opiskelet Aallossa, tulet mitä todennäköisimmin törmäämään urallasi tietojärjestelmien kehitysprojekteihin ja perusymmärrys ohjelmoinnista on osa hyödyllistä yleissivistystä, joka auttaa ymmärtämään mitä ollaan tekemässä. Varsinaisen toteutuksen voi jättää siihen perehtyneille, mutta oman erikoisalan osaamisen ja ohjelmistyön nivoutuminen toisiinsa on välttämätöntä onnistuneelle hankkeelle. 

    Tällä kurssilla opit yleispätevät perusteet, jotka pätevät useimmissa ohjelmointikielissä ja -ympäristöissä. Konkreettisena tuloksena opit kurssilla tekemään pieniä hyötyohjelmia, joita tarvitaan esimerkiksi tutkimustyössä muokkaamaan mittalaitteista tai muista lähteistä saatavaa dataa jatkokäsiteltäväksi. Peruskonseptit, kuten ehtolauseet, silmukat ja aliohjelmat, toistuvat liki kaikissa ohjelmistoymäristöissä ja kun ymmärtää teorian, käytännön toteutus muuttuu helpoksi.