Vaihtoehdot: oman osaamisen esittely TAI videoesitelmä

Oman osaamisen esittely, 2-5 min.

Tavoitteena perusteltu itsekehu. Voit tehdä yleisen esittelyn tai kohdentaa sisällön esim. jollekin tietylle työnantajalle. Kerro opinnoistasi, työkokemuksestasi, vahvuuksista ja haasteista, kieli- ja viestintätaidoista yms. Kannattaa kertoa, mikä sinua opinnoissasi / työelämässä erityisesti kiinnostaa ja miksi. Mitä osaat jo nyt ja mitä haluaisit oppia. Yritä kuvata asiantuntemustasi mahdollisimman konkreettisesti: vältä turhaa jargonia ja perustele asiasi. Jos kerrot esim. kuinka opit paljon jostakin tietystä kokemuksesta, kerro myös mitä opit ja mitä hyötyä siitä on työelämässä. Jos kuvailet itseäsi, kerro myös mitä se käytännössä tarkoittaa. Mieti sisältöä kuulijan näkökulmasta: mitä kuulija haluaa tietää? Jos kohdennat videon tietylle työantajalle, tuo esiin miksi haluat juuri kyseiseen työpaikkaan ja mitä annettavaa sinulla olisi juuri heille.

Voit tehdä videon, jossa on vain puhut ilman sen kummempaa matskua TAI voit tehdä videon, jossa kulkee slidet + puhuva pää on vieressä. Tekniset ohjeet erillisenä tiedostona. (Suositelen panoptoa.) Kaikki viritelmät kelpaa, kunhan saat videon / linkin minulle s-postitse.

Ilmaisullisesti kannattaa pyrkiä selkeyteen ja konkretiaan: vältä turhaa muodollisuutta ja puhu asioista niiden oikeilla nimillä. Pyri pitämään hyvä kontakti kameraan. Tsekkaa mitä taustalla näkyy!


Videoesitelmä, 10 min.

Puhuva pää + power pointit. Esittele jokin oman alasi aihe / tutkimus. Tuo esiin, mikä on oma näkökulma aiheeseen ja miksi aihe on kiinnostava ja tärkeä. Tavoitteena on jakaa informaatiota niin, että sisältö jää kuulijan mieleen ja ajatuksia herää. Pyri tässäkin konkreettisuuteen ja selkeyteen ja käsittele aihetta myös arkitodellisuuden kannalta (jos mahdollista). Voit suunnata esityksen haluamallesi kohderyhmälle. (esim. oman alan ihmiset tai laajempi yleisö)

Jos haluat soveltaa tätä tehtävää ja tehdä jotain muuta, sekin on ok, mutta kysy etukäteen.


PALAUTUS SÄHKÖPOSTITSE: rinna.toikka@aalto.fi

Jos haluat kuvata videon Otaniemen videostudiossa, kysy lisäinfot Rinnalta tai voit lampsia / soittaa suoraan Oppimiskeskukseen ja varata studion.

Last modified: Friday, 16 October 2020, 12:02 PM