Tänään päästään gradienttien maailmaan! Tutustu ensin huolella gradientti-videoihin ja tee kokeiluja (ei tarvitse palauttaa). Katso sitten Gradientti-maisema video, josta löydät tehtävänannon ja opetusvideon, sekä demon. Edellisen osion loppupuolelle olin lisännyt muutaman extra-videon, mm. hex- värikoodit. Jos tuntuu, että haluat tässä vaiheessa syventää taitojasi värimaailmojen luomisen suhteen, katso hex-koodi video ja linkit valmiisiin väripaletteihin. Ne löytyvät tämän sivun lopusta.


Työkalulistan lopulla on myös image trace video, jos haluat oppia extraa. Lyhykäisyydessään image trace tekee vektorointia puolestasi oikaisten mutkia. Image trace-kommennolla siluetti-muodossa tai isoissa kontrasteissa oleva kuva voidaan muuttaa vektori-kuvaksi. Tätä toimintoa ei ole käytetty demossa, mutta voit sisällyttää jonkun tällä tavalla tehdyn vektorikuvan kuvitukseesi. Toivon kuitenkin, ettet käytä image trace komentoa aina - se ei nimittäin tue ajatusta siististä vektorilinjoista, jotka pohjautuvat maltilliseen määrään ankkuripisteitä. Muistakaa myös tekijänoikeusasiat näissä kuvissa: esim googlen kuvahaussa voi työkaluista laittaa eri asetuksista tekijänoikeudet "saa uudelleenkäyttää ja muokata". Hyvä sivusto kuvien hakemiseen on myös Pixabay. Image trace on kuitenkin hauska työkalu esim jos haluaisit tehdä  vaikkapa lapsen tussipiirustuksesta nopeasti vektoroinnin, jostain tutusta vektori-muotokuvan esim siluettina (tämä vaatisi ensin Photarilla valokuvan työstön mahdollisimman kontrastiseksi, "pop-taide" tyyliseksi) tai haluat vaikkapa tehdä viidakkomaiseman vektoreina, muttet jaksa jokaista kolibria sinne alusta asti vektoroida. 


Gradientti 1



Gradientti 2


Gradientti 3


Free form gradient 


Image trace


Gradienttimaisema




Toimintaohjeita:

Pohjana esim web large, väriprofiilina rgb.

Työkaluina muista mm: pentool, gradientti, pathfinder-ikkunasta unite ja minus front sekä perusmuodot ja lopussa clipping mask


Tavoite: Luo maisema, jossa on käytetty yhdessä tai useammassa kohdassa gradienttia. Maisemaa varten ei ole tiettyjä mallikuvia, vaan voit lähteä vapaasti tekemään esim valokuvan, käsin tehdyn tai koneella tehdyn luonnoksen pohjalta. Suosittelen, että sinulla on joko luonnos tai muutamia referenssikuvia, tai hyvin kirkas ajatus siitä mitä olet tekemässä. Gradientti voi olla lineaaria, radiaalia tai freeform työkalulla tehtyä, mikäli sinulla on käytössäsi uusin Illustrator, josta tämä ominaisuus löytyy. Jokaisessa elementissä ei tarvitse olla gradienttia.


Pohjaksi joko nelikulmio, jonka kulmat ovat pyöristetty, tai esim ympyrä. Muodot voivat mennä reunan yli ja voit siistiä niitä shapebuilder toolilla. Katsotaan demossa myös helppo keino, jolla reunat voi siistiä clipping maski-komennon avulla. Käytä clipping maskia vain jos olet varma, että työ on valmis!  


Jotkut kuvan elementeistä voivat tulla pohjamuodon yli, kuten pinkissä esimerkki-kuvassa. Tämän täytyy kuitenkin olla tyylillisesti harkittu juttu :)


Kuvassa olisi hyvä kerroksia, eli elementtejä sekä etu- että taka-alalla. 


Voit käyttää image trace - komentoa joidenkin elementtien vektoroimiseen, mutta vektoroi myös itse alusta mielikuvituksesta tai kuvan tai luonnoksen päälle.


Palauta 300ppi pngnä.


Arvostelu: palautetaan ja arvostellaan

Arvioitu aika: 4-6 h



Hex värikoodit


Awesome Color Inspiration Instagramissa (huom, voit kopioida koodit selaimella normaalin tekstin kopioimisen tavoin)

https://www.instagram.com/awsmcolor/?hl=fi


Color Hunt

https://colorhunt.co


HUOM: Tehtävän lopussa käytetty clipping mask on monikäyttöinen työkalu, esim asioiden leikkaamiseen ja kollaasimaiseen tekstuurien käyttöön. Jos haluat tutustua tähän työkaluun syvällisemmin, katso video alta:


Clipping mask







Senast redigerad: torsdag, 14 maj 2020, 12:31