• Valmistele kanditutkielmastasi 10 minuuttia kestävä puhe-esitys, jossa käytät apuna Powerpoint-dioja (tai muuta vastaavaa, muille pajan osallistujille näytettävää materiaalia).
  • Tee puhepajaesityksesi samalla kielellä kuin varsinainen seminaariesityksesi on. Eli jos kirjoitat ja esittelet kandityösi englanniksi, tee myös puhepajaesityksesi englanniksi.
  • Seminaarissa sinulla on lähtökohtaisesti 10 minuuttia käytössäsi esitystä varten.
  • Harjoittele esitystäsi ennen puhepajaa kellon kanssa.
  • Vaikka kirjallinen työ olisi kesken, esiintyminen jännittäisi tai et ole ehtinyt valmistautua kunnolla, osallistu silti puhepajaan, sillä se on pakollinen osa koko kurssia.

MITEN TEEN AKATEEMISEN ESITYKSEN?

  1. Esittele itsesi, kerro selkeästi alussa omin sanoin mitä olet tutkinut. Otsikkokalvolla työn nimi ja oma nimi. 
  2. Alussa on tärkeää motivoida yleisöä kuuntelemaan. Voit kertoa miksi tätä aihetta on tärkeää tutkia, miten tutkittava ongelma näkyy arjessa/teidän alalla tai vaikka missä käytännön sovelluksissa aihe on käytössä.
  3. Tämän johdannon jälkeen mennäänkin jo tutkimusosaan: kerro selkeästi mikä on/mitkä ovat tutkimuskysymykset.
  4. Tämän jälkeen voit kuvata seuraavat elementit: keskeiset käsitteetaineistonkeruututkimusmenetelmättutkimustulokset ja johtopäätökset sekä esim. tutkimusta tehdessä heränneet jatkotutkimusideat.
  5. Pyri kertomaan asioista havainnollisesti, visuaalisesti ja omin sanoin. Ei kannata kopioida kirjallisesta työstä pitkiä tekstipätkiä kalvoille ja lukea niitä suoraan sanasta sanaan. Käytä mielikuvitustasi havainnollistamisessa, esim. valokuvien, taulukoiden, kuvaajien ja tilastojen avulla.
  6. Tee lopuksi yhteenveto olennaisimmista asioista: mitä tehtiin ja mitä opittiin, ts. mitä haluat yleisön muistavan tämän esityksen perusteella. Esitys voi loppua myös johtopäätöksiin, tulevaisuuden pohdintaan tms. mikä tuntuu sinusta tarkoituksenmukaiselta.

Senast redigerad: måndag, 28 juni 2021, 08:14