1. Lähtökohta: sana tai konsepti(pari). Pohtikaa teidän omaa käsiteparianne kurssin teeman pariksi yhdellä-kahdella sanalla tai yhdyssanalla, käsin paperille tai tietokoneella. Tavoitteena avoin, tulkinnanvarainen käsitepari. Pohtikaa ja kirjoittakaa ylös ideoita täydentämään käsitepari. Malli voi olla esim: _________:n muodonmuutos. Muodonmuutos ja _______. Testatkaa erilaisia yhdistelmiä. Mikä tuntuu teistä puhuttelevimmalta?Dokumentoikaa kokeilut, esim. valokuvana.
  1. Vapaa kirjoittaminen: kirjoittakaa aiheesta “muodonmuutos” mitä mieleenne tulee seuraavat kymmenen minuuttia. Koittakaa pitää ulosanti omakohtaisena, älkääkä sensuroiko itseänne. (~10 min)
  1. Sanalista ja vastakohdat: alleviivatkaa kymmenen itsellenne henkilökohtaisesti merkityksellisintä sanaa tekstistänne.
    1. Kirjoittakaa sanat toiselle paperille allekkain.
    2. Kirjoittakaa sanojen vastakohdat viereen. (5–8 min)
  1. Mind map -laajennus: Laajentakaa tärkeimmältä tuntuvia sanoja ja ryhmitelkää niistä nousevia konsepteja toistensa yhteyteen. Etsikää käsitteiden välisiä yhteyksiä ja kirjoittakaa niille nimiä. (~15 min)
  1. DO’s & DONT’s: millainen konseptin pitäisi ainakin olla? Mitä haluatte ehdottomasti välttää? (10 min)
  1. Synopsis: kirjoittakaa yhdellä virkkellä kuvaus siitä, mitä konsepti voisi olla (ts. MITÄ TAPAHTUU). Synopsis on lyhyt sanallinen tiivistelmä siitä mitä teos yleisölle esittää. Synopsiksella vastataan lyhyesti kysymykseen siitä mitä konseptissa tapahtuu.
  1. Ydinsanoma: Kirjoittakaa viimeiseksi selkeästi erilleen muutamalla sanalla se viesti, jonka haluaisitte välittyvän katsojalle (ts. MIKSI). Kuvatkaa synopsikset ja ydinsanoma ja liittäkää ne yhteen PDF-tiedostoon jonka lataatte MyCoursesiin tehtävänantoon.
     
  2. Reverse Storyboard: Purkakaa yksi vapaavalintainen elokuvan tai tv-sarjan alkutekstikohtaus kuvaruuduiksi. Kirjoittakaa ja piirtäkää ruudutettuun pohjaan, mitä alkutekstikohtauksessa tapahtuu. Kirjoittakaa alle, mikä liikkuu, miten se liikkuu ja miltä se tuntuu. Kirjatkaa myös tyyli ja tunnelma ylös.
  1. Piirtäkää omasta ideastanne kuuden ruudun kuvakäsikirjoitusLuonnostelkaa videonne tapahtumat kuuden ruudun kokoiseksi sarjakuvaksi. Piirtäkää karkeasti hahmot, sijoittelu, objektit, esineet yms. ruutuihin siihen kompositioon, mikä tuntuu mielekkäältä. Ei vielä taiteellista jälkeä. Kirjoittakaa kunkin ruudun alle, mitä ruudussa tapahtuu. Käyttäkää synopsista pohjana.
  1. Kuvatkaa kuvakäsikirjoituksen luonnoksen kuvaruudut koneellenne. Pilkkokaa ruudut erillisiksi kuviksi Photoshopissa ja tallentakaa yksitellen omiksi tiedostoikseen. JPG-, PNG- tai PSD-muotoon yksittäisiksi kuviksi.
  1. Animaticin luominen. Kuvakäsikirjoitusluonnoksen ruudut kuvataan ja erilliset kuvat asetellaan editointiohjelman aikajanalle. Tämä sallii ajoitusten testaamisen esimerkiksi alustavasti nauhoitetun musiikki- tai puheraidan kanssa. Voi käyttää Photoshopia tähän tarkoitukseen tai suoraan After Effectsia!
  1. Moodboardit: miltä konsepti näyttää ja tuntuu visuaalisesti? Kootkaa moodboard joka vastaa kirjaamianne käsitteitä ja kuvittaa haluamaanne tyyliä: 20–30 kuvaa jotka viestivät hakemaanne tunnelmaa. Valitkaa esim. kirjoituksistanne 1–3 ylätason termiä ja etsikää niille kuvia. Kirjoittakaa moodboardin yhteyteen tarkentavia selityksiä kuvissa esiintyvistä objekteist

Viimeksi muutettu: perjantaina 29. huhtikuuta 2022, 15.53