3. Harjoitus - vapaa viivapiirros


Viime kerralla treenasit viivojen piirtämistä, olet valmis kokeilemaan omaa luonnostelua. Tämä tehtävä on täysin vapaa ja tullaan värittämään myöhemmin (älä siis väritä ennen seuraavaa videota) . Tämä tehtävä tehtiin koronan ollessa vielä kohtalaisen uusi juttu ja vapaavalintainen aihe pyöri sosiaalisen eristäytymisen teemojen ympärillä. Voit toki jatkaa samalla linjalla ja pohtia esimerkiksi seuraavaa: minkälainen hahmo kuvittaisi sosiaalisen eristäytymisen asioita: minkälaisiksi hahmoiksi me ihmiset olemme muuttuneet? Entä esimerkiksi koiramme? Mitä jos kodissasi oleva esine tai asia heräisi henkiin, millainen hahmo se olisi? Voisiko esimerkiksi kahvikupista tehdä potretin? Katso video alta ja luonnostele ajan kanssa, voit tehdä useamman tiedoston tai layerin, kerralla ei todellakaan tarvitse onnistua! Aihe voi olla hyvin yksinkertainen.

Tämä luonnos väritetään myöhemmin, joten tallenna se .psd muotoon! Älä ala värittämään työtä suoraan! Ennen viiva-piirustuksen väritystä, on muutama pidempi tehtävä, jonka jälkeen väritys on helppoa ja selkeää :) 

Voit hyvin käyttää referenssikuvia, kuten demossa on tehty. Voit kuitenkin tehdä hahmon myös päästä!

Huom: käytä reilusti tilaa paperilla! Älä piperrä

Voit katsoa inspiraatiota kurssilla aiemmin tehdyistä työstä: 

https://docs.google.com/presentation/d/1Vt-QZhV76E4kNM4jT674O4uIgXJprz4Et2FpHqdxYpQ/edit?usp=sharing

Tavoite: Luonnoksessa on selkeää viivaa ja muotoa. Mittasuhteet ovat harkitut: kuva on joko vapaan kuvitusmainen, tai realistinen mittasuhteiltaan.

Kuvassa on luonnetta!

Aika: 3-4 h  / voidaan jatkaa seuraavana päivänä

Arvostelu: palautetaan ja arvioidaan

Lataa luonnosteluun Liisan lyikkäri - brush. Voit myös olla käyttämättä tätä ja tehdä viivat tavallisella hard round brushilla (kuten asetelma-harjoituksessa)

Liisan_lyikkäri.abr


HUOM: Demon tekemisen jälkeen PSään on tullut muutoksia hyvin vast'ikään, tsekkaa video alta brushien lataamiseksi ja voit tehdä sen ennen itse demoon menemistä! :) Tässä videossa käsittelen vapaaehtoiseen tehtävään liittyvää brush-pakettia, mutta sama periaate toimii myös liisan lyikkärin kanssa.

Viimeksi muutettu: sunnuntaina 29. toukokuuta 2022, 20.39