Seuraava tehtävä on kurssimme viimeinen. Se on kaksiosainen tehtävä, jossa tehdään Picasson maalauksesta pastissi, eli ikäänkuin kopio, mutta saat vapaasti päättää värit, rajauksen ja esimerkiksi sisällytätkö työhön jonkinlaista kuviota (pattern / jatkuva kuvio - vapaaehtoinen tekniikka). Ensimmäisessä osassa teet viivat ja toisessa värit, mutta molemmat tehdään samaan tiedostoon ja arvostellaan kokonaisuudessaan. Halutessasi voit korvata tämän työn käyttämällä pohjana omaa tai jonkun toisen viivapiirrosta. Viivan pitää kuitenkin olla selkeää, eikä kuvan kannata olla liian monimutkainen!


Tutustu ensin profiiliviivavideoon ja viivan paksuus videoon. Mene vasta sitten Picasso videoon. Picasso- videossa mainitaan Picasson suhde afrikkalaiseen taiteeseen ja käydään lyhyesti läpi näiden kahden problmematiikkaa. Jos sinua kiinnostaa aihe, linkkaan alle muutaman lähteen lisää, joihin voit halutessasi tutustua (kuunnella vaikka työskentelyn taustalla. Lisäksi alla on jälleen Hex-värikoodeja käsittelevä video, blend -tool-video ja toistuvaa kuviota (pattern) käsittelevä video. Suosittelen katsomaan nämä tässä vaiheessa, jos et ole vielä aiemmin niihin tutustunut - ne tuovat uusia ajatuksia ja tekniikoita työskentelyyn! :) Muistutan kuitenkin, että pääpaino tässä tehtävässä on viivan ja vektorivärityksen tekeminen, eli lisätekniikat ovat vapaaehtoisia!


Profiiliviiva (vene profiili)

 

Viiva, paksuus


Hex värikoodit


Awesome Color Inspiration Instagramissa (huom, voit kopioida koodit selaimella normaalin tekstin kopioimisen tavoin)

https://www.instagram.com/awsmcolor/?hl=fi


Color Hunt

https://colorhunt.coPattern / kuvioBlend toolPicasso - pastissi
Toimintaohjeita: 

Lataa kuvat Picasso-pastissiin alta ja valitse mieleisesi kuva. (Zip - kansion aukaiseminen onnistuu yleensä vaan tuplaklikkaamalla sitä)

Tee kuva n.A3 - kokoon, mutta voit skaalata artboard - toolilla haluamaasi kokoon. 

Tee ensin viivat ja käytä paikoin paksuustyökalua ja viivassa veneprofiilia. Tee viivat mustalla, vaikka myöhemmin päättäisitkin värittää niitä.


kuva1

(Älä skaalaa kuvaa, koska viivojen paksuus pysyy vakiona, eli 10 pt viiva on 10pt viiva vaikka skaalaisit kuvan pienemmäksi. Jos skaalaat niin tee se vasta lopussa, ja expandaa viiva muodoksi menemällä obejct - > expand. (Silloin vaikutat täyttöväriin, et viivan väriin) )


Tee sitten väri alemmalle layerille niin, että värimuotojen ääriviivat jäävät ylemmän layerin viivojen alle. 


kuva2Voit käyttää värityksessä gradienttia tai pattern ja blend- toimintoja, mutta se ei ole pakollista!

Tee halutessasi taustavärille layer.

Kun tallennat tiedoston, muista valita use artboard - asetus. 

Palauta pngnä, 300 ppi.


Picasso - kuvat: 

picasso.zip

Arvioitu aika: 6 - 8 h

Arviointi: palautetaan ja arvioidaan

------------------------------------
Lisämateriaalia Picasso-aiheeseen, jos aihe kiinnostaa!

Artikkeli: (7 min luku) Picasso, Primitivism, And Cultural Appropriation - When artists adopt, do they also oppress? Cristopher P.Jones


https://medium.com/@chrisjones_32882/picasso-primitivism-and-the-rights-and-wrongs-of-cultural-appropriation-1f964fa61cee

Youtube - video: How Picasso was inspired by Non-Western ArtYoutube - video: Picasso's works bear striking resemblances to these notable African pieces of art


https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=rUVR6JgESyQ&feature=emb_logo

Blogi-teksit: Pablo Picasso's African Period
https://cubismsite.com/picasso-african-period/

Artikkeli: Stealing Beauty
https://www.theguardian.com/artanddesign/2006/mar/15/art

Youtube: (3:32What’s the Difference Between Appropriation and Appreciation?
https://www.youtube.com/watch?v=I1JCWc7s6FYSenast redigerad: söndag, 29 maj 2022, 20:49