Huomaa! Kurssikuvaus vahvistetaan kahdeksi lukuvuodeksi kerrallaan ja esimerkiksi osaamistavoitteet, arviontimenetelmät ja keskeinen sisältö pysyvät pääsääntöisesti samana. Kullakin toteutuskerralla voidaan kuitenkin kurssiesitteen avulla tarkentaa ja muuttaa kurssin toteutustapaa, kuten kontaktiopetuksen järjestämistapaa, arviointimenetelmien painotusta tai materiaaleja.

OSAAMISTAVOITTEET

The course is taught in Finnish.

Kirjoitusviestinnän osiossa opiskelija saa tietoa yritysten viestinnän käytänteistä. Opiskelija oppii ymmärtämään viestinnän merkityksen talous- ja yrityselämässä ja saa tietoa viestien tulkintaan vaikuttavista tekijöistä, viestinnän visuaalisuudesta ja multimodaalisuudesta sekä sosiaalisesta mediasta yritysten viestinnässä. Opiskelija oppii erottamaan vakuuttavan ja suostuttelevan argumentoinnin sekä oppii analysoimaan ja kirjoittamaan yritystekstejä.


Puheviestinnän osalta opiskelija saa tietoa siitä, miten asiantuntijuus rakentuu puheviestinnässä. Hän saa tietoa kommunikoinnin psykologiasta ja palautteen merkityksestä puhujana kehittymiselle. Opiskelija oppii tiedostamaan oman ryhmä- ja viestintäkäyttäytymisen piirteet. Opiskelija oppii pitämään informatiivisen puhe-esityksen, jonka hän on suunnitellut ja toteuttanut huomioiden kuulijakunnan, tilanteen ja esityksen tavoitteen.

Laajuus: 3

Aikataulu: 29.04.2019 - 10.05.2019

Vastuuopettaja (voimassa 01.08.2020-31.07.2022): Joan Lofgren

Vastuuopettaja (koskee tätä kurssikertaa): Annamari Huovinen

Kurssin yhteystiedot (koskee tätä kurssikertaa):

Kurssin CEFR-taso (koskee tätä kurssikertaa):

Opetuskieli ja suorituskielet (voimassa 01.08.2020-31.07.2022):

suomi

SISÄLTÖ, ARVIOINTI JA KUORMITTAVUUS

Sisältö
  • Voimassa 01.08.2020-31.07.2022:

    The course is taught in Finnish.

    Kurssi perehdyttää opiskelijan talouselämän viestinnän keskeisiin käsitteisiin ja teoreettiseen taustaan sekä suomalaisen yhteiskunnan viestinnällisiin erityispiirteisiin. Kurssilla perehdytään luentojen ja harjoitusten avulla talouselämän kirjoitus- ja puheviestintätilanteisiin sekä niissä tarvittaviin viestintätaitoihin. Puheviestinnän harjoituksissa analysoidaan puhe-esitysten eri muotoja, määritellään asiantuntijaesitysten keskeisiä kriteerejä sekä perehdytään sanallisiin ja sanattomiin vaikuttamiskeinoihin. Yksilötehtävien ja ryhmäkeskustelujen avulla harjoitellaan vuorovaikutustilanteita. Harjoituksissa voidaan käyttää videointia. Kirjallisen yritysviestinnän osiossa analysoidaan tilanteenmukaista yritysviestintää ja harjoitellaan yritystekstien kirjoittamista.

PERUSTIETOJA

Esitiedot
  • Voimassa 01.08.2020-31.07.2022:

    none