Huomaa! Kurssikuvaus vahvistetaan kahdeksi lukuvuodeksi kerrallaan ja esimerkiksi osaamistavoitteet, arviontimenetelmät ja keskeinen sisältö pysyvät pääsääntöisesti samana. Kullakin toteutuskerralla voidaan kuitenkin kurssiesitteen avulla tarkentaa ja muuttaa kurssin toteutustapaa, kuten kontaktiopetuksen järjestämistapaa, arviointimenetelmien painotusta tai materiaaleja.

OSAAMISTAVOITTEET

Opiskelija syventää visuaalisen kerronnan ajatteluaan, hahmottaa ja analysoi omaa tekijäluonnettaan sekä monipuolistaa kerrontataitojaan sekä elokuvan, että narratiivisen TV-sarjan muodoissa. Kurssikokonaisuuden tavoitteena on mm. casestudy:n ja tekijävieraiden kautta oppia projektin kehittelystä yhdessä käsikirjoittajan, ohjaajan tuottajan kanssa. Tavoitteena on myös ohjaajien, käsikirjoittajien ja tuottajien yhteistyön ja kommunikaation vahvistaminen, työparien/ryhmien syntyminen sekä yhteisten ideoiden / aiheiden kehittely sekä niiden eteenpäin vieminen.

Laajuus: 6

Aikataulu: 26.04.2021 - 14.05.2021

Vastuuopettaja (voimassa 01.08.2020-31.07.2022): Miia Haavisto, Saara Saarela, Raija Talvio

Vastuuopettaja (koskee tätä kurssikertaa): Miia Haavisto, Saara Saarela, Raija Talvio

Kurssin yhteystiedot (voimassa 14.03.2021-21.12.2112):

saara.saarela@aalto.fi

Ohjauksen opettaja

Teppo Airaksinen

Käsikirjoitus

Raija Talvio

Tuotanto

Miia Haavisto


Kurssin CEFR-taso (koskee tätä kurssikertaa):

Opetuskieli ja suorituskielet (voimassa 01.08.2020-31.07.2022):

Opetuskieli: suomi

Suorituskielet: suomi

SISÄLTÖ, ARVIOINTI JA KUORMITTAVUUS

Sisältö
  • Voimassa 01.08.2020-31.07.2022:

    Maisterikursseilla ohjauksen, käsikirjoituksen ja tuoatannon opiskelijat keskittyvät vuorovuosin elokuvan ja tv-sarjan taiteelliseen luomis- ja kehitysprosessiin valitusta näkökulmasta. Kurssilla syvennytään mm. erilaisten tekoprosessien rakenteisiin, tapoihin analysoida käsikirjoitusta, käsikirjoituksen kehittelyprosessiin, konseptien kehittelyyn, aiheen ja teeman määritelmiin, eri tekemisen tapojen tutkimiseen ja rakentavan palautteen antamiseen ja vastaanottamiseen. Maisterikurssi koostuu luento- ja keskustelupohjaisesta työskentelystä sekä demoista ja käytännön harjoitteista. Kukin ohjaajaopiskelija tutkii ja pohtii omaa metodiaan ja lähestymistapaansa mm. tehtävänantojen kautta. Maisterikurssi on yhdistelmä teoriaa ja käytäntöä, vierailijoiden puheenvuoroja ja esityksisä ja se voidaan toteuttaa osittain tai kokonaan näkemyksellisen elokuvantekijän johdolla.

  • Koskee tätä kurssikertaa:

    This spring, the master class will concentrate on how to develop a feature film project. The course is meant for MA directors, writers and producers, who will form teams and work on a given script (either written by the screenwriter or chosen by a teacher). The creative process of development will be gone through with assignments, guest lectures, case studies and discussions around the project. The main focus being in how to find common ground in development and how to define common goals.


Toteutus, työmuodot ja arvosteluperusteet
  • Voimassa 01.08.2020-31.07.2022:

    Kurssin suoritus arvioidaan luennoille, keskusteluihin, palautteisiin, katseluihin ja vierailuihin osallistumisen mukaan. Annettujen tehtävien suorittaminen annetussa ajassa ja sekä itsenäisen projektityöskentelyn laadulla on myös painoarvo.

    Kurssin hyväksyttävästi suorittaminen vaatii vähintään 80% osallistumisen kontaktiopetukseen sekä harjoitteiden tekemisen.

Työmäärä toteutustavoittain
  • Voimassa 01.08.2020-31.07.2022:

    Kuormittavuus vaihtelee vuosittain riippuen kurssin sen vuotisesta sisällöstä ja tarkentuu kurssiesitteessä lähempänä kurssin ajankohtaa.

PERUSTIETOJA

Oppimateriaali
  • Voimassa 01.08.2020-31.07.2022:

    Vaihteleva

  • Koskee tätä kurssikertaa:

    Students will be given 3-4 scripts to read as a preassignment 10 days before the course starts. These scripts will be used as learning material in the course.

Esitiedot
  • Voimassa 01.08.2020-31.07.2022:

    BA tutkinto / BA:n 3. vuoden opinnot

Ilmoittautuminen
SDG: Kestävän kehityksen tavoitteet

    10 Eriarvoisuuden vähentäminen

    12 Vastuullista kuluttamista

    13 Ilmastotekoja

LISÄTIETOJA

Lisätietoja
  • Voimassa 01.08.2020-31.07.2022:

    Opiskelijoiden tulee osallistua kurssin ensimmäiselle kerralle varmistaakseen opintopaikkansa.

    Maksimiosallistujamäärä 6 ohjaajaopiskelijaa, 6 tuottajaopiskelijaa 6 käsikirjoitusopiskelijaa. Minimiosallistujamäärä 6.

  • Koskee tätä kurssikertaa:

    The course will mainly be taught in Finnish.

Kurssin aikataulu
  • Koskee tätä kurssikertaa:

    Will be updated latest by week 14.