Huomaa! Kurssikuvaus vahvistetaan kahdeksi lukuvuodeksi kerrallaan ja esimerkiksi osaamistavoitteet, arviontimenetelmät ja keskeinen sisältö pysyvät pääsääntöisesti samana. Kullakin toteutuskerralla voidaan kuitenkin kurssiesitteen avulla tarkentaa ja muuttaa kurssin toteutustapaa, kuten kontaktiopetuksen järjestämistapaa, arviointimenetelmien painotusta tai materiaaleja.

OSAAMISTAVOITTEET

Opiskelija ymmärtää erilaisten tulevaisuusskenaarioiden näkökulmasta digitaalisaation monitasoisia vaikutuksia yhteiskuntaan ja ihmisten elämään, erityisesti oppimiseen, opettamiseen ja koulutukseen.

 

Opiskelija ymmärtää digitalisaation mahdollisuuksia oppimisessa erityisesti taidekasvatuksen ja kuvataiteen opettamisen näkökulmasta. Hän kykenee kehittämään ja arvioimaan erilaisia opetusmenetelmiä ja toimintamalleja, jotka tukevat tulevaisuudessa tarvittavien tietojen, taitojen ja osaamisen oppimista.

Laajuus: 5

Aikataulu: 08.09.2020 - 01.12.2020

Vastuuopettaja (voimassa 01.08.2020-31.07.2022): Martti Raevaara, Tomi Slotte Dufva

Vastuuopettaja (koskee tätä kurssikertaa): Martti Raevaara, Tomi Slotte Dufva

Kurssin yhteystiedot (koskee tätä kurssikertaa):

Kurssin CEFR-taso (koskee tätä kurssikertaa):

Opetuskieli ja suorituskielet (voimassa 01.08.2020-31.07.2022):

Opetuskieli: suomi

Suorituskielet: suomi, ruotsi

SISÄLTÖ, ARVIOINTI JA KUORMITTAVUUS

Sisältö
  • Voimassa 01.08.2020-31.07.2022:

    Utopiat ja uhkakuvat, erilaisiin tulevaisuusskenaarioihin perehtyminen ja niiden arviointi erityisesti oppimisen, opetuksen ja koulutuksen sekä tulevaisuudessa tarvittavien tietojen, taitojen ja osaamisen näkökulmasta. Digitaalisten teknologioiden ja oppimisympäristöjen erityispiirteet ja hyödyntäminen oppimisessa ja opetusmenetelmien ja koulutusmallien kehittämisessä. Oppimisen digitalisaation keskeiset käsitteet, oppimiskäsitykset ja oppijan ja opettajan roolien muuttuminen.

     

    Kurssin sisältö rakentuu osin osallistujien mielenkiinnon ja kysymyksen asettelun mukaa, esimerkiksi globaalit koulutusmarkkinat ja koulutuksen saavutettavuus, MOOC ja SPOC, robotiikka ja tekoäly, luova ohjelmointi, maker-kulttuuri ja 3D tulostus, big data - tieto valtana ja omaisuutena, sensorit, biohakkerointi ja itsensä mittaaminen, sosiaaliset verkostot ja vuorovaikutus, oman osaamisen julkistaminen ja arviointi.

Toteutus, työmuodot ja arvosteluperusteet
  • Voimassa 01.08.2020-31.07.2022:

    Yhteiset oppimistilanteet kontakti- ja verkko-opetuksessa, opintovierailut, harjoitustehtävät, kirjallisuuteen perehtyminen, keskustelut ja ryhmätyöt.

     

    Kurssin hyväksytty suorittaminen edellyttää 80% osallistumista yhteisiin kontaktitapaamisiin (sis. verkkoympäristötapaamiset ja opintovierailut) ja harjoitustehtävien hyväksytyn suorittamisen sekä valmistautumisen ja aktiivisen osallistumisen vertaisryhmätyöskentelyyn (kommentoinnit, keskustelut, ryhmätyöt). 

Työmäärä toteutustavoittain
  • Voimassa 01.08.2020-31.07.2022:

    Kontaktiopetus/ yhteiset oppimistilanteet 45h, itsenäinen työskentely ja ryhmätyö 90 h (pääosin verkkoympäristössä)

PERUSTIETOJA

Oppimateriaali
  • Voimassa 01.08.2020-31.07.2022:

    Kurssikirjallisuus ja oppimateriaalit ilmoitetaan ja jaetaan verkko-oppimisympäristössä

SDG: Kestävän kehityksen tavoitteet

    4 Hyvä koulutus

    5 Sukupuolten tasa-arvo

    7 Edullista ja puhdasta energiaa

    9 Kestävää teollisuutta, innovaatioita ja infrastruktuureja

    10 Eriarvoisuuden vähentäminen

    11 Kestävät kaupungit ja yhteisöt

    12 Vastuullista kuluttamista

    13 Ilmastotekoja

    15 Maanpäällinen elämä

    16 Rauha, oikeudenmukaisuus ja hyvä hallinto

    17 Yhteistyö ja kumppanuus