Huomaa! Kurssikuvaus vahvistetaan kahdeksi lukuvuodeksi kerrallaan ja esimerkiksi osaamistavoitteet, arviontimenetelmät ja keskeinen sisältö pysyvät pääsääntöisesti samana. Kullakin toteutuskerralla voidaan kuitenkin kurssiesitteen avulla tarkentaa ja muuttaa kurssin toteutustapaa, kuten kontaktiopetuksen järjestämistapaa, arviointimenetelmien painotusta tai materiaaleja.

OSAAMISTAVOITTEET

Opiskelija ymmärtää jälkiäänittäjän työnkuvan ja tehtävän vaatimukset sekä jälkiäänityksen tekniikan ja työkalut. Opiskelija ymmärtää henkilöohjauksen erityispiirteet ja -vaatimukset jälkiäänityksessä. Opiskelija osaa soveltaa oppimaansa jälkiäänittämällä dialogia ohjaajan ja näyttelijöiden kanssa harjoituselokuvan kohtauksiin. Opiskelija tuntee jälkiäänityksen suunnittelun työnkulun sekä ymmärtää jälkiäänityksen miksausta perustasolla. Opiskelija kykenee arvioimaan jälkiäänityksen ilmaisullisia ja teknisiä mahdollisuuksia elokuvan ääni-ilmaisussa.

Laajuus: 2

Aikataulu: 13.12.2021 - 20.12.2021

Vastuuopettaja (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Vastuuopettaja (koskee tätä kurssikertaa): Pietari Koskinen

Kurssin yhteystiedot (koskee tätä kurssikertaa):

Kurssin CEFR-taso (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Opetuskieli ja suorituskielet (koskee tätä kurssikertaa):

Teaching language: Finnish. Languages of study attainment: Finnish, Swedish

SISÄLTÖ, ARVIOINTI JA KUORMITTAVUUS

Sisältö
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Lähiopetus, harjoitustehtävät, kirjallisuus. Kurssi toteutetaan yhteistyössä Elokuvaohjauksen pääaineen kanssa siten, että opiskelijat sekä tekevät, tutkivat ja keskustelevat valinnoistaan luoden maaperää yhteiselle elokuvanteon kielelle. Perehdytään jälkiäänitykseen teorian ja käytännön avulla sekä tutkitaan tilan, mikrofonivalinnan ja mikrofonin sijoituksen vaikutusta jälkiäänitykseen. Perehdytään ilmaisullisten valintojen sekä teknisen suorituksen vuorovaikutukseen jälkiäänittämällä kohtauksia harjoituselokuviin.

Toteutus, työmuodot ja arvosteluperusteet
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    80% läsnäolo lähiopetukseen, suoritetut tehtävät.

Työmäärä toteutustavoittain
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Elokuvaäänityksen ja -äänisuunnittelun opiskelijat: Lähiopetus (16-24h), oppimistehtävät ja kirjallisuus (16-24h). Ymmärtäminen ja omaksuminen 14h.

    Elokuvaohjauksen opiskelijoiden työmäärä on pienempi (yhteensä 20h) ja heillä se sisältyy kurssin ELO-C35XX Produktio opintopisteisiin.

PERUSTIETOJA

Oppimateriaali
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Mahdollisia kirjoja:
    Purcell: Dialogue Editing for Motion Pictures: A Guide to the Invisible Art.

Korvaavuudet
Esitiedot
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Esitiedot

LISÄTIETOJA

Lisätietoja
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Kurssin osallistujamäärä max. 8 henkeä. Osallistujat valitaan ensisijaisesti Elokuvaäänityksen ja -äänisuunnittelun sekä Elokuvaohjauksen pääaineiden pakollisia tai valinnaisia opintoja suorittavista opiskelijoista.

    Elokuvaäänityksen ja äänisuunnittelun ja Elokuvaohjauksen pääaineiden ulkopuolisille ilmoittautumisvaatimuksena lisäksi sähköpostilla suora yhteys kurssin vastuuopettajaan. Sähköpostiin lyhyt kuvailu nykyisistä opinnoista, siitä miksi kurssille haluaa sekä selvitys aiemmista äänen ja elokuvan opinnoista.

    Opetusperiodi:

    2020-2021 Syksy II

    2021-2022 Syksy II

    Kurssin kotisivu: https://mycourses.aalto.fi/course/search.php?search=ELO-C4506

    Ilmoittautuminen: Sisu-järjestelmä korvaa Oodin 9.8.2021 alkaen. Kursseille ottamisen priorisointijärjestys Aalto ARTSissa vahvistettujen priorisointikriteereiden mukaisesti, https://www.aalto.fi/fi/palvelut/kursseille-ilmoittautuminen-ja-priorisointijarjestys-taiteiden-ja-suunnittelun

    WebOodi-ilmoittautuminen. Katso ilmoittautumisaika WebOodista.

    Elokuvaäänityksen ja -äänisuunnittelun suuntautumisen ulkopuolisille ilmoittautumisvaatimuksena lisäksi sähköpostilla suora yhteys kurssin vastuuopettajaan. Sähköpostiin lyhyt kuvailu nykyisistä opinnoista, siitä miksi kurssille haluaa sekä selvitys aiemmista äänen ja elokuvan opinnoista.

     

    Kursseille ottamisen prioriteettijärjestys Aalto ARTSissa 1.1.2018 lähtien (Taiteiden ja suunnittelun akateemisen komitean päätös 10.10.2018).

    Prioriteettijärjestys on seuraava:

    1. opiskelijat, joilla kurssi kuuluu pääaineen/ohjelman pakollisiin opintoihin, ja on opiskelijan HOPSissa aikataulutettu ko. lukuvuodelle
    2. vaihto-opiskelijat, joiden opintosuunnitelmaan kurssi on ko. lukukaudelle hyväksytty
    3. opiskelijat, joilla kurssi kuuluu pääaineen/ohjelman pakollisiin opintoihin, ja on suorittamatta
    4. opiskelijat, joilla kurssi kuuluu pääaineen/ohjelman vaihtoehtoisiin opintoihin, ja on opiskelijan HOPSissa aikataulutettu ko. lukuvuodelle
    5. opiskelijat, joilla kurssi kuuluu pääaineen/ohjelman vaihtoehtoisiin opintoihin, ja joilla vaihtoehtoisia opintoja on tutkintovaatimusten mukaan vielä suorittamatta
    6. opiskelijat, joilla kurssi kuuluu sivuaineen pakollisiin opintoihin
    7. opiskelijat, joilla kurssi kuuluu sivuaineen vaihtoehtoisiin opintoihin, ja joilla vaihtoehtoisia opintoja on opiskelijan tutkintovaatimusten mukaan vielä suorittamatta
    8. erilaisten liikkuvuusopintojen kautta kurssille hakeneet opiskelijat (Aalto-yliopiston sisäinen liikkuvuus, JOO-opinnot ym.)
    9. muut opiskelijat 

     

    Kursseilla, jotka on tarkoitettu monialaisiksi, voidaan käyttää kurssin osaamistavoitteisiin soveltuvaa prioriteettijärjestystä (esim. UWAS-kurssit), huomioiden kuitenkin yliopiston velvoite mahdollistaa opiskelijan opintojen eteneminen ko. tutkinnon tavoiteajassa. Priorisointijärjestys ei toistaiseksi koske yhteisen opetuksen yksikön järjestämiä valinnaisia kursseja eikä tohtorikursseja.

    Kurssille ottamisen priorisointipäätös ei vaikuta opettajan oikeuteen asettaa kurssille esitietovaatimuksia.