Huomaa! Kurssikuvaus vahvistetaan kahdeksi lukuvuodeksi kerrallaan ja esimerkiksi osaamistavoitteet, arviontimenetelmät ja keskeinen sisältö pysyvät pääsääntöisesti samana. Kullakin toteutuskerralla voidaan kuitenkin kurssiesitteen avulla tarkentaa ja muuttaa kurssin toteutustapaa, kuten kontaktiopetuksen järjestämistapaa, arviointimenetelmien painotusta tai materiaaleja.

OSAAMISTAVOITTEET

Opiskelija ymmärtää tehosteleikkaajan ja miksaajan työnkuvat ja tehtävien vaatimukset. Opiskelija osaa soveltaa oppimaansa luomalla ja valitsemalla harjoituselokuvan kokonaisuuteen sopivat äänitehosteet sekä miksaamalla sen. Opiskelija tuntee tehosteleikkauksen ja miksauksen työnkulun ja perusteet. Opiskelijat osaavat sanallistaa tavoitteitaan äänitehosteiden luomisen suhteen. Opiskelija ymmärtää äänitehosteiden ja miksauksen ilmaisulliset mahdollisuudet.

Laajuus: 4

Aikataulu: 10.01.2022 - 02.02.2022

Vastuuopettaja (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Vastuuopettaja (koskee tätä kurssikertaa): Pietari Koskinen

Kurssin yhteystiedot (koskee tätä kurssikertaa):

Kurssin CEFR-taso (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Opetuskieli ja suorituskielet (koskee tätä kurssikertaa):

Teaching language: Finnish. Languages of study attainment: Finnish, Swedish

SISÄLTÖ, ARVIOINTI JA KUORMITTAVUUS

Sisältö
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Lähiopetus, harjoitustehtävät, kirjallisuus. Kurssi toteutetaan yhteistyössä ohjauksen suuntautumisen kanssa siten että ohjaajat ja äänisuunnittelijat sekä tekevät, tutkivat ja keskustelevat valinnoistaan luoden maaperää yhteiselle elokuvanteon kielelle. Kurssi toteutetaan toisen vuosikurssin Produktion yhteydessä. Perehdytään äänitehosteiden leikkaamiseen harjoituselokuvaan sekä sen miksaamiseen. Perehdytään esteettisten valintojen sekä teknisen suorituksen vuorovaikutukseen.

     

     

Toteutus, työmuodot ja arvosteluperusteet
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    80 % läsnäolo lähiopetukseen, suoritetut tehtävät.

Työmäärä toteutustavoittain
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Elokuvaäänityksen ja -äänisuunnittelun opiskelijat: Lähiopetus (16-24h), oppimistehtävät ja kirjallisuus (56-64h). Ymmärtäminen ja omaksuminen 28h.

    Elokuvaohjauksen opiskelijoiden työmäärä on pienempi (yhteensä 20h) ja heillä se sisältyy kurssin ELO-C35XX Produktio opintopisteisiin.

PERUSTIETOJA

Korvaavuudet
Esitiedot
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Esitiedot

LISÄTIETOJA

Lisätietoja
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Kurssin osallistujamäärä max. 8 henkeä. Osallistujat valitaan Elokuvaäänityksen ja -äänisuunnittelun sekä Elokuvaohjauksen pääaineiden pakollisia tai valinnaisia opintoja suorittavista opiskelijoista.

    Elokuvaohjauksen opiskelijat saavat kurssista opintopisteensä Produktion kurssikoodilla.

    Elokuvaäänityksen ja äänisuunnittelun ja Elokuvaohjauksen pääaineiden ulkopuolisille ilmoittautumisvaatimuksena lisäksi sähköpostilla suora yhteys kurssin vastuuopettajaan. Sähköpostiin lyhyt kuvailu nykyisistä opinnoista, siitä miksi kurssille haluaa sekä selvitys aiemmista äänen ja elokuvan opinnoista.

    Opetusperiodi:

    2020-2021 Syksy II-Kevät III

    2021-2022 Syksy II-Kevät III

    Kurssin kotisivu: https://mycourses.aalto.fi/course/search.php?search=ELO-C4523

    Ilmoittautuminen: Sisu-järjestelmä korvaa Oodin 9.8.2021 alkaen. Kursseille ottamisen priorisointijärjestys Aalto ARTSissa vahvistettujen priorisointikriteereiden mukaisesti, https://www.aalto.fi/fi/palvelut/kursseille-ilmoittautuminen-ja-priorisointijarjestys-taiteiden-ja-suunnittelun

    Weboodi.