Huomaa! Kurssikuvaus vahvistetaan kahdeksi lukuvuodeksi kerrallaan ja esimerkiksi osaamistavoitteet, arviontimenetelmät ja keskeinen sisältö pysyvät pääsääntöisesti samana. Kullakin toteutuskerralla voidaan kuitenkin kurssiesitteen avulla tarkentaa ja muuttaa kurssin toteutustapaa, kuten kontaktiopetuksen järjestämistapaa, arviointimenetelmien painotusta tai materiaaleja.

OSAAMISTAVOITTEET

Opiskelija tunnistaa, jäsentää ja arvioi eri taidemuodoille yhteisiä ilmiöitä, käsitteitä ja pedagogisia merkityksiä ja osaa soveltaa niitä omassa työssään. Opiskelija saa hyvät valmiudet valmistella, toteuttaa, arvioida ja perustella taiteidenvälistä pedagogista, taiteellista ja tutkivaa toimintaa. Opiskelija luo ajankohtaisen keskustelun ja ryhmän yhteisen työskentelyn kautta monialaisen tutkivan asenteen kokonaisvaltaisen taidepedagogiikan kysymyksiin itsessä, yhteisössä ja kulttuurissa.

Laajuus: 10

Aikataulu: 02.03.2022 - 06.04.2022

Vastuuopettaja (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Vastuuopettaja (koskee tätä kurssikertaa): Taneli Tuovinen

Kurssin yhteystiedot (koskee tätä kurssikertaa):

Kurssin CEFR-taso (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Opetuskieli ja suorituskielet (koskee tätä kurssikertaa):

Teaching language: Finnish. Languages of study attainment: Finnish, Swedish

SISÄLTÖ, ARVIOINTI JA KUORMITTAVUUS

Sisältö
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Opintojakson keskeinen sisältö on tarkastella taiteidenvälisiä toimintatapoja kasvatuksen, taiteen ja tutkimisen konteksteissa taiteille yhteisten ilmiöiden valossa. Sisältöä lähestytään yhteistoiminnallisesti niin kokemuksellisten harjoitteiden, taiteellisten tutkimustehtävien kuin ajankohtaisen teorian kautta. Tarkastelu ulottuu aistisista ja kehollisista käytännöistä taiteidenvälisten menetelmien, esitysten ja ilmaisutapojen kautta monialaiseksi pohdinnaksi kokonaisvaltaisuudesta ja sen kokemuksesta, tekniikoista, kielestä ja ideologisista määritelmistä.

    Mahdollisessa projektiosuudessa opiskelija kehittää ja toteuttaa taiteidenvälisen toimintasuunnitelmansa ja perustelee ja arvioi sen valitsemassaan kontekstissa.

Toteutus, työmuodot ja arvosteluperusteet
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Kurssin työmuotoja ovat luennot, yhteistoiminnalliset harjoitukset, ryhmäkeskustelut, vierailut, itsenäinen taiteellinen työskentely sekä kurssin MC-sivulla käytävä reflektiokeskustelu. Kurssiin mahdollisesti sisältyvän taiteidenvälisen projektin voi toteuttaa mihin aikaan lukuvuotta tahansa sopimalla tästä ohjaajan kanssa. Kurssin voi suorittaa itsenäisen työnmäärästä riippuen 5 op:n tai 10 op:n laajuisena.

Työmäärä toteutustavoittain
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Kontaktiopetus 60 -120
    itsenäinen työskentely / ryhmätyö 67 - 134

PERUSTIETOJA

Oppimateriaali
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Jaetaan kurssin aikana.

Korvaavuudet
Esitiedot
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Esitiedot

LISÄTIETOJA

Lisätietoja
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Opetusperiodi:

    2020-2021 Kevät IV-V

    2021-2022 Kevät IV-V

    Kurssin kotisivu: https://mycourses.aalto.fi/course/search.php?search=TAI-E1158

    Ilmoittautuminen: Sisu-järjestelmä korvaa Oodin 9.8.2021 alkaen. Kursseille ottamisen priorisointijärjestys Aalto ARTSissa vahvistettujen priorisointikriteereiden mukaisesti, https://www.aalto.fi/fi/palvelut/kursseille-ilmoittautuminen-ja-priorisointijarjestys-taiteiden-ja-suunnittelun

    Kurssi vaatii toteutuakseen vähintään 8 osallistujaa.