OSAAMISTAVOITTEET
Tavoitteena on, että kurssin suoritettuaan opiskelija hallitsee luonnonvalaistuksen perusteet ja ymmärtää valon vaikutuksen tilaan ja ihmiseen. Hän osaa tehdä yksinkertaisia luonnonvalaistuksen analyysejä ja hallita valoa tilassa. Lisäksi hän osaa hyödyntää luonnonvalon mahdollisuuksia arkkitehtuurissa.
Laajuus: 3
Aikataulu: 03.11.2021 - 15.12.2021
Vastuuopettaja (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):
Vastuuopettaja (koskee tätä kurssikertaa): Anne Tervo
Kurssin yhteystiedot (koskee tätä kurssikertaa):
Kurssin CEFR-taso (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):
Opetuskieli ja suorituskielet (koskee tätä kurssikertaa):
Teaching language: Finnish. Languages of study attainment: Finnish, Swedish
SISÄLTÖ, ARVIOINTI JA KUORMITTAVUUS
Sisältö
voimassa koko opetussuunnitelmakauden:
Luentojen ja kolmen viikkotehtävän avulla tutustutaan luonnonvalaistukseen liittyviin aihepiireihin. Harjoitustyönä opiskelija suunnittelee luonnonvalaistun asuintilan, jossa hän tutkii valon mahdollisuuksia arkkitehtuurissa.
Luonnonvalolla on huomattava merkitys ihmisen hyvinvoinnille sekä kokemukseen tilasta ja tämän vuoksi valon hallitseminen on oleellinen osa arkkitehdin osaamista. Kurssilla käsitellään luonnonvalon vaikutusta tilaan ja ihmiseen, valon määrää ja laatua sekä valon hallitsemisen työkaluja.
Toteutus, työmuodot ja arvosteluperusteet
voimassa koko opetussuunnitelmakauden:
Kurssi edellyttää aktiivista osallistumista tapaamisiin sekä viikkotehtävien ja harjoitustyön suorittamista. Koska tapaamisia on vain viisi, edellytetään osallistumista kaikkiin tapaamisiin.
Viikkotehtävät liittyvät lopulliseen harjoitustyöhön ja tämän vuoksi viikkotehtävät ja lopullinen harjoitustyö arvostellaan kokonaisuutena. Arviointikriteereinä on työssä esitetty ymmärrys luonnonvalaistuksen perusteista, valon kiinnostava ja laadukas käyttö sekä valaistuksen soveltuminen tilan käyttötarkoitukseen.
Työmäärä toteutustavoittain
voimassa koko opetussuunnitelmakauden:
- Luennot ja mahdollinen kohdevierailu 8 h
- Harjoitustyö ja viikkotehtävät sekä niiden läpikäynti: 73 h
Yhteensä 81 h.
PERUSTIETOJA
Oppimateriaali
voimassa koko opetussuunnitelmakauden:
Kurssin MyCourses-sivusto ja luennoilla jaettu materiaali. Kurssilla käytetään mahdollisesti luonnonvalaistuksen analysointiohjelmistoja.
Korvaavuudet
voimassa koko opetussuunnitelmakauden:
Esitiedot
voimassa koko opetussuunnitelmakauden:
LISÄTIETOJA
Lisätietoja
voimassa koko opetussuunnitelmakauden:
Opetusperiodi:
2020-2021 Syksy II
2021-2022 Syksy II
Kurssin kotisivu: https://mycourses.aalto.fi/course/search.php?search=ARK-E4510
Ilmoittautuminen: Sisu-järjestelmä korvaa Oodin 9.8.2021 alkaen. Kursseille ottamisen priorisointijärjestys Aalto ARTSissa vahvistettujen priorisointikriteereiden mukaisesti, https://www.aalto.fi/fi/palvelut/kursseille-ilmoittautuminen-ja-priorisointijarjestys-taiteiden-ja-suunnittelun
WebOodi
Kursseille ottamisen prioriteettijärjestys Aalto ARTSissa 1.1.2018 lähtien (Taiteiden ja suunnittelun akateemisen komitean päätös 10.10.2017).
Prioriteettijärjestys on seuraava:
- opiskelijat, joilla kurssi kuuluu pääaineen/ohjelman pakollisiin opintoihin, ja on opiskelijan HOPSissa aikataulutettu ko. lukuvuodelle
- vaihto-opiskelijat, joiden opintosuunnitelmaan kurssi on ko. lukukaudelle hyväksytty
- opiskelijat, joilla kurssi kuuluu pääaineen/ohjelman pakollisiin opintoihin, ja on suorittamatta
- opiskelijat, joilla kurssi kuuluu pääaineen/ohjelman vaihtoehtoisiin opintoihin, ja on opiskelijan HOPSissa aikataulutettu ko. lukuvuodelle
- opiskelijat, joilla kurssi kuuluu pääaineen/ohjelman vaihtoehtoisiin opintoihin, ja joilla vaihtoehtoisia opintoja on tutkintovaatimusten mukaan vielä suorittamatta
- opiskelijat, joilla kurssi kuuluu sivuaineen pakollisiin opintoihin
- opiskelijat, joilla kurssi kuuluu sivuaineen vaihtoehtoisiin opintoihin, ja joilla vaihtoehtoisia opintoja on opiskelijan tutkintovaatimusten mukaan vielä suorittamatta
- erilaisten liikkuvuusopintojen kautta kurssille hakeneet opiskelijat (Aalto-yliopiston sisäinen liikkuvuus, JOO-opinnot ym.)
- muut opiskelijat
Kursseilla, jotka on tarkoitettu monialaisiksi, voidaan käyttää kurssin osaamistavoitteisiin soveltuvaa prioriteettijärjestystä (esim. UWAS-kurssit), huomioiden kuitenkin yliopiston velvoite mahdollistaa opiskelijan opintojen eteneminen ko. tutkinnon tavoiteajassa. Priorisointijärjestys ei toistaiseksi koske yhteisen opetuksen yksikön järjestämiä valinnaisia kursseja eikä tohtorikursseja.
Kurssille ottamisen priorisointipäätös ei vaikuta opettajan oikeuteen asettaa kurssille esitietovaatimuksia.