Huomaa! Kurssikuvaus vahvistetaan kahdeksi lukuvuodeksi kerrallaan ja esimerkiksi osaamistavoitteet, arviontimenetelmät ja keskeinen sisältö pysyvät pääsääntöisesti samana. Kullakin toteutuskerralla voidaan kuitenkin kurssiesitteen avulla tarkentaa ja muuttaa kurssin toteutustapaa, kuten kontaktiopetuksen järjestämistapaa, arviointimenetelmien painotusta tai materiaaleja.

OSAAMISTAVOITTEET

Opiskelija osaa itsenäisesti ratkaista oman ammattialueensa kysymyksiä suhteessa työsuunnitelmaan. Opiskelija osaa kantaa vastuunsa esityksen valmistamisesta ja toimia ryhmässä rakentavasti ja kannustavasti. Hän kehittää laaja-alaisesti taitojaan suhteessa taiteellisen työn tekemiseen.

 

Laajuus: 15

Aikataulu: 23.09.2021 - 22.04.2022

Vastuuopettaja (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Vastuuopettaja (koskee tätä kurssikertaa): Merja Väisänen

Kurssin yhteystiedot (koskee tätä kurssikertaa):

Kurssin CEFR-taso (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Opetuskieli ja suorituskielet (koskee tätä kurssikertaa):

Teaching language: Finnish. Languages of study attainment: Finnish

SISÄLTÖ, ARVIOINTI JA KUORMITTAVUUS

Sisältö
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Kurssin tarkoituksena on syventää opiskelijan omia työskentelytapoja valitun työmetodin kautta ja tuottaa ideoita erilaisista lähtökohdista ja kehittää niitä lavastus- tai pukuideoiksi vuorovaikutuksessa muun työryhmän kanssa. Työryhmän kesken harjoitellaan lisäksi esitystuotannon aikatauluttamista, resurssien hallintaa ja kunkin oman työskentelyn organisoimista suhteessa muiden työtehtäviin. Työskentelyyn saa ohjaavaa opetusta.

     

Toteutus, työmuodot ja arvosteluperusteet
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Arviointi ja palaute perustuu kokonaisarvioon ryhmätyöskentelyn ja lopputuloksen summasta ja suhteesta omaan suunnittelutyöhön ja toteutukseen sekä työskentelyn sujuvaan organisoimiseen. Hyväksytty suoritus edellyttää 80% läsnäoloa.

Työmäärä toteutustavoittain
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Kontaktiopetusta 20%, itsenäistä ja ryhmätyöskentelyä 80%. Kurssin hyväksytty suorittaminen edellyttää aktiivista ja vuorovaikutteista läsnäoloa.

PERUSTIETOJA

Korvaavuudet
Esitiedot
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Esitiedot

LISÄTIETOJA

Lisätietoja
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Kurssin järjestää Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu ja se on suunnattu Aalto-yliopistossa ainoastaan esittävien taiteiden lavastuksen ja pukusuunnittelun opiskelijoille. Osallistujamäärä ei vaikuta kurssin järjestämiseen.

    Opetusperiodi:

    2020-2021 Syksy I-Kevät V

    2021-2022 Syksy I-Kevät V

    Kurssin kotisivu: https://mycourses.aalto.fi/course/search.php?search=ELO-C6019

    Ilmoittautuminen: Sisu-järjestelmä korvaa Oodin 9.8.2021 alkaen. Kursseille ottamisen priorisointijärjestys Aalto ARTSissa vahvistettujen priorisointikriteereiden mukaisesti, https://www.aalto.fi/fi/palvelut/kursseille-ilmoittautuminen-ja-priorisointijarjestys-taiteiden-ja-suunnittelun

    WebOodi -ilmoittautuminen. Katso ilmoittautumisaika WebOodista.