OSAAMISTAVOITTEET
Opiskelija ymmärtää digitaalisen teknologian, oppimisympäristöjen ja opetusmenetelmien yhteyden ja mahdollisuudet oppimisen tukena, erityisesti taidekasvatuksen ja kuvataiteen opettamisen sekä opetuksen ja koulutuksen suunnittelun näkökulmasta.
Opiskelijalla on käsitys verkko-opetuksen erityispiirteistä, eri muodoista ja työtavoista ja kyky hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa omassa opetuksessa. Opiskelija tuntee verkko-oppimiseen liittyvää käsitteistöä ja teoriaa ja kykenee jäsentämään verkkopedagogista kysymyksenasettelua.
Laajuus: 5
Aikataulu: 13.01.2022 - 07.04.2022
Vastuuopettaja (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):
Vastuuopettaja (koskee tätä kurssikertaa): Tomi Slotte Dufva
Kurssin yhteystiedot (koskee tätä kurssikertaa):
Kurssin CEFR-taso (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):
Opetuskieli ja suorituskielet (koskee tätä kurssikertaa):
Teaching language: Finnish. Languages of study attainment: Finnish, Swedish
SISÄLTÖ, ARVIOINTI JA KUORMITTAVUUS
Sisältö
voimassa koko opetussuunnitelmakauden:
Työpajassa tutkitaan verkko-opetuksen erityispiirteitä, muotoja, työtapoja, välineitä ja materiaaleja sekä verkkopedagogiikan perusteita sekä pelillisyyttä ja hyötypelejä. Lähtökohtana on erilaisten menetelmien, välineiden ja oppimisympäristöjen ennakkoluuloton pedagoginen kokeilu ja kokemusten jakaminen ja arviointi vertaisryhmässä.
Kurssiin sisältyy projektityö. Opiskelija suunnittelee ja mahdollisuuksien mukaan myös toteuttaa tai testaa pienimuotoisen verkko-opetusprojektin, joka voi olla esimerkiksi omaan opetusta tukeva oppimateriaali, oppimisympäristö, toimintamalli tai kurssikokonaisuus. Projektin voi toteuttaa myös työparina. Projektityön muoto määritellään kurssin alussa. Opiskelija voi halutessaan jatkaa projektityötään erillisenä Mediakulttuurin syventymisalueen opintoprojektina, jonka laajuus on 5 op.
Toteutus, työmuodot ja arvosteluperusteet
voimassa koko opetussuunnitelmakauden:
Yhteiset oppimistilanteet kontakti- ja verkko-opetuksessa, opintovierailut, harjoitustehtävät, kirjallisuuteen perehtyminen, keskustelut ja ryhmätyöt.
Kurssin hyväksytty suorittaminen edellyttää 80% osallistumista yhteisiin kontaktitapaamisiin (sis. verkkoympäristötapaamiset ja opintovierailut) ja harjoitustehtävien hyväksytyn suorittamisen sekä valmistautumisen ja aktiivisen osallistumisen vertaisryhmätyöskentelyyn (kommentoinnit, keskustelut, ryhmätyöt).
Työmäärä toteutustavoittain
voimassa koko opetussuunnitelmakauden:
Kontaktiopetus / yhteiset oppimistilanteet 45h, itsenäinen työskentely ja ryhmätyö 90h (pääosin verkkoympäristössä).
PERUSTIETOJA
Oppimateriaali
voimassa koko opetussuunnitelmakauden:
Kurssikirjallisuus ja oppimateriaalit ilmoitetaan ja jaetaan MyCourses verkko-oppimisympäristössä
Korvaavuudet
voimassa koko opetussuunnitelmakauden:
Esitiedot
voimassa koko opetussuunnitelmakauden:
SDG: Kestävän kehityksen tavoitteet
4 Hyvä koulutus
5 Sukupuolten tasa-arvo
7 Edullista ja puhdasta energiaa
8 Ihmisarvoista työtä ja talouskasvua
9 Kestävää teollisuutta, innovaatioita ja infrastruktuureja
10 Eriarvoisuuden vähentäminen
11 Kestävät kaupungit ja yhteisöt
12 Vastuullista kuluttamista
13 Ilmastotekoja
15 Maanpäällinen elämä
16 Rauha, oikeudenmukaisuus ja hyvä hallinto
17 Yhteistyö ja kumppanuus
LISÄTIETOJA
Lisätietoja
voimassa koko opetussuunnitelmakauden:
Vähimmäisosallistujamäärä kurssin toteutumiseen on kahdeksan opiskelijaa
Opetusperiodi:
2020-2021 Kevät III-IV
2021-2022 Kevät III-IV
Kurssin kotisivu: https://mycourses.aalto.fi/course/search.php?search=TAI-E1021
Ilmoittautuminen: Sisu-järjestelmä korvaa Oodin 9.8.2021 alkaen. Kursseille ottamisen priorisointijärjestys Aalto ARTSissa vahvistettujen priorisointikriteereiden mukaisesti, https://www.aalto.fi/fi/palvelut/kursseille-ilmoittautuminen-ja-priorisointijarjestys-taiteiden-ja-suunnittelun
Kursseille ottamisen prioriteettijärjestys Aalto ARTSissa 1.1.2018 lähtien (Taiteiden ja suunnittelun akateemisen komitean päätös 10.10.2018).
Prioriteettijärjestys on seuraava:
- opiskelijat, joilla kurssi kuuluu pääaineen/ohjelman pakollisiin opintoihin, ja on opiskelijan HOPSissa aikataulutettu ko. lukuvuodelle
- vaihto-opiskelijat, joiden opintosuunnitelmaan kurssi on ko. lukukaudelle hyväksytty
- opiskelijat, joilla kurssi kuuluu pääaineen/ohjelman pakollisiin opintoihin, ja on suorittamatta
- opiskelijat, joilla kurssi kuuluu pääaineen/ohjelman vaihtoehtoisiin opintoihin, ja on opiskelijan HOPSissa aikataulutettu ko. lukuvuodelle
- opiskelijat, joilla kurssi kuuluu pääaineen/ohjelman vaihtoehtoisiin opintoihin, ja joilla vaihtoehtoisia opintoja on tutkintovaatimusten mukaan vielä suorittamatta
- opiskelijat, joilla kurssi kuuluu sivuaineen pakollisiin opintoihin
- opiskelijat, joilla kurssi kuuluu sivuaineen vaihtoehtoisiin opintoihin, ja joilla vaihtoehtoisia opintoja on opiskelijan tutkintovaatimusten mukaan vielä suorittamatta
- erilaisten liikkuvuusopintojen kautta kurssille hakeneet opiskelijat (Aalto-yliopiston sisäinen liikkuvuus, JOO-opinnot ym.)
- muut opiskelijat
Kursseilla, jotka on tarkoitettu monialaisiksi, voidaan käyttää kurssin osaamistavoitteisiin soveltuvaa prioriteettijärjestystä (esim. UWAS-kurssit), huomioiden kuitenkin yliopiston velvoite mahdollistaa opiskelijan opintojen eteneminen ko. tutkinnon tavoiteajassa. Priorisointijärjestys ei toistaiseksi koske yhteisen opetuksen yksikön järjestämiä valinnaisia kursseja eikä tohtorikursseja.
Kurssille ottamisen priorisointipäätös ei vaikuta opettajan oikeuteen asettaa kurssille esitietovaatimuksia.