Huomaa! Kurssikuvaus vahvistetaan kahdeksi lukuvuodeksi kerrallaan ja esimerkiksi osaamistavoitteet, arviontimenetelmät ja keskeinen sisältö pysyvät pääsääntöisesti samana. Kullakin toteutuskerralla voidaan kuitenkin kurssiesitteen avulla tarkentaa ja muuttaa kurssin toteutustapaa, kuten kontaktiopetuksen järjestämistapaa, arviointimenetelmien painotusta tai materiaaleja.

OSAAMISTAVOITTEET

Opiskelija ymmärtää digitaalisen teknologian, oppimisympäristöjen ja opetusmenetelmien yhteyden ja mahdollisuudet oppimisen tukena, erityisesti taidekasvatuksen ja kuvataiteen opettamisen sekä opetuksen ja koulutuksen suunnittelun näkökulmasta.

Opiskelijalla on käsitys verkko-opetuksen erityispiirteistä, eri muodoista ja työtavoista ja kyky hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa omassa opetuksessa. Opiskelija tuntee verkko-oppimiseen liittyvää käsitteistöä ja teoriaa ja kykenee jäsentämään verkkopedagogista kysymyksenasettelua.

Laajuus: 5

Aikataulu: 13.01.2022 - 07.04.2022

Vastuuopettaja (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Vastuuopettaja (koskee tätä kurssikertaa): Tomi Slotte Dufva

Kurssin yhteystiedot (koskee tätä kurssikertaa):

Kurssin CEFR-taso (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Opetuskieli ja suorituskielet (koskee tätä kurssikertaa):

Teaching language: Finnish. Languages of study attainment: Finnish, Swedish

SISÄLTÖ, ARVIOINTI JA KUORMITTAVUUS

Sisältö
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Työpajassa tutkitaan verkko-opetuksen erityispiirteitä, muotoja, työtapoja, välineitä ja materiaaleja sekä verkkopedagogiikan perusteita sekä pelillisyyttä ja hyötypelejä. Lähtökohtana on erilaisten menetelmien, välineiden ja oppimisympäristöjen ennakkoluuloton pedagoginen kokeilu ja kokemusten jakaminen ja arviointi vertaisryhmässä.

    Kurssiin sisältyy projektityö. Opiskelija suunnittelee ja mahdollisuuksien mukaan myös toteuttaa tai testaa pienimuotoisen verkko-opetusprojektin, joka voi olla esimerkiksi omaan opetusta tukeva oppimateriaali, oppimisympäristö, toimintamalli tai kurssikokonaisuus. Projektin voi toteuttaa myös työparina. Projektityön muoto määritellään kurssin alussa. Opiskelija voi halutessaan jatkaa projektityötään erillisenä Mediakulttuurin syventymisalueen opintoprojektina, jonka laajuus on 5 op.

Toteutus, työmuodot ja arvosteluperusteet
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Yhteiset oppimistilanteet kontakti- ja verkko-opetuksessa, opintovierailut, harjoitustehtävät, kirjallisuuteen perehtyminen, keskustelut ja ryhmätyöt.

    Kurssin hyväksytty suorittaminen edellyttää 80% osallistumista yhteisiin kontaktitapaamisiin (sis. verkkoympäristötapaamiset ja opintovierailut) ja harjoitustehtävien hyväksytyn suorittamisen sekä valmistautumisen ja aktiivisen osallistumisen vertaisryhmätyöskentelyyn (kommentoinnit, keskustelut, ryhmätyöt).

Työmäärä toteutustavoittain
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Kontaktiopetus / yhteiset oppimistilanteet 45h, itsenäinen työskentely ja ryhmätyö 90h (pääosin verkkoympäristössä).

PERUSTIETOJA

Oppimateriaali
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Kurssikirjallisuus ja oppimateriaalit ilmoitetaan ja jaetaan MyCourses verkko-oppimisympäristössä

Korvaavuudet
Esitiedot
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Esitiedot

SDG: Kestävän kehityksen tavoitteet

    4 Hyvä koulutus

    5 Sukupuolten tasa-arvo

    7 Edullista ja puhdasta energiaa

    8 Ihmisarvoista työtä ja talouskasvua

    9 Kestävää teollisuutta, innovaatioita ja infrastruktuureja

    10 Eriarvoisuuden vähentäminen

    11 Kestävät kaupungit ja yhteisöt

    12 Vastuullista kuluttamista

    13 Ilmastotekoja

    15 Maanpäällinen elämä

    16 Rauha, oikeudenmukaisuus ja hyvä hallinto

    17 Yhteistyö ja kumppanuus

LISÄTIETOJA

Lisätietoja
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Vähimmäisosallistujamäärä kurssin toteutumiseen on kahdeksan opiskelijaa

    Opetusperiodi:

    2020-2021 Kevät III-IV

    2021-2022 Kevät III-IV

    Kurssin kotisivu: https://mycourses.aalto.fi/course/search.php?search=TAI-E1021

    Ilmoittautuminen: Sisu-järjestelmä korvaa Oodin 9.8.2021 alkaen. Kursseille ottamisen priorisointijärjestys Aalto ARTSissa vahvistettujen priorisointikriteereiden mukaisesti, https://www.aalto.fi/fi/palvelut/kursseille-ilmoittautuminen-ja-priorisointijarjestys-taiteiden-ja-suunnittelun

    Kursseille ottamisen prioriteettijärjestys Aalto ARTSissa 1.1.2018 lähtien (Taiteiden ja suunnittelun akateemisen komitean päätös 10.10.2018).

    Prioriteettijärjestys on seuraava:

    1. opiskelijat, joilla kurssi kuuluu pääaineen/ohjelman pakollisiin opintoihin, ja on opiskelijan HOPSissa aikataulutettu ko. lukuvuodelle
    2. vaihto-opiskelijat, joiden opintosuunnitelmaan kurssi on ko. lukukaudelle hyväksytty
    3. opiskelijat, joilla kurssi kuuluu pääaineen/ohjelman pakollisiin opintoihin, ja on suorittamatta
    4. opiskelijat, joilla kurssi kuuluu pääaineen/ohjelman vaihtoehtoisiin opintoihin, ja on opiskelijan HOPSissa aikataulutettu ko. lukuvuodelle
    5. opiskelijat, joilla kurssi kuuluu pääaineen/ohjelman vaihtoehtoisiin opintoihin, ja joilla vaihtoehtoisia opintoja on tutkintovaatimusten mukaan vielä suorittamatta
    6. opiskelijat, joilla kurssi kuuluu sivuaineen pakollisiin opintoihin
    7. opiskelijat, joilla kurssi kuuluu sivuaineen vaihtoehtoisiin opintoihin, ja joilla vaihtoehtoisia opintoja on opiskelijan tutkintovaatimusten mukaan vielä suorittamatta
    8. erilaisten liikkuvuusopintojen kautta kurssille hakeneet opiskelijat (Aalto-yliopiston sisäinen liikkuvuus, JOO-opinnot ym.)
    9. muut opiskelijat 

     

    Kursseilla, jotka on tarkoitettu monialaisiksi, voidaan käyttää kurssin osaamistavoitteisiin soveltuvaa prioriteettijärjestystä (esim. UWAS-kurssit), huomioiden kuitenkin yliopiston velvoite mahdollistaa opiskelijan opintojen eteneminen ko. tutkinnon tavoiteajassa. Priorisointijärjestys ei toistaiseksi koske yhteisen opetuksen yksikön järjestämiä valinnaisia kursseja eikä tohtorikursseja.

    Kurssille ottamisen priorisointipäätös ei vaikuta opettajan oikeuteen asettaa kurssille esitietovaatimuksia.