Huomaa! Kurssikuvaus vahvistetaan kahdeksi lukuvuodeksi kerrallaan ja esimerkiksi osaamistavoitteet, arviontimenetelmät ja keskeinen sisältö pysyvät pääsääntöisesti samana. Kullakin toteutuskerralla voidaan kuitenkin kurssiesitteen avulla tarkentaa ja muuttaa kurssin toteutustapaa, kuten kontaktiopetuksen järjestämistapaa, arviointimenetelmien painotusta tai materiaaleja.

OSAAMISTAVOITTEET

Opiskelijalla on hyvät taiteelliset ja taidolliset valmiudet ja kyky soveltaa taitojaan ammattimaisessa työskentelyssä elokuvan ja television eri alueilla. Opiskelijalla on hyvä kokonaisnäkemys alasta ja hän kykenee tarkastelemaan sen toimintaa myös teoreettisesta ja tutkimuksellisesta näkökulmasta.  Opiskelija tuntee omat vahvuutensa käsikirjottajana ja omaäänisenä tekijänä.

Laajuus: 10

Aikataulu: 04.10.2021 - 15.10.2021

Vastuuopettaja (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Vastuuopettaja (koskee tätä kurssikertaa): Raija Talvio

Kurssin yhteystiedot (koskee tätä kurssikertaa):

Anna Brotkin

anna.brotkin@gmail.com


Kurssin CEFR-taso (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Opetuskieli ja suorituskielet (koskee tätä kurssikertaa):

Teaching language: Finnish. Languages of study attainment: Finnish

SISÄLTÖ, ARVIOINTI JA KUORMITTAVUUS

Sisältö
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Käsikirjoittamisen käytännön ja teorian erikoiskurssit ovat vaihtuvasisältöisiä kursseja, joiden laajuus ja aiheet vaihtelevat vuosittain. Kurssit voivat liittyä esimerkiksi käsikirjoittamisen erikoisalueisiin kuten adaptaatio, eri lajityypit tai tyylit. Sisältönä voi olla myös käsikirjoittamisen teorian tai tutkimuksen erityiskysymyksiä, dramaturgin työhön ja kehittelyyn liittyviä aiheita, tuotannollisia kokeiluja ja eri taiteiden välisiä kohtaamisia. Kursseihin voi liittyä taiteellista työskentelyä ja harjoitteita tai tutkimuksellisia osioita. 

  • koskee tätä kurssikertaa

    Komediakäsikirjoituskurssi

    Komediakäsikirjoituskurssilla tutustutaan komediaan tyylilajina. Mikä on hauskaa? Miten kirjoittaa hauskasti? Miten saada katsoja nauramaan? Kurssilla opetellaan kirjoittamaan koomisia premissejä ja luomaan toimivia komediahahmoja. Tyylilajiin tutustutaan komediaelokuvien, sitcom-sarjojen ja sketsien kautta. 

    Kurssi koostuu luennoista, keskusteluista, lyhyistä kirjoitustehtävistä ja materiaalien katseluista. Katsottavat materiaalit ovat joko Youtubessa, Yle Areenassa, Netflixissä tai HBO:lla. Kurssisuoritukseen kuuluu lisäksi kaksi sivun mittaista esseetä. 

    Kurssin vetäjänä toimii käsikirjoittaja Anna Brotkin (mm. Aikuiset, Rehtori, Putous).


Toteutus, työmuodot ja arvosteluperusteet
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Kursseihin voi sisältyä erilaisia työskentelymuotoja kuten luentoja, itsenäistä taiteellista tai tutkimuksellista työskentelyä, ryhmätöitä, harjoitteita ja ekskursioita. 

Työmäärä toteutustavoittain
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Määritellään erikseen kurssikohtaisesti.

PERUSTIETOJA

Oppimateriaali
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Ilmoitetaan erikseen

Korvaavuudet
Esitiedot
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Esitiedot

LISÄTIETOJA

Lisätietoja
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    -

    Opetusperiodi:

    2020-2021

    (2021, 2022) - Ei opetusta

    Kurssin kotisivu: https://mycourses.aalto.fi/course/search.php?search=ELO-E204401

    Ilmoittautuminen: Sisu-järjestelmä korvaa Oodin 9.8.2021 alkaen. Kursseille ottamisen priorisointijärjestys Aalto ARTSissa vahvistettujen priorisointikriteereiden mukaisesti, https://www.aalto.fi/fi/palvelut/kursseille-ilmoittautuminen-ja-priorisointijarjestys-taiteiden-ja-suunnittelun

    Ilmoitetaan kurssikohtaisesti