Huomaa! Kurssikuvaus vahvistetaan kahdeksi lukuvuodeksi kerrallaan ja esimerkiksi osaamistavoitteet, arviontimenetelmät ja keskeinen sisältö pysyvät pääsääntöisesti samana. Kullakin toteutuskerralla voidaan kuitenkin kurssiesitteen avulla tarkentaa ja muuttaa kurssin toteutustapaa, kuten kontaktiopetuksen järjestämistapaa, arviointimenetelmien painotusta tai materiaaleja.

OSAAMISTAVOITTEET

Opiskelija hahmottaa elokuvan historian kronologisesti ja tuntee elokuvan keskeisimmät kehitysvaiheet, tyylisuunnat ja ohjaajat. Opiskelija ymmärtää elokuvan historian merkityksen elokuvailmaisussa. Opinnot tukevat opiskelijan oman taiteellisen ilmaisun kehittymistä. Tavoitteena on rakentaa elokuvan kielen ymmärryksen kautta omakohtainen maailmankuva, jonka perustana ovat elokuvan parhaiden tekijöiden dramaturgiset ja kuvakerrontaa rikastuttavat oivallukset.

Laajuus: 3

Aikataulu: 24.04.2023 - 29.05.2023

Vastuuopettaja (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Vastuuopettaja (koskee tätä kurssikertaa): Satu Kyösola

Kurssin yhteystiedot (koskee tätä kurssikertaa):


Satu Kyösola: satu.kyosola@aalto.fi / 050 5541655

Kurssin CEFR-taso (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Opetuskieli ja suorituskielet (koskee tätä kurssikertaa):

Teaching language: Finnish. Languages of study attainment: Finnish, Swedish

SISÄLTÖ, ARVIOINTI JA KUORMITTAVUUS

Sisältö
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    1950- ja 1960-lukujen taitteessa sai ensi-iltansa joukko elokuvia, joiden muoto kyseenalaisti radikaalilla tavalla klassiset kerronnan keinot. Ne olivat teoksia, jotka toimivat modernin elokuvan airueina. Kurssilla Elokuvan historia 2 pyritään ymmärtämään mistä modernin elokuvan murros johtui sekä millaisia filosofisia, esteettisiä ja kerronnallisia valintoja suuntaus piti sisällään katsomalla esimerkkejä eurooppalaisesta, mutta myös Euroopan ulkopuolisesta elokuvasta 1960- ja 1970-luvuilla. Kurssin tavoitteena on sitoa yhteen elokuvan historian peruskurssit 1 ja 2 peilaamalla elokuvan historian vuosisataa myös nykyelokuvaa vasten 1980-luvulta aina 2020-luvulle asti.

    Kurssi koostuu luennoista, keskusteluista ja yhteisistä analyyseistä. Kurssin hyväksytty suoritus pitää sisällään henkilökohtaisen lopputehtävän, jonka aihe pyritään määrittämään yksilöidysti siten, että se tukee mahdollisimman konkreettisesti kunkin osallistujan oman ajattelun ja taiteellisen ilmaisun kehittymistä.

  • koskee tätä kurssikertaa


    Kurssin lukujärjestys lähetetään kaikille ilmoittautuneille 20.4. mennessä.

Toteutus, työmuodot ja arvosteluperusteet
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Arviointi asteikolla 0-5, perustuen kurssin päätteeksi kirjoitettavaan henkilökohtaiseen lopputehtävään. Aktiivinen osallistuminen järjestettyyn opetukseen. Tehtävien suoritus annettujen ohjeiden ja aikataulujen mukaisesti. Vertaisoppimisen tukeminen.

Työmäärä toteutustavoittain
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Lähiopetusta yhteensä 42 tuntia, josta katseluita arviolta noin 22-30 tuntia.

    Työskentelyn perustana yhteiset katselut, luennot, keskustelut sekä henkilökohtainen lopputehtävä. Hyväksytty suoritus edellyttää vähintään 80 % läsnäoloa kurssilla.

PERUSTIETOJA

Korvaavuudet
Esitiedot
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Esitiedot

LISÄTIETOJA

Lisätietoja
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Kurssin maksimiosanottajamäärä on 40 opiskelijaa. Kurssia ei järjestetä, jos ilmoittautuneita on alle 5.

    Opetuskieli : suomi

    Opetusperiodi : 2022-2023 Kevät V
    2023-2024 Kevät V

    Ilmoittautuminen :

    Ilmoittautuminen: Sisu. Kursseille ottamisen priorisointijärjestys Aalto ARTSissa vahvistettujen priorisointikriteereiden mukaisesti: https://www.aalto.fi/fi/palvelut/kursseille-ilmoittautuminen-ja-priorisointijarjestys-taiteiden-ja-suunnittelun

Kurssin aikataulu
  • koskee tätä kurssikertaa


    Kurssi järjestetään Odeionissa (Maarintie 8, 2 krs.) seuraavasti:

    Maanantaisin klo 9-12

    Keskiviikkoisin klo 9-16