Huomaa! Kurssikuvaus vahvistetaan kahdeksi lukuvuodeksi kerrallaan ja esimerkiksi osaamistavoitteet, arviontimenetelmät ja keskeinen sisältö pysyvät pääsääntöisesti samana. Kullakin toteutuskerralla voidaan kuitenkin kurssiesitteen avulla tarkentaa ja muuttaa kurssin toteutustapaa, kuten kontaktiopetuksen järjestämistapaa, arviointimenetelmien painotusta tai materiaaleja.

OSAAMISTAVOITTEET

Opiskelija oppii valaisuun vaikuttavat osatekijät, saa tietoa valaisun perusteista ja kalustosta. Opiskelija saa harjoitusta rakentaakseen suunnittelemansa valo-olemuksen.

Laajuus: 3

Aikataulu: 05.09.2022 - 16.09.2022

Vastuuopettaja (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Vastuuopettaja (koskee tätä kurssikertaa): Rauno Ronkainen, Jonathan Harvey

Kurssin yhteystiedot (koskee tätä kurssikertaa):

Kurssin CEFR-taso (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Opetuskieli ja suorituskielet (koskee tätä kurssikertaa):

Teaching language: Finnish. Languages of study attainment: Finnish, Swedish, English

SISÄLTÖ, ARVIOINTI JA KUORMITTAVUUS

Sisältö
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Kurssilla harjoitetaan havaintoa ja analyysivalmiutta oman persoonallisen näkemyksen avaamiseksi ja vahvistamiseksi. Suoritetaan valaisuharjoituksia studio-olosuhteissa.

    Kurssilla opetetaan valaisun peruskäsitteet ja peruskaluston käyttö konkreettisten harjoitteiden yhteydessä. Opiskelijat työskentelevät ammatissa toimivan valaisijan opastuksella ja valaisevat kaksi eri atmosfääriä studio-olosuhteissa.

    Harjoitteet kuvataan opettajien antaman suunnitelman mukaisesti ja kuvattu materiaali katsotaan yhdessä kurssilaisten ja opettajien kesken ja tehdyistä töistä annetaan palaute. Lisäksi kuvattu materiaali värimääritellään koulun omassa värimäärittely-yksikössä kurssin viimeisenä päivänä. Värimäärittelyn yhteydessä annetaan vielä uusi palaute.

Toteutus, työmuodot ja arvosteluperusteet
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Asteikolla 1 - 5. Aktiivinen osallistuminen luennoille sekä ryhmissä tehtävään työskentelyyn, annettujen tehtävien hyväksytty suorittaminen, tentti. Kurssi vaatii 100% läsnäolon. Korvaavia tehtäviä ei voida järjestää. Harjoitteet suunnitellaan, valaistaan ja kuvataan opettajien antamien tehtävien mukaisesti ja kuvattu materiaali katsotaan yhdessä kurssilaisten ja opettajien kesken ja tehdyistä töistä annetaan palaute. Lisäksi kuvattu materiaali värimääritellään koulun omassa värimäärittely-yksikössä kurssin viimeisenä päivänä. Värimäärittelyn yhteydessä annetaan vielä uusi palaute.

Työmäärä toteutustavoittain
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    6 op = 162 tuntia. Kontaktiopetusta 65 tuntia, itsenäistä työskentelyä 16 tuntia.

    Edellyttää läsnäoloa.

PERUSTIETOJA

Korvaavuudet
Esitiedot
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Esitiedot

SDG: Kestävän kehityksen tavoitteet

    4 Hyvä koulutus

    5 Sukupuolten tasa-arvo

    10 Eriarvoisuuden vähentäminen

LISÄTIETOJA

Lisätietoja