Huomaa! Kurssikuvaus vahvistetaan kahdeksi lukuvuodeksi kerrallaan ja esimerkiksi osaamistavoitteet, arviontimenetelmät ja keskeinen sisältö pysyvät pääsääntöisesti samana. Kullakin toteutuskerralla voidaan kuitenkin kurssiesitteen avulla tarkentaa ja muuttaa kurssin toteutustapaa, kuten kontaktiopetuksen järjestämistapaa, arviointimenetelmien painotusta tai materiaaleja.

OSAAMISTAVOITTEET

Opiskelija ymmärtää taiteellisen ryhmätyön luonnetta. Hän kykenee liikkumaan oman koulutusohjelmansa ja erityisosaamisensa ulkopuolella joustavasti eri työrooleja kokeillen. Opiskelija saa käsityksen kommunikaation, yhteisen maailman rakentamisen ja omasta työstä vastuunottamisen merkityksestä taiteellisessa ryhmätyössä.

Laajuus: 1

Aikataulu: 27.04.2023 - 29.04.2023

Vastuuopettaja (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Vastuuopettaja (koskee tätä kurssikertaa): Merja Väisänen

Kurssin yhteystiedot (koskee tätä kurssikertaa):

Kurssin CEFR-taso (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Opetuskieli ja suorituskielet (koskee tätä kurssikertaa):

Teaching language: Finnish. Languages of study attainment: Finnish, Swedish

SISÄLTÖ, ARVIOINTI JA KUORMITTAVUUS

Sisältö
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Opintojakso toteutetaan leirikouluna ja se sisältää ryhmätyöskentelyä, keskusteluja sekä luento-opetusta taiteellisen ryhmätyön tekemisestä. Jaksolla valmistetaan erilaisista lähtökohdista (esim. kuva, tekstimateriaali, tila, ääni) ryhmätyönä pienimuotoisia esitysluonnoksia. Luonnosten kompositioita sekä niistä syntyviä merkityksiä analysoidaan yhdessä. Esitysluonnoksia tehdessään ja analysoidessaan opiskelijat harjoittelevat näkemiensä merkitysten sanallistamista sekä omien näkemystensä kommunikoimista ryhmässä. Ryhmäkeskusteluissa analysoidaan esitysluonnosten syntyprosesseja ja pohditaan eri osatekijöiden merkityksiä kokonaisuuden syntymiseen. Opiskelijat harjoittelevat palautteen antamista ja vastaanottamista.

Toteutus, työmuodot ja arvosteluperusteet
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Aktiivinen osallistuminen järjestettyyn opetukseen. Tehtävien suoritus annettujen ohjeiden ja aikataulujen mukaisesti. Vertaisoppimisen tukeminen.

Työmäärä toteutustavoittain
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Luennot, ryhmissä tehtävät esitysluonnokset ja ryhmäkeskustelut. Kontaktiopetusta 24h, itsenäistä työskentelyä 3h.

PERUSTIETOJA

Korvaavuudet
Esitiedot
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Esitiedot

LISÄTIETOJA

Lisätietoja
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Kurssin maksimi osallistujamäärä on 4. Kurssi toteutetaan lukuvuonna 2022-23 yhdessä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun kanssa. Kurssi toteutetaan leirikouluna.

    Opetuskieli : suomi

    Opetusperiodi : 2022-2023 Kevät V
    2023-2024 Ei opetusta

    Ilmoittautuminen :

    Opintojakso suoritetaan Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tarjoamalla kurssilla. Tälle opintojaksolle voi osallistua vain pukusuunnittelun opiskelijat Aalto-yliopiston ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun yhteistyösopimuksen mukaan. Opiskelijamäärä: 4 pukusuunnittelun opiskelijaa

    Ilmoittautuminen: Sisu.