Huomaa! Kurssikuvaus vahvistetaan kahdeksi lukuvuodeksi kerrallaan ja esimerkiksi osaamistavoitteet, arviontimenetelmät ja keskeinen sisältö pysyvät pääsääntöisesti samana. Kullakin toteutuskerralla voidaan kuitenkin kurssiesitteen avulla tarkentaa ja muuttaa kurssin toteutustapaa, kuten kontaktiopetuksen järjestämistapaa, arviointimenetelmien painotusta tai materiaaleja.

OSAAMISTAVOITTEET

Opintojakson suoritettuaan opiskelija

  • tuntee opinnäyteprosessin
  • on saanut valmiuksia opinnäytteen aiheen valitsemiseen.

Laajuus: 10

Aikataulu: 26.09.2022 - 23.11.2022

Vastuuopettaja (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Vastuuopettaja (koskee tätä kurssikertaa): Merja Väisänen, Tomi Lauri

Kurssin yhteystiedot (koskee tätä kurssikertaa):

Kurssin CEFR-taso (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Opetuskieli ja suorituskielet (koskee tätä kurssikertaa):

Teaching language: Finnish. Languages of study attainment: Finnish, Swedish

SISÄLTÖ, ARVIOINTI JA KUORMITTAVUUS

Sisältö
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Opintojakso sisältää seminaariosuuden (4 op) ja opinnäytteen kirjoittamisen (6 op). Seminaariosuus (4 op) on jaettu 2 op:n kokonaisuuksiksi, jotka jakaantuvat 2. ja 3. vsk:lle. Tämä opintojakso sisältää 3. vsk:lla suoritettavan seminaariosuuden (2 op) ja opinnäytteen kirjoittamisen osuuden (6 op). Opintosuoritus kirjataan opintosuoritusrekisteriin vasta opinnäytteen suoritusta annettaessa. Opintojaksolla opiskelija valitsee itselleen opinnäytteen aiheen ja aloittaa opinnäytteen kirjoitusprosessin. Seminaariosuuteen kuuluu kahden viikon intensiivinen kirjoitusjakso, jossa opiskelijat edistävät omaa kirjoitusprosessiaan annettujen tehtävien avulla. Kirjoitusjakso sisältää yhteisiä tapaamisia ja itsenäistä työskentelyä. Opiskelijat saavat opinnäytteen aiheen valintaan, rajaukseen ja kirjoittamiseen ohjausta oman pääaineensa vastuuopettajalta. Seminaariosuuden jälkeen opiskelija jatkaa opinnäytteen kirjoittamista itsenäisesti ja saa siihen ohjausta oman pääaineensa vastuuopettajalta.

Toteutus, työmuodot ja arvosteluperusteet
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    3.vsk:n seminaariosuuden suoritus on pakollinen osa seminaarikokonaisuutta ja opinnäytteen kirjoittamista, mutta sitä ei arvioida erikseen. Seminaariosuuden hyväksytty suorittaminen edellyttää 80 % läsnäoloa, tehdyt tehtävät ja opinnäytesuunnitelman esittelyn. Opinnäytteen arviointi pohjautuu Taiteiden ja suunnittelun korkeakulun kandidaatin tutkinnon opinnäyteohjeeseen ja Elokuvataiteen laitoksen omiin arviointikriteereihin.

Työmäärä toteutustavoittain
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Luennot, tehtävät, itsenäinen opinnäytteen kirjoittaminen.

    Seminaariosuus 4 op/108t ja opinnäytteen kirjoittaminen 6 op/162t. Tämä on 3.vsk:n seminaariosuus 2 op/54t, kontaktiopetus 18t, itsenäinen työskentely 36t. Opinnäytteen kirjoittaminen 6 op/ 162t on opiskelijan itsenäistä työskentelyä.

PERUSTIETOJA

Korvaavuudet
Esitiedot
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Esitiedot

LISÄTIETOJA

Lisätietoja
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Opetuskieli : suomi

    Opetusperiodi : 2022-2023 Syksy I - Kevät V
    2023-2024 Syksy I - Kevät V

    Ilmoittautuminen :

    Opiskelijoita min. 3 ja max. 20

    Tämä opintojakso on ainoastaan pukusuunnittelun ja elokuva- ja televisiolavastuksen opiskelijoille.

    Ilmoittautuminen: Sisu.

    Kursseille ottamisen priorisointijärjestys Aalto ARTSissa vahvistettujen priorisointikriteereiden mukaisesti: https://www.aalto.fi/fi/palvelut/kursseille-ilmoittautuminen-ja-priorisointijarjestys-taiteiden-ja-suunnittelun