Huomaa! Kurssikuvaus vahvistetaan kahdeksi lukuvuodeksi kerrallaan ja esimerkiksi osaamistavoitteet, arviontimenetelmät ja keskeinen sisältö pysyvät pääsääntöisesti samana. Kullakin toteutuskerralla voidaan kuitenkin kurssiesitteen avulla tarkentaa ja muuttaa kurssin toteutustapaa, kuten kontaktiopetuksen järjestämistapaa, arviointimenetelmien painotusta tai materiaaleja.

OSAAMISTAVOITTEET

Kurssin käytyään opiskelija on saanut käsityksen näyttämöteoksen taiteellisesta ennakkosuunnitteluprosessista, sekä hahmottaa siihen osallistuvien taiteellisten osa-alueiden tehtävät ja mahdollisuudet esityskokonaisuuden luomisessa.

Opiskelija osaa kommunikoida omia ideoitaan ja näkemyksiään muulle työryhmälle. Hän osaa jäsentää työryhmän yhteistä ajattelua suhteessa valittuun lähtökohtaan ja kykenee löytämään työryhmäkeskustelun pohjalta mielekkään näkökulman siihen. Opiskelija ymmärtää, että vuorovaikutustaidot ovat tärkeä osa hänen omaa taiteellista työskentelyään.

Kurssin jälkeen eri osa-alueiden (ohjaus, dramaturgia, lavastus, puku, valo- ja äänisuunnittelu) opiskelijat kykenevät soveltamaan taiteellisen ennakkosuunnittelun prosessia tulevissa produktiotöissään.

Laajuus: 5

Aikataulu: 29.11.2022 - 09.12.2022

Vastuuopettaja (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Vastuuopettaja (koskee tätä kurssikertaa): Merja Väisänen

Kurssin yhteystiedot (koskee tätä kurssikertaa):

Kurssin CEFR-taso (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Opetuskieli ja suorituskielet (koskee tätä kurssikertaa):

Teaching language: Finnish. Languages of study attainment: Finnish, Swedish

SISÄLTÖ, ARVIOINTI JA KUORMITTAVUUS

Sisältö
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Annettu näytelmäteksti puretaan ns. lakanaksi, analysoidaan ja työstetään työryhmissä yhteiseksi teossuunnitelmaksi, joka sisältää ohjaus-, lavastus-, puku-, valo- ja äänisuunnitelmat sekä tekstin sovitusratkaisun. Teossuunnitelma esitellään kurssin päätteeksi opettajille. Kurssin aikana opiskellaan työryhmissä tekstimateriaalin, annetun tilan sekä virike- ja muun materiaalin luovaa käyttöä ja jäsentämistä.

Toteutus, työmuodot ja arvosteluperusteet
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Aktiivinen osallistuminen järjestettyyn opetukseen. Tehtävien suoritus annettujen ohjeiden ja aikataulujen mukaisesti. Vertaisoppimisen tukeminen.

Työmäärä toteutustavoittain
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Ryhmässä työskentely. Kontaktiopetusta 96h, itsenäistä työskentelyä 39h.

PERUSTIETOJA

Korvaavuudet
Esitiedot
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Esitiedot

LISÄTIETOJA

Lisätietoja
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Opetuskieli : suomi

    Opetusperiodi : 2022-2023 Syksy II
    2023-2024 Ei opetusta

    Ilmoittautuminen :

    Opiskelijamäärä: 4 pukusuunniittelun opiskelijaa.

    Opintojakso suoritetaan Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tarjoamalla kurssilla. Tälle opintojaksolle voi osallistua vain pukusuunnittelun opiskelijat Aalto-yliopiston ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun yhteistyösopimuksen mukaan.

    Ilmoittautuminen: Sisu.