Huomaa! Kurssikuvaus vahvistetaan kahdeksi lukuvuodeksi kerrallaan ja esimerkiksi osaamistavoitteet, arviontimenetelmät ja keskeinen sisältö pysyvät pääsääntöisesti samana. Kullakin toteutuskerralla voidaan kuitenkin kurssiesitteen avulla tarkentaa ja muuttaa kurssin toteutustapaa, kuten kontaktiopetuksen järjestämistapaa, arviointimenetelmien painotusta tai materiaaleja.

OSAAMISTAVOITTEET

Opiskelija osaa kuvata digitaalisen median piirteitä. Opiskelija tuntee digitaalisen median käyttömahdollisuuksia työyhteisöjen viestinnässä sekä käyttöönottoon liittyviä haasteita. Opiskelija osaa kuvailla digitaalisen median vaikutuksia viestintään ja kohderyhmiin työyhteisöissä ja yhteiskunnassa. Opiskelija tuntee digitaalisen median ilmiöitä yhteiskunnassa ja työyhteisöissä. Opiskelija osaa soveltaa sisällön luomisen periaatteita ja luoda sisältöjä digitaaliseen mediaan.

Laajuus: 5

Aikataulu: 12.01.2023 - 11.05.2023

Vastuuopettaja (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Vastuuopettaja (koskee tätä kurssikertaa): Risto Sarvas, Jasmiina Parta, Mikko Rummukainen

Kurssin yhteystiedot (koskee tätä kurssikertaa):

Kurssin CEFR-taso (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Opetuskieli ja suorituskielet (koskee tätä kurssikertaa):

Teaching language: Finnish. Languages of study attainment: Finnish, Swedish

SISÄLTÖ, ARVIOINTI JA KUORMITTAVUUS

Sisältö
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Kurssilla käsitellään viestinnän rakenteita ja dynamiikkaa digitaalisessa yhteiskunnassa. Kurssilla tarkastellaan erityisesti digitaalisen median roolia ja ilmiöitä työyhteisöissä ja yhteiskunnassa. Kurssi painottaa median käyttöä viestinnän haasteiden ratkaisuun sekä tarjoaa työkaluja digitaalisen viestinnän suunnitteluun.

Toteutus, työmuodot ja arvosteluperusteet
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Luennoilla esitellään kurssin aihepiirin kannalta keskeisiä teorioita ja sovelluksia sekä keskustellaan niistä. Luennon jälkeen opiskelija lukee luentoon liittyvän kurssikirjallisuuden ja kirjoittaa oppimispäiväkirjan, jossa hän pohtii luennolla ja kirjallisuudesta oppimaansa. Kurssilla tehdään käytännön harjoitteita liittyen viestintään digitaalisessa mediassa. Kurssi arvostellaan oppimispäiväkirjojen ja käytännön harjoitteiden perusteella.

Työmäärä toteutustavoittain
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Luennot 24 h (2), itsenäinen opiskelu 48 h, lukeminen 24 h, oppimispäiväkirja 10 h, harjoitukset 30 h.

PERUSTIETOJA

Korvaavuudet
Esitiedot
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Esitiedot

LISÄTIETOJA

Lisätietoja
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Opetuskieli : suomi

    Opetusperiodi : 2022-2023 Kevät III - V
    2023-2024 Kevät III - V

    Ilmoittautuminen :

    Kurssille otetaan enintään 50 opiskelijaa. Kurssille valitaan opiskelijat seuraavassa järjestyksessä: 1) informaatioverkostojen pääaineopiskelijat, 2) Aallon muut opiskelijat.