Huomaa! Kurssikuvaus vahvistetaan kahdeksi lukuvuodeksi kerrallaan ja esimerkiksi osaamistavoitteet, arviontimenetelmät ja keskeinen sisältö pysyvät pääsääntöisesti samana. Kullakin toteutuskerralla voidaan kuitenkin kurssiesitteen avulla tarkentaa ja muuttaa kurssin toteutustapaa, kuten kontaktiopetuksen järjestämistapaa, arviointimenetelmien painotusta tai materiaaleja.

OSAAMISTAVOITTEET

Opiskelija syventää ja soveltaa käytännössä jo oppimaansa elokuvan käsikirjoituksen kirjoittamis-, ennakkosuunnittelu- tai toteutusvaiheessa olevia osa-alueita riippuen lyhytelokuvansa tekovaiheesta.

Laajuus: 1 - 3

Aikataulu: 26.02.2024 - 08.03.2024

Vastuuopettaja (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Vastuuopettaja (koskee tätä kurssikertaa): Anna Heiskanen, Hanna Maylett

Kurssin yhteystiedot (koskee tätä kurssikertaa):

Kurssin CEFR-taso (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Opetuskieli ja suorituskielet (koskee tätä kurssikertaa):

Teaching language: Finnish. Languages of study attainment: Finnish, Swedish

SISÄLTÖ, ARVIOINTI JA KUORMITTAVUUS

Sisältö
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Kurssikokonaisuus liittyy maisteriopinnoissa toteutettavaan lyhytelokuvaan tai harjoitteeseen (lopputyö, välityö, muu harjoite). Kurssilla opiskelijat syventävät osaamistaan elokuvan sisällön taiteellisesta purkamisesta laatimalla lyhytelokuvan käsikirjoituksestaan ohjausanalyysin ja ennakkotyösuunnitelman. Kurssilla syvennytään myös henkilöhahmojen karaketrisointiin ja luomiseen (omasta materiaalista) sekä käydään läpi projektien casting ja harjoitussuunnitelma. Ohjaajilla on mahdollisuus harjoitella kohtauksia käsikirjoituksesta ammattinäyttelijöiden tai Teakilaisten kanssa. Kurssilla voidaan myös keskittyä johonkin muuhun ennakkotyötä vaativaan elokuvan erityisosa-alueeseen (mm. miljöödramaturgia, efektit, VFX jne).

Toteutus, työmuodot ja arvosteluperusteet
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Kurssin läpäiseminen ja opintopisteiden saaminen edellyttää luennoille osallistumista, tutoroitujen tai itsenäisten harjotteiden suunnittelua ja toteutusta (paitsi kuunteluoppilailta) sekä aktiivista osallistumista keskusteluihin, palautteisiin ja purkuihin. Kurssilla tapahtuva vertaisarviointi vaikuttaa myös kurssin kokonaisarviointiin.

    Riittävä läsnäolo lähiopetukseen ja suoritetut tehtävät.

Työmäärä toteutustavoittain
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Kontaktiopetusta 38h, itsenäistä työskentelyä 43h. Aktivoivat luennot, tehtävät, harjoitukset, purut ja anlyysit, joko itsenäisesti tai ryhmissä.

    Kurssin läpäiseminen vaatii vähintään 80 % läsnäoloa kontaktiopetuksessa. Mikäli opiskelija ei poissaolojen vuoksi saavuta kurssikuvauksessa määriteltyjä osaamistavoitteita, voi lopun 20 % joutua korvaamaan vastuuopettajien määrittelemällä tavalla.

    Kaikista poissaoloista pitää ilmoittaa vastuuopettajille ja korvaavista tehtävistä sovitaan vastuuopettajien kanssa.

    Työskentelytavat muutettu Taiteiden ja suunnittelun akateemisen komitean päätöksellä 1.2.2023.

PERUSTIETOJA

Korvaavuudet
Esitiedot
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Esitiedot

SDG: Kestävän kehityksen tavoitteet

    4 Hyvä koulutus

    5 Sukupuolten tasa-arvo

LISÄTIETOJA

Lisätietoja
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Opetuskieli : suomi

    Opetusperiodi : 2022-2023 Kevät IV
    2023-2024 Kevät IV

    Ilmoittautuminen :

    Ilmoittautuminen: Sisu. Kursseille ottamisen priorisointijärjestys Aalto ARTSissa vahvistettujen priorisointikriteereiden mukaisesti: https://www.aalto.fi/fi/palvelut/kursseille-ilmoittautuminen-ja-priorisointijarjestys-taiteiden-ja-suunnittelun

    Kurssin maksimi opiskelijamäärä on 6, minimi 2.

    ELOn opiskelijat 3op. Teak/Näty liikkuvuusopintona 1-3 op riippuen kuinka moneen kohtaukseen osallistuva näyttelijä castataan.