Huomaa! Kurssikuvaus vahvistetaan kahdeksi lukuvuodeksi kerrallaan ja esimerkiksi osaamistavoitteet, arviontimenetelmät ja keskeinen sisältö pysyvät pääsääntöisesti samana. Kullakin toteutuskerralla voidaan kuitenkin kurssiesitteen avulla tarkentaa ja muuttaa kurssin toteutustapaa, kuten kontaktiopetuksen järjestämistapaa, arviointimenetelmien painotusta tai materiaaleja.

OSAAMISTAVOITTEET

Kurssin jälkeen opiskelijalla on käytännön valmius teknistieteellisen raportin tiedonhakuun, laadintaan ja esittelyyn. Kurssin aikana opiskelija tuottaa kandidaatin tutkintoon vaadittavan opinnäytetyön.

Laajuus: 10

Aikataulu: 11.09.2024 - 05.12.2024

Vastuuopettaja (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Vastuuopettaja (koskee tätä kurssikertaa): Raine Viitala, Camilla Vornanen-Winqvist, Tommi Mikkola, Teemu Kokkonen, Henrik Holmberg, Heidi Salo, Petri Rönnholm, Tuuli Jylhä, Tuomas Ilmavirta

Kurssin yhteystiedot (koskee tätä kurssikertaa):

Kurssin CEFR-taso (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Opetuskieli ja suorituskielet (koskee tätä kurssikertaa):

Teaching language: Finnish. Languages of study attainment: Finnish, Swedish

SISÄLTÖ, ARVIOINTI JA KUORMITTAVUUS

Sisältö
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Kurssilla perehdytään tieteelliseen kirjoittamiseen ja akateemisiin viestintätaitoihin. Kurssilla opetellaan tiedonhaun, tieteellisen ajattelun, tiedon jäsentämisen ja käsittelyn sekä ammatillisen kielenkäytön ja viestinnän taitoja. Kurssin aikana kirjoitetaan pääaineen alaan liittyvästä aiheesta kandidaatintyö, joka esitellään seminaaritilaisuudessa. Kurssin yhteydessä annetaan kypsyysnäyte (ENG1000.kyps), mikä tapahtuu prosessimaisella kirjoitus- ja palautetyöskentelyllä kurssin yhteydessä.
    Kurssi sisältää perehtymistä tutkimusviestintään, joka jakaantuu tieteellisen kirjoittamiseen ja puheviestintään. Kurssin sisällön tarkemmista yksityiskohdista kerrotaan MyCourses-oppimisympäristössä.

Toteutus, työmuodot ja arvosteluperusteet
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Harjoitustehtävät, välipalautukset, osallistuminen teksti- ja puhepajoihin, kandidaatintyö ja seminaari.

  • koskee tätä kurssikertaa

    Hy­väk­­sy­­tystä kandidaatintyöstä käytetään arvosanoja 15. Arvosana 0 on hylätty suoritus. Tarkemmat arvostelukriteerit löytyvät MyCoursesista.


Työmäärä toteutustavoittain
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Kandidaatintyöhön ja seminaariin kuuluu aktiivinen osallistuminen luennoille ja työpajoihin, harjoitustehtävät, kandidaatintyön kirjoittaminen, seminaari ja opponointi. Kurssi sisältää osioita ja tehtäviä, jotka ovat osallistujalle pakollisia. Näistä ilmoitetaan tarkemmin MyCourses -oppimisympäristössä.

     

PERUSTIETOJA

Oppimateriaali
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Ilmoitetaan erikseen.

  • koskee tätä kurssikertaa

    Omaan kandidaatintyöhön liittyvä ja/tai ohjaajan kanssa erikseen sovittava/tarvittava kirjallisuus tapauskohtaisesti. Luennoilla ja verkossa jaettava aineisto. Oppimiskeskuksen (kirjasto) verkkosivuilla on tietoa oppaista, joita voi käyttää apuna, esim. Ilkka Kauranen, Mikko Mustakallio, Virpi Palmgren: Tutkimusraportin kirjoittamisen opas opinnäytetyön tekijöille.

Korvaavuudet
Esitiedot
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Esitiedot

LISÄTIETOJA

Lisätietoja
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Opetuskieli: suomi

    Opetusperiodi: 2024-2025 Syksy I - II
    2024-2025 Kevät III - IV
    2025-2026 Syksy I - II
    2025-2026 Kevät III - IV

  • koskee tätä kurssikertaa

    Suoritusajankohta

    Kandidaatintyö ja seminaari -kurssi on kandidaatin tutkinnon päättötyö. Mallilukujärjestyksen mukaan opiskeltaessa tämän suoritus ajoittuu kolmannen opiskeluvuoden kevätlukukauteen. Samanarvoiset suoritusmahdollisuudet tarjotaan kuitenkin säännöllisesti syys- ja kevätlukukausilla. Kandidaatintyön aloittamiseen ei ole opintopistekertymävaatimusta, mutta HOPSin tulee olla hyväksytty.

    Kandidaatintyön aihe, harjoitustehtävät, seminaarit

    Kandidaatintyön aihe anotaan omaa pääainetta vastaavista aiheista heti kurssin ensimmäisellä viikolla. Kullekin kandidaatintyölle nimetään aiheen mukaan ohjaaja (Aallon opettajia ja tutkijoita). Ohjaajat järjestävät omille ohjattavilleen ohjaustilaisuuksia ja/tai pienryhmä-tapaamisia erikseen sovittavalla aikataululla. Ohjaajat tekevät kurssin vastuuopettajalle arvosanaehdotuksen kandidaatintyöstä. Opiskelijat esittelevät työnsä kurssin viimeisellä viikolla, erillisen aikataulun mukaan järjestettävissä seminaaritilaisuuksissa. Samassa yhteydessä suoritetaan toisen kandidaatintyön vertaisopponointi, opponoitava osoitetaan järjestäjien toimesta. Luentoihin ja pajoihin liittyvien erillisten harjoituksen suorittamisesta annetaan tarkemmat ohjeet luennoilla ja pajoissa.

    Kypsyysnäyte

    Kypsyysnäyte ENG1000.Kyps on pakollinen osa kandidaatin tutkintoa. Kypsyysnäyte suoritetaan ENG1000.Kand-kurssin aikana, se on integroitu osaksi kandidaattitutkielmaa ja kirjoitetaan Tekstipajojen 1 ja 2 yhteydessä.

    Pysyväismääräyksiä

    Kandidaatintyö on aina henkilökohtainen opintosuoritus.

    Kandidaatintyön aihe anotaan oman pääaineen tarjoamista otsikoista. Aiheet ja ohjaajat ilmoitetaan toteutuskierroksen alkaessa kurssin sivuilla MyCoursesissa.

    Kandidaattiseminaari toteutetaan suomeksi, kandidaatintyö kirjoitetaan (pääsääntöisesti) seminaarin opetuskielellä. Ruotsinkieliset opiskelijat voivat suorittaa kurssin Aallon koulujen yhteisessä ruotsinkielisessä seminaarissa ja kirjoittaa työn ruotsiksi, lisätietoa löytyy ruotsinkielisen kurssin sivuilta (JOIN.sv.kand).

    Ruotsinkielisten töiden muotoiluohjeet, palautusohjeet yms. ovat kuitenkin samat kuin suomenkielisten. Tutkintoon liittyvä pakollinen kypsyysnäyte kirjoitetaan sillä kielellä, jolla opiskelija on saanut koulusivistyksensä.

    Kandidaatintöiden viimeistelyssä ja tallentamisessa noudatetaan Aallon ja oman korkeakoulun ohjeita. Muilta osin valmista ja seminaarissa esiteltyä työtä ei voida lopullisesti hyväksyä ennen kuin se on viimeistelty näiden ohjeiden mukaan. Tarkemmat tiedot vaatimuksista annetaan MyCoursesissa. 

    Pääsääntö on, että kandidaatintyöt tehdään Aallon osoittamista aiheista. Opiskelija voi kuitenkin ehdottaa myös ’omaa’ kandidaatintyön aihetta, edellyttäen, että aiottua työtä ei ole käytetty/käytetä muuna opintosuoritteena. Tällainen aihe ja ohjausjärjestelyt täytyy aina hyväksyttää etukäteen kurssin vastuuopettajalla. Aalto ei sitoudu tarjoamaan työn ohjauspalvelua normaaliaikataulun ulkopuolella tehtäviin töihin. Aiheen hyväksyntä perustuu tapauskohtaiseen harkintaan. Mahdolliset ’omat aiheet’ kullekin toteutuskierrokselle pitää hyväksyttää kurssin vastuuopettajalla viimeistään samassa yhteydessä, jolloin koulun tarjoamat valmiit aiheet anotaan. Myös omista aiheista toimitetaan aiheanomus kurssin alussa, annettujen ohjeiden ja aikataulun mukaisesti.

    Mahdollisista aiemmista ja/tai vanhan tutkintosäännön mukaan suoritetuista viestinnän opinnoista Aallossa tai muualla ei anneta hyvityksiä tämän moduulin suorituksessa. Mistään keskeneräisistä opintosuorituksista Aallossa tai muualla ei anneta missään tilanteissa hyvityksiä tämän moduulin suorituksessa.

    ENG1000.Kand-suorituksen sekä ENG1000.Kyps-suorituksen lisäksi kandidaatin tutkinnon suorittaminen edellyttää kaikkien opiskelijan vahvistetun HOPSin kandidaattivaiheen kurssien suorittamista kokonaisuudessaan.

    Kandidaatin tutkinnon suorittamista (todistuksen haku tutkinnosta) suositellaan mahdollisimman pian hyväksytyn työn ja seminaarin jälkeen. Lisätietoja saa Opiskelijan oppaasta sekä koulun opiskelijapalvelupisteeltä.