Huomaa! Kurssikuvaus vahvistetaan kahdeksi lukuvuodeksi kerrallaan ja esimerkiksi osaamistavoitteet, arviontimenetelmät ja keskeinen sisältö pysyvät pääsääntöisesti samana. Kullakin toteutuskerralla voidaan kuitenkin kurssiesitteen avulla tarkentaa ja muuttaa kurssin toteutustapaa, kuten kontaktiopetuksen järjestämistapaa, arviointimenetelmien painotusta tai materiaaleja.

OSAAMISTAVOITTEET

Opiskelija osaa toimia näytelmätekstiin pohjautuvan taiteellisen työryhmän jäsenenä, valmistaa koko illan esityksen ja ottaa siinä vastuun oman taiteenalansa näkökulmasta. Opiskelija oppii hahmottamaan teoksen kantaesitykseen liittyviä erityiskysymyksiä niin taiteellisesta kuin tuotannollisesta näkökulmasta. Opiskelija pystyy ottamaan vastaan palautetta ja käyttämään sen hyödykseen ja kehittämään omia työtapojaan. Opiskelija oppii aikatauluttamaan työskentelyään sekä ymmärtämään oman taiteellisen ajattelunsa ja ilmaisunsa kehittymistä. Valosuunnittelun, äänisuunnittelun, lavastuksen ja pukusuunnittelun opiskelija osaa toimia näytelmätekstiin pohjautuvaa esitystä valmistavan taiteellisen työryhmän jäsenenä ja ottaa vastuun oman suunnittelualueensa näkökulmasta. Hän osaa soveltaa tekstin lukemiseen, analysoimiseen ja yhteiseen ennakkosuunnitteluun liittyviä taitoja käytäntöön, tuoden yhteiseen työskentelyyn oman suunnittelualueensa näkökulman. Hän kykenee toimimaan aloitteellisesti, vastuullisesti ja kuuntelevassa vuorovaikutuksessa muiden kanssa sekä tuottamaan toteutuskelpoisen taiteellisen suunnitelman, jossa hänen oma näkemyksensä asettuu osaksi yhteistä suunnitelmaa. Hän kykenee tuottamaan tarvittavan taiteellisen ja teknisen ennakkosuunnittelumateriaalin ja tarvittavan toteutuksen liittyvän ohjeistuksen sekä huomioimaan suunnitelmissaan annetun raamin ja aikaresurssin. Opiskelija osaa aikatauluttaa ja johtaa omaa työskentelyään sekä tiedostaa ekologisen kestävyyden työskentelylle asettamat vaatimukset.

 

Laajuus: 18

Aikataulu: 07.01.2025 - 16.04.2025

Vastuuopettaja (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Vastuuopettaja (koskee tätä kurssikertaa): Merja Väisänen

Kurssin yhteystiedot (koskee tätä kurssikertaa):

Kurssin CEFR-taso (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Opetuskieli ja suorituskielet (koskee tätä kurssikertaa):

Teaching language: Finnish. Languages of study attainment: Finnish, Swedish

SISÄLTÖ, ARVIOINTI JA KUORMITTAVUUS

Sisältö
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Kurssin tarkoituksena on syventää opiskelijan omia työskentelytapoja valitun työmetodin kautta ja tuottaa ideoita erilaisista lähtökohdista ja kehittää niitä lavastus- tai pukuideoiksi vuorovaikutuksessa muun työryhmän kanssa. Työryhmän kesken harjoitellaan lisäksi esitystuotannon aikatauluttamista, resurssien hallintaa ja kunkin oman työskentelyn organisoimista suhteessa muiden työtehtäviin. Työskentelyyn saa ohjaavaa opetusta.

     

Toteutus, työmuodot ja arvosteluperusteet
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Arviointi ja palaute perustuu kokonaisarvioon ryhmätyöskentelyn ja lopputuloksen summasta ja suhteesta omaan suunnittelutyöhön ja toteutukseen sekä työskentelyn sujuvaan organisoimiseen.

Työmäärä toteutustavoittain
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Tämän kurssin hyväksytty opintosuoritus toteutuu Teatterikorkeakoulun tälle kurssille asettamien läsnäolo vaatimusten mukaan: Kurssin hyväksytty suorittaminen edellyttää 100 % läsnäoloa ja annettujen tehtävien suorittamista, opettajan antamaan määräaikaan mennessä. Sairaudesta tai muusta vakavasta syystä johtuvasta poissaolosta pyydetään sähköpostitse ilmoittamaan ensisijaisesti sille opettajalle, jonka opetuskerralta on poissa (tai, jos tämä ei ole tavoitettavissa, ryhmän vastuuopettajalle). Korvaavuudesta neuvotellaan tapauskohtaisesti vastuuopettajan kanssa

    Itsenäinen työskentely, ryhmätyöskentely, keskustelut, palautteet.

     

PERUSTIETOJA

Korvaavuudet
Esitiedot
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Esitiedot

SDG: Kestävän kehityksen tavoitteet

    3 Terveyttä ja hyvinvointia

    4 Hyvä koulutus

    5 Sukupuolten tasa-arvo

    11 Kestävät kaupungit ja yhteisöt

    12 Vastuullista kuluttamista

LISÄTIETOJA

Lisätietoja
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Opetuskieli: suomi

    Opetusperiodi: 2024-2025 Kevät III - IV
    2025-2026 Ei opetusta

    Ilmoittautuminen:

    Opintojakso suoritetaan yhdessä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun kanssa. Tälle opintojaksolle voi osallistua vain pukusuunnittelun opiskelijat Aalto-yliopiston ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun yhteistyösopimuksen mukaan.

    Kurssin maksimi osallistujamäärä on 4 pukusuunnittelun opiskelijaa.