Osion kuvaus

 • Tervetuloa aikaansaamisen verkkomateriaalin pariin.


  Vetkutteletko ja viivytteletkö tehtävien tekemistä? Koetko ehkä olevasi aikaansaamaton? Tuntuuko, että aika menee hukkaan? Jos kyllä, ei hätää, olet todennäköisesti ihan normaali yliopisto-opiskelija: Lähes kaikki opiskelijat yliopistossa ovat ajoittain aikaansaamattomia. Jos aikaansaamattomuus kuitenkin vaivaa sinua ja haluaisit oppia olemaan aikaansaavempi, hyppää mukaan tämän verkkomateriaalin pariin, ja opi itsestäsi ja siitä miten voit saada paremmin aikaan.

  Aikaansaamisen aakkoset - materiaalipaketti sisältää tietoa aiheesta, sekä erilaisia tehtäviä, jotka auttavat aikaansaamisessa. Tehtävät ovat erityisen tärkeitä juuri tässä aiheessa: aikaansaaminen on taito, jota pitää harjoitella käytännössä. Aikaansaamattomalle käy helposti niin, että tehtäviin ei tule tartuttua tiedosta ja hyvistä aikomuksista huolimatta. Näin voi käydä myös tämän verkkomateriaalin kohdalla. Siksi on erityisen tärkeää, että tartut tämän verkkomateriaalin tehtäviin.

  Materiaalipaketti koostuu kahdesta osasta. Ensimmäisessä osassa (Mistä aikaansaamattomuudessa on kysymys?) käsitellään aikaansaamattomuutta ilmiönä sekä erilaisia aikaansaamattomuuten vaikuttavia tekijöitä. Sen avulla voit oppia ymmärtämään paremmin mistä juuri sinun aikaansaamattomuudessasi voi olla kysymys. Toisessa osassa (Tehtäviä, jotka auttavat saamaan aikaan!) on erilaisia näkökulmia ja tehtäviä, joita tekemällä harjoittelet aikaansaamista ja samalla oppit saamaan aikaan.

  Tämä materiaalipaketti on järjestetty eteneväksi kokonaisuudeksi, ja on suositeltavaa, että käyt sen läpi järjestyksessä alusta loppuun. Voit myös käydä materiaalia läpi haluamassasi järjestyksessä.

  Materiaalipaketin tekstit ovat kaikkien luettavissa ja myös tehtävistä on itsenäisesti tehtävissä oleva versio tarjolla kaikille. Mikäli haluat tehtävät palauttaa kurssisivustolle ja näin myös saada tehtävistä palautetta ja ohjausta, lähetä sähköpostia kurssin ylläpitäjälle mikko.inkinen@aalto.fi.

  Ja nyt matkaan!

  HUOM! Palautetta ja kehittämisehdotuksia verkkokursseista ja - materiaaleista voi antaa: https://www.webropolsurveys.com/S/A93FF09E2A1511B6.par