Osion kuvaus

  • Tervetuloa Tuumasta toimeen - Itseopiskelumateriaalin pariin

    Ihan ensimmäiseksi: kiitä itseäsi siitä, että olet ottanut tämän askeleen ja päättänyt antaa aikaasi tärkeän taidon kehittämiselle!



    Ajanhallinnan ja kalenterin käytön opettelu kuulostaa tylsältä ja puuduttavalta, ja monesti se laitetaan samaan sarjaan oman arjen budjetin teon kanssa. Miksi käyttää aikaa sellaisen opetteluun? Kuulostaako tutulta: "Osaanhan minä suunnitella, mutta ongelmani on aikaansaaminen!", "Suunnittelen kyllä, mutta aika ei riitä kaikkeen mitä pitäisi tehdä!" Tässä itseopiskelumateriaalissa pureudutaankin ajanhallinnan avulla noihin kahteen yleiseen ongelmaan: liikaa tekemistä tai vaikeuksia saada aikaan.

    Ajanhallinta ei ole vain velvollisuuksien hoitoa, vaan sen kautta sinulle tulee näkyväksi se, mihin aikasi oikeasti menee ja miksi. Taustalla on tärkeä, ehkäpä ihmisyyden tärkein kysymys: mihin aikasi käytät tällä pallolla kun elämä on rajallista? Kalenteri kertoo paljon siitä, mihin aikasi todellisuudessa menee. Vastaako kalenterin sisältö sitä, mitä arvostat ja mikä on sinulle tärkeää? Viekö se kohti jotain sinulle merkityksellistä? Jos ei, minkä pitäisi muuttua? 

    Katso seuraava 6 minuutin video:


    Tämä itseopiskelumateriaali tarjoaa mahdollisuuksia:

    - tarkastella omaa ajankäyttöäsi osana itsensä johtamisen taitoja

    - opetella ajankäytön suunnittelua ja aikataulussa pysymistä

    - oppia uusia taitoja ja kerrata jo osaamaasi


    Tämän itseopiskelumateriaalin läpikäyminen ja siihen sisältyvien tehtävien tekeminen tulee viemään n. 3-5 tuntia, mutta parhaimman hyödyn saat irti, kun aikataulutat sen useammalle eri päivälle. Pelkästään ajanhallinnasta lukeminen ilman tekoja on sama kuin pänttäisit ravinto-opasta muuttamatta mitään ruokavaliossasi tai juttelisit personal trainerin kanssa säännöllisesti koskaan menemättä varsinaisesti toteuttamaan saamiasi ohjeita salille. Teethän myös itseopiskelumateriaaliin sisältyvät tehtävät!


    Voit nyt tehdä alla olevan vapaaehtoisen testin ajanhallinnasta ja/tai siirtyä itseopiskelumateriaalin pariin.

    • Verkko-osoite icon
    • Tämän sivuston materiaalin ovat suunnitelleet Aalto yliopiston psykologi Merita Petäjä ja työyhteisövalmentaja Päivi Suokas, Kehityshyppy OY.

      Materiaalin on muokannut ja tuottanut verkkopohjaiseksi Aalto yliopiston psykologi Sanni Saarimäki, 2017.