Topic outline

 • Aloita tästä!

  Tervetuloa harjoittelemaan armollisempaa asennetta elämään!


  Olet oikeassa paikassa, jos...

  • Huomaat, että väsyt ympäristösi aiheuttamien paineiden alla tai olet henkisesti kovilla
  • Ajatukset itseäsi kohtaan ovat kriittisiä ja arvioivia
  • Piiskaat itseäsi yhä kovempiin suorituksiin ja vaadit itseltäsi enemmän kuin keneltäkään muulta
  • Olet muuten vain tyytymätön elämääsi tai sinun on vaikea saada yhteyttä tunteisiisi
  • Haluat tutkia, mitä itsemyötätunto oikein on


  Itsemyötätuntoinen suhtautuminen on yksi hyödyllisimmistä taidoista, jonka voit elämäsi aikana oppia

  Kun olet ystävällinen itsellesi, voit elää täydesti, pelkäämättä etkä uuvu. Ystävällisyys itseä kohtaan toimii polkuna menestykseen, koska ystävällisyys auttaa sinua suuntautumaan uudelleen kohdatessasi esteitä ja vaikeuksia. Pystyt paremmin kohdata vaikeat tunteesi tai hankalan palautteen ja löydät itsestäsi voimia yrittää uudelleen.

  Myötätunto auttaa paremmin kuin kova itsekritiikki, vaikka oletkin ehkä tottunut ajattelemaan, että olemalla ankara itsellesi pääset parhaisiin suorituksiin. Myötätunnon puute saattaa näkyä perfektionismina, omien saavutusten vähättelynä tai vetkutteluna ja näin estää sinua olemasta paras mahdollinen itsesi.

  Tämä kurssi koostuu mindfulness-harjoituksista, joiden avulla voimme kehittää hyväksyvää ja myötätuntoista suhtautumista itseemme.

  Mindfulness tarkoittaa hyväksyvää tietoista läsnäoloa ja auttaa meitä havainnoimaan ympäristöä sekä omia ajatuksia, tunteita ja kehon tuntemuksia juuri sellaisina kuin ne ovat. Mindfulness- harjoittelu auttaa kehittämään hyväksyvää ja ystävällistä suhtautumista itseen.


  Kurssin materiaalin ovat tehneet Aallon opintopsykologit. Videoilla opiskelijoita esittävät näyttelijät Ida Tiilikainen ja Eero Tiilikainen.

  Oletko valmis aloittamaan?