Topic outline

  • Ilmoittautuminen, paikka & pakollinen läsnäolo ensimmäisellä harjoituskerralla

     

    Kurssilla ei ole luentoja eikä tenttiä. Kurssi tehdään kokonaan pienryhmätyönä. Viikkoharjoitusryhmiä on 5 ja yhteen ryhmään tulee ilmoittautua OODIssa ennen kuin ilmoittautuminen sulkeutuu 3.3.

    H02 ma 14.15-16.00 (Matti Yli-Ojanperä)

    H03 ti 10.15-12.00 (Matti Yli-Ojanperä)

    H04 ti 14.15-16.00 (Matti Yli-Ojanperä)

    H05 pe 10.15-12.00 (Seppo Sierla)

    H06 pe 14.15-16.00 (Seppo Sierla)

    Ryhmät aloittavat viikolla 4-8.3.2019. Läsnäolo ensimmäisellä kerralla on pakollista, koska silloin muodostetaan parit. Laita etukäteen mailia Seppo Sierlalle jos et force majeur syystä (sairaus) pääse paikalle. Yksin tekeminen ei ole resurssien takia mahdollista.

    Paikkana on huone 3549 TUAS talon 3. kerroksessa. Tule TUAS talon aulan lasiseinäisellä hissillä 3. kerrokseen. Kun tulet hissistä ulos, käänny oikealle ja mene lasiovesta sisään. 3549 on oikealla puolellasi.

     

    Pakollinen esitietokurssi

     

    Esitietona on ELEC-C8203 Automaatiojärjestelmät 2. Jos olet sen sijaan suorittanut vanhan kurssin ELEC-C1220 Automaatio 2, pätee seuraava (helpotettu) suoritustapa: suorita ensin esitehtävät 1-3 ja sen jälkeen ala suorittamaan kurssia normaalisti. Esitehtävistä saa 30p, joten sinun tarvitsee tehdä vähemmän loppupään (vaikeita) tehtäviä saadaksesi tavoittelemasi arvosanan. Varmista että parillasi on sama tilanne esitietokurssin suhteen.

     

    Suorittaminen

     

    Kaikki tehtävät tehdään pareissa. Varmista että parillasi on sama tilanne esitietokurssin suhteen (kts kohta ’Pakollinen esitietokurssiä’.

    3549:ssä on päivystys viikkoharjoitusten aikana viikkoon 21 (20-24.5.2019) asti, johon mennessä tehtävät pitää palauttaa. Pääsiäisen takia opetusta ei järjestetä 19-23.4.2019. Viikkoharjoitusten ulkopuolisina aikoina huone 3549 on käytettävissä itsenäiseen työskentelyyn.

    Kurssi koostuu joukosta tehtäviä, jotka on havainnollistettu alla olevassa kuvassa. Nuolet ilmaisevat tehtävien suoritusjärjestyksen. Ryhmän vetäjä mielellään antaa kysyttäessä tukea, kunhan tehtävänannon ohjeistusta on noudatettu. Vihreissä tehtävissä annetaan perusteellisempaa tukea ja muissa annetaan vinkkejä. Tehtäväkohtaiset materiaalit löytyvät ”Tehtävät” sivulta.


    Suorittaminen tapahtuu demoamalla kasvotusten harjoitusten vetäjälle. Pakollista läsnäoloa on ensimmäisen viikon jälkeen sen verran, että saa palautettua tehtävät. Suositellaan, että tulette paikalle joka viikko, sillä harjoituksissa annetaan teknistä tukea. Kaikkien ryhmän jäsenten tulee olla paikalla palautuksissa, mutta tarvittaessa yksittäisistä poikkeuksista voidaan sopia etukäteen. Kukin pari etenee omaan tahtiin, eli kurssin saa halutessaan pakettiin monta viikkoa etuajassa ennen kesätöiden alkua.

     

    Arvostelu

     

    Kurssilla ei ole tenttiä ja arvosana määräytyy suoritettujen tehtävien yhteenlasketun pistemäärän mukaan. Jokaisesta tehtävästä saa 10p ja harjoitusten vetäjän osoittamia puutteita voi täydentää niin monta kertaa kuin tarvitaan. Jos joku tehtävä jää ajanpuutteen takia kesken, harjoitusten pitäjä arvioi kuinka suuri osa siitä on saatu valmiiksi ja pisteyttää sen mukaan. Arvosanarajat menevät seuraavasti:

     

    101-110: 5

    91-100: 4

    81-90: 3

    71-80: 2

    61-70: 1

     

    Osasuoritusten voimassaolo

     

    Osasuoritukset eivät ole voimassa enää seuraavalla kurssikerralla – kurssi perustuu pienryhmäopetukseen ja olisi ongelmallista, jos joku olisi jo suorittanut osan tehtävistä. Poikkeuksista voi neuvotella Seppo Sierlan kanssa, jos on hyvä syy kuten pitkäaikainen sairaus. Opetukseen aktiivisesti osallistuville annetaan tukea, joten läpipääsy ei aiheuttane ongelmia.