Topic outline

  • Tervetuloa Kirjoita asiantuntevasti -kurssille!

    Kurssin tavoitteena on harjoitella työelämän asiateksteihin ja akateemisiin teksteihin liittyviä taitoja sekä madaltaa kirjoittamisen kynnystä. Kurssin aikana tutustutaan erilaisiin tekstilajeihin analysoimalla, kommentoimalla, muokkaamalla ja kirjoittamalla niitä. Kurssin sisältö täsmentyy ensimmäisen kokoontumiskerran jälkeen, jotta toteutus palvelisi juuri tämän ryhmän tarpeita mahdollisimman hyvin.

    Kurssilla tehdään  yksilötyönä kaksi palautettavaa tekstiä, joista lyhyemmän määräpäivä on kurssin aikana, pidemmän sen jälkeen (ohjeet myöhemmin). Lisäksi kontaktituntien aikana tehdään pienempiä harjoituksia yksilö- ja ryhmätöinä. Koska suuri osa oppimisesta perustuu tuntiosallistumiseen, kurssilla on 80 prosentin läsnäolovaatimus. 

    Ryhmä on suunnattu erityisesti ELOn opiskelijoille, mutta soveltuu myös muille ARTSin opiskelijoille.

    Käytännön ohjeita:

    • Seuraa kurssin MyCourses-sivua, erityisesti uutiset-/announcements-osastoa säännöllisesti.
    • Pidä opetuskerroilla mukana oma kannettava tietokoneesi sekä kynä.
    • Ilmoita mahdollisista poissaoloistasi minulle sähköpostitse os. kaisa.ranta@aalto.fi. Erityisen tärkeää on ilmoittaa, mikäli et pääse 1. opetuskerralle.
    • Kysy rohkeasti, jos jokin jää epäselväksi! Aloita keskustelu MyCourses-sivustolla tai lähetä sähköpostia.

    Tunnit pidetään Otakaari 1:n U-siivessä 1. kerroksessa EY-salissa (U121b). Varsinaista kurssikirjaa ei ole, vaan oppimateriaali muodostuu kurssin aikana kalvoistani, käsiteltävistä esimerkkiteksteistä ja kunkin opiskelijan omista tehtävistä. Kokoan aineistot MyCoursesin Materiaalit-osioon.

    • Forum icon
      General discussion Forum
      Not available unless: You belong to H05 (Oodi)
    • Forum icon
      Vapaamuotoisen esseen välipalautus 30.1. klo 23.55 mennessä Forum
      Not available unless: You belong to H05 (Oodi)
    • Forum icon
      Levyraati eikun tekstiraati! palauta ke 6.2. klo 16.00 mennessä Forum
      Not available unless: You belong to H05 (Oodi)
    • Pituus: n. 5 sivua (vastaa n. 10 000 merkkiä)

      Tieteellinen asiatyyli ja lähdeviittaustekniikka

      Tekstissä pitää viitata vähintään kolmeen eri lähteeseen, jotka on koottu loppuun lähdeluetteloksi.

      Valitse itse opiskelualaasi liittyvä aihe ja otsikoi itse. Voit hyödyntää muiden kurssien tehtävänantoja (eli saa palauttaa sellaisenkin tekstin, jota on tekemässä jotain muutakin opintosuoritusta varten). Myös jokin sopivan mittainen teorialuku tekeillä olevasta kandidaatintutkielmasta sopii. Kokonaisuuden on kuitenkin oltava luettavissa sellaisenaan – älä siis vain copypastaa satunnaista viiden sivun pätkää tutkielmasta, vaan muokkaa palautettavaa osaa tarpeen mukaan niin, että siitä tulee mielekäs kokonaisuus. (Usein helpoin konsti on tehdä uuteen tekstiin sopiva johdanto ja yhteenveto.)

      Arvioin tehtävän asteikolla hyväksytty/vaatii korjauksia. Lisäksi annan palautetta siitä, mikä onnistui ja mikä ehkä ei: kommentoin mm. jäsennystä, kappale- ja virkerakenteiden informatiivisuutta ja selkeyttä, kielenhuollon normien noudattamista sekä argumentaation ja lähteistyksen riittävyyttä. Mikäli tehtävä vaatii korjauksia, että voin hyväksyä sen, ohjeistan erikseen myös sähköpostitse.

      Huom.! Jos tarvitset välipalautetta tai sinulla on kysyttävää, lähetä minulle sähköpostia 22.2. mennessä. Lupaan vastata viikon kuluessa, ja niin sinulla on aikaa myös muokata. Pyri kuitenkin ensin ratkaisemaan ongelma itsenäisesti esim. kirjoitus- tai kielenhuolto-oppaiden avulla.