Topic outline

  • Not available unless: Your User account contains (use: aalto.fi) contains aalto.fi

    ДОБРО ПОЖАЛОВАТЬ НА КУРС  "LIIKE-ELÄMÄN VENÄJÄÄ 1"

    Русский язык для делового общения 1

    Ennen ensimmäistä luentoa on hyvä kerrata  substantiivien ja adjektiivien päätteet.   Katso Kafe Piter 1.

    Laajuus: 3op

    Kurssin asema: KTK-tutkinnon kieli- ja viestintäopinnot; KTK- tai KTM - tutkinnon monikielisen yritysviestinnän sivuopintokokonaisuus. Aalto-yliopiston korkeakoulujen vapaasti valittavat opinnot.

    Opetusperiodi: I, III (syksy 2018, kevät 2019). Kurssi järjestetään  samansisältöisenä yhden periodin pituisena.

    Työmäärä toteutustavoittain:

    1. Lähiopetus 36 h

    2. Itsenäinen opiskelu: oppimistehtävät sekä luennoille ja tentteihin valmistautuminen 42h

    3. Tentit (kirjallinen ja suullinen) 3h

    Osaamistavoitteet: Kurssin suoritettuasi hallitset peruskieliopin rakenteet ja liike-elämän perussanastoa, pystyt selviytymään tavallisimmista suullisista liike-elämän viestintätilanteista ja tunnet niihin liittyvää venäläistä tapakulttuuria. Osaat laatia ko. tilanteisiin liittyviä yksinkertaisia sähköpostiviestejä apuneuvoja hyväksi käyttäen ja soveltaa taitoasi myös vapaamuotoisessa kirjallisessa viestinnässä.

    Sisältö: Venäjän kieliopin keskeisiä rakenteita, mm. nominien sijamuodot, verbien aikamuodot ja aspektit sekä adjektiivien ja adverbien vertailuasteet. Liike-elämän suullisia viestintätilanteita, kuten esittäytymis-,esittely- ja small talk-tilanteita, hotellin valitseminen, henkilöstöstä ja asiakaskunnasta kertominen, tapaamisesta sopiminen, mielipiteen ilmaiseminen. Sähköpostiviestinnan perussanastoa ja rakenteita.

    Toteutus, työmuodot ja arvosteluperusteet:

    1. Luennot: säännöllinen ja aktiivinen osallistuminen tuntityöskentelyyn (10%)

    2. Oppimistehtävät (20%)

    3. Suullinen tentti (20%)

    4. Kirjallinen tentti (50%)

    Oppimateriaali:

    Oppikirja: Kotane, Lyudmila, tekstikirja Russian for Business A2 (ISBN 978-586-547-728-0) + työkirja Russian for Business, A2, workbook (ISBN 978-586-547-729-7), 2014,  http://ruslania.com/books/176857/russkij-yazyk-dlya-delovogo-obsheniya-a2-russian-for-business-uchebnik-rabochaya-tetrad-s-otvetami-i-cd

    Myynti: kirjakauppa Ruslania, Bulevardi 7, https://ruslania.com. Opiskelijakortilla alennusta (ei koske verkkokauppatilauksia).