Topic outline

 • Tervetuloa Mindfulness stressinhallinnassa -työpajan verkkomateriaalin pariin

  Kaipaatko työkaluja stressin, ahdistuksen tai jännityksen vähentämiseen? 

  6-kerran Mindfulness stressinhallinnassa –työpajassa opetellaan

  • olemaan läsnä hetkessä
  • havaitsemaan tarkemmin omia ajatuksia, tunteita ja kehon viestejä
  • hyväksyvää ja myötätuntoista suhtautumista itseen
  • keinoja stressin ja jännityksen vähentämiseen
  • keinoja vaikeuksien kohtaamiseen


  Mindfulness on hyväksyvää tietoista läsnäoloa. Säännöllisen mindfulness-harjoittelun tiedetään vähentävän stressiä ja ahdistusta. Harjoittelu on keino lisätä itsetuntemusta, parantaa keskittymiskykyä ja oppia tunteiden säätelyä. Työpajassa on kuusi kahden tunnin mittaista kokoontumista, joissa tehdään erilaisia mindfulness -harjoituksia sekä käsitellään kokoontumiskerran teemaa myös keskustellen. Tavoitteena on integroida mindfulness-harjoittelu osaksi jokaisen osallistujan arkea, joten omatoiminen harjoittelu kokoontumiskertojen välillä on olennainen osa työpajaa. Harjoitteluun on hyvä varata noin 30 minuuttia päivässä koko kuuden viikon ajan.

  Tämä kurssin MyCourses-alusta sisältää kurssikohtaiset kotitehtävät ja lisämateriaalia kurssia varten. Kurssisivusto on avoin kaikille, mutta vain kurssille ilmoittautuneet Aallon opiskelijat näkevät yhteiset keskustelut alustalla ja vain he pääsevät palauttamaan kotitehtäviä alustan kautta.


  Ilmoittautuminen, ajankohta ja lisätietoja:

  Kurssi kokoontuu seuraavina ajankohtina:

  • maanantaisin klo 10.00-12.00, 29.10.-3.12.2018, luokka Majakka (M140), Otakaari 1. Työpaja on suomenkielinen.

  Työpajaan otetaan korkeintaan 12 opiskelijaa. Haastattelemme osallistujat etukäteen, jotta voimme suunnitella työpajan mahdollisimman hyvin osallistujien tarpeita vastaavaksi. Huomioithan, että työpaja ei sovellu akuutissa kriisitilanteessa oleville.

  Lisätiedot ja ilmoittautumiset: opintopsykologi(at)aalto.fi tai puhelimitse ryhmän vetäjille, Minna Nevala (040 353 8112) ja Sanni Saarimäki (050 501 8773).