Topic outline

    • Koska esitehtävää ei voinut tehdä ennen 9.5., sen palauttamatta jättäminen ei vaikuta negatiiviseti kurssin kokonaisarvosteluun. Sensijaan palauttaminen viimeistään keskiviikkona 22.5. klo 16.00 mennessä antaa ylimääräisiä pisteitä. Lue ensin Simonin kirjan kappaleet 11 ja 12. Vastaa sitten seuraaviin tehtäviin. Voit vastauksiesi yhteydessä lisäksi tuoda esille myös aiheisiin liittyviä asioita, jotka koet erityisen hankaliksi ymmärtää. Tehtävänannosta ja aiheesta saa vapaasti esittää muitakin ajatuksia kuin kysytyt vastaukset.

    • Lue ensin Simonin kirjan kappaleet 13 ja 14 sekä  Luennot -sivulta luentomuistiinpanot Käänteishila ja sironta ja viime syksyn luentokalvot. Luentokalvoilla ei käytetä luentomuistiinpanoissa esitettyä Fermin kultaista sääntöä,. Kaikkea kirjan asiaa ei varsinkaan tässä vaiheessa tarvitse syvällisesti ymmärtää ja tutustuminen, joka mahdollistaa esitehtäviin vastaaamisen, riittää. Vastaa sitten seuraaviin tehtäviin. Voit vastauksiesi yhteydessä lisäksi tuoda esille myös aiheisiin liittyviä asioita, jotka koet erityisen hankaliksi ymmärtää. Tehtävänannosta ja aiheesta saa vapaasti esittää muitakin ajatuksia kuin kysytyt vastaukset.

    • Lue ensin Simonin kirjan kappaleet 15 ja 16 sekä  Luennot -sivulta luentomuistiinpanot ja viime syksyn luentokalvot Blochin teoreema ja melkein vapaiden elektroinen malli sekä Elektronien vyöteoria. Simonin kirjassa Blochin teoreema käsitellään hyvin lakoonisesti verrattuna sen tärkeyteen kiinteän aineen fysiikassa. Siksi  "Aikataulut jaopetusmateriaali"- sivulta löytyy myös oppikirjalisämateriaalia Blochin teoreemasta ja NFE-mallista (Ibach & Luth, Solid-State Physics, ss. 105-112), mihin kannattaa myös tutustua. Luentokalvojen alku noudattelee tämän esityksen henkeä. Vastaa sitten seuraaviin tehtäviin. Voit vastauksiesi yhteydessä lisäksi tuoda esille myös aiheisiin liittyviä asioita, jotka koet erityisen hankaliksi ymmärtää. Tehtävänannosta ja aiheesta saa vapaasti esittää muitakin ajatuksia kuin kysytyt vastaukset.