ARTS-A0702 - Digitaalinen maalaus ja vektorikuvitus (verkkokurssi), 24.02.2020-29.05.2020
This course space end date is set to 31.05.2024 Search Courses: ARTS-A0702
Topic outline
-
Tehtävät ja arviointi
Kurssin luennot ja tehtävät julkaistaan viikottain maanantaina kello 17 mennessä. Ensimmäinen viikko tulee verkkoon siis 24.2. kello 17.
Tehtävät palautetaan sunnuntaihin kello 19 mennessä. Voit tarvittaessa olla viikon jäljessä aikataulusta, mutta mielellään ei tätä enempää.
Viikon luennot ja tehtävät ovat omana osionaan.Kurssilla on kolmenlaisia tehtäviä
Pakolliset harjoitukset
Vapaaehtoiset harjoitukset
Projektityöt
1. Pakollisiin harjoitustehtäviin kuuluu perustehtävät tärkeimmistä tekniikoista.
2. Vapaaehtoisissa harjoituksissa voi jatkaa perustekniikoita tai kokeilla uudenlaisia. Vapaaehtoisilla tehtävillä voi kompensoida pakollisten harjoitusten puutteita.
3. Projektityöt ovat muodoltaan vapaampia, mutta laajempia tehtäviä kuin harjoitukset. Projektitöissä voidaan käyttää ja yhdistellä harjoitustöissä opittuja tekniikoita tai kokeilla esimerkiksi internetistä löytyviä tekniikoita. Projektitöitä tehdään lähtökohtaisesti kaksi kokonaisuutta: yksi vektorigrafiikalla ja yksi pikseligrafiikalla (maalaus tai kuvamanipulaatio). Tekniikat voidaan kuitenkin myös yhdistää yhdeksi projektityöksi.Lue tehtävänanto ja arvosteluperusteet tarkasti. Älä tee, mitä ei pyydetä. Älä käytä työkaluja tai ominaisuuksia, joita ei ole tehtävänannossa.
Harjoitukset ja niiden itsearviointi palautetaan verkkolomakkeella.
Pakollisilla tehtävillä on tunnistekirjain ja -numero, kuten P1. Vapaaehtoiset tehtävät on merkattu lisäksi kirjaimella X, esimerkiksi PX3.
Arviointi
Kaikista harjoituksista ja projektitöistä voit tienata pisteitä. Pisteiden määrä perustuu itsearviointiin joka tehdään tehtävien palautuksen yhteydessä verkkolomakkeella. Jokaisesta tehtävästä arvioit itse:
- Käytin tehtävään varatun ajan aktiiviseen työskentelyyn
- Huomattuani virheitä, korjasin ne
- Onnistuin tehtävässä omiin taitoihini nähden erinomaisesti
Itsearviointisi lisäksi myös opettaja antaa tehtävästä arvion, joka vaikuttaa tehtävän pistemäärään. Arvioinnissa otetaan huomioon arviointiperusteet, jotka on lueteltu tehtävänannossa. Myös väärien työkalujen käytöstä tulee penaltia. Käytä vain tehtävänannossa lueteltuja työkaluja (paitsi vapaissa tehtävissä voit tietenkin soveltaa)
Nämä määrittävät kuinka monta pistettä tehtävästä saat. Harjoitustehtävien maksimipistemäärät vaihtelevat viidestä viiteentoista, tosin joitain ei arvostella ollenkaan. Projektitöistä voi saada molemmista 25 pistettä. Vapaaehtoisista harjotteista voit saada maksimissaan viisi lisäpistettä.
Pisteet määrittävät kurssiarvosanasi ja niiden maksimi on 190.
Pisteet - Arvosana
60 - 1
90 -2
120 - 3
150 - 4
170 - 5
Tehtävänpalautus ja itsearviointi tehdään verkkolomakkeella. Jotta voit lähettää tiedostoja verkkolomakkeen kautta, tarvitset Google-tunnukset.
Kaikilla aaltolaisilla on mahdollisuus ilmaiseen ja rajoittamattomaan google-tiliin. Lisätietoa, sekä ohjeet käyttäjäksi rekisteröitymiseksiTehtävänpalautus tehdään siis jokaisesta viikon tehtävästä erikseen.
Sähköpostisi toimii lomakkeen tunnistustietona, joten kirjoitathan sen aina oikein lomakkeeseen :)
Kaikki palautettavat harjoitteet ovat julkisia ja niitä voidaan käyttää kurssin/yliopiston toimesta esimerkiksi kurssin promoamiseen, ellet erikseen sitä vasten tahdo. Tämän voi ilmoittaa tehtävänpalautuslomakkeessa.
Palauta tehtävä myös etusivun forumille, jotta kurssitoverisi näkevät myös minkälaisia tehtäviä muute ovat tehneet
Itsenäiset suorittajat voivat palauttaa tehtävät kerralla.
Voit nähdä kurssin rakenteen ja kurssin osioiden pisteytykset edistymiskaaviosta. Edistymiskaavion tulokset lähetetään sinulle noin joka toinen viikko ja voit siitä tarkistaa kuinka monta pistettä sait palautetuista tehtävistä.
Voit halutessasi jatkaa tehtävää ja palauttaa sen myöhemmin uudestaan. Voit myös tehdä heti enemmän kuin yhden palautuksen. Yritä kuitenkin käyttää tehtäviin varattu aika yhteen tehtävään.
Opetusvideoiden käyttö
Viikottain tulevassa paketissa tulee linkit YouTubessa olevaan opetusvideomateriaaliin. Useimmiten tämä on soittolista, eli se sisältää useita videoita. Soittolista on koostettu oikeaan katselujärjestykseen.Videoita on kahta päätyyppiä
Luento
Demo
Luennot kannattaa katsoa kahdesti. Ensin kannattaa silmäillä koko video tai useampi video soittolistasta, jotta saa kokonaiskuvan ominaisuudesta. Tämän jälkeen tulee ottaa itselle vastaavan tyyppinen esimerkkikuva kuin videolla näkyy ja kokeilla kaikki videolla näkyvät ominaisuudet itse pysäyttäen video tarvittaessa.
Demo-videoita katsotaan harjoitustehtäviä tehdessä. Niissä käydään läpi tehtävien suositeltu tekemisen tapa. Demo-videoita voi katsoa opetusmateriaalina niin, että seuraa demoa ja tekee samalla tavalla. Jos ominaisuudet tuntuvat sujuvan voi tehdä myös niin, että tekee itse ja katsoo demoa vasta jälkeenpäin. Demo-videot tulee kuitenkin aina katsoa, koska niissä on myös oppeja, jotka eivät näy Luento-videoilla. Osa videoista on nimetty Luento + Demo -videoiksi
Joissakin tehtävissä on tarkka tekemisen rytmi, joka näkyy demo-videoilla. Tämä on ohjeistettu myös tehtävänannossa.
Ohjelmia ja opetusvideoita tulee käyttää samaan aikaan. Tähän on kaksi vaihtoehtoa: 1. ikkunat vierekkäin ja 2. video eri laitteella. Ikkunat kannattaa asettaa vierekkäin niin, että video näkyy pienehkössä ikkunassa ohjelman vieressä. Voit raahata ikkunan kiinni windowsin reunoihin niin se täyttää windowsin näkymän puoliksi ja tämän jälkeen raahata ikkunoiden välistä ikkunat kapeammiksi. Jos tarvitsee jossain vaiheessa nähdä tarkemmin videota, sen voi laittaa hetkeksi koko näytön muotoon (punainen nuoli). Koko näytön tilasta pääsee pois painamalla näppäimistöstä ESC-näppäintä. Videon/selaimen ikkunan ollessa aktiivinen sen voi pysäyttää painamalla välilyöntiä.