Topic outline

  • Aikataulu ja ohjeita kevätryhmän esseen tekemiseen

    6.4. keskiyöhön mennessä: palauta MyCoursesiin aihe-ehdotus (tai ehdotuksia), perusteluja aiheen valinnalle sekä jos mahdollista, alustavaa bibliografiaa (huomaa kurssin sivupalkissa oleva Peruskirjallisuutta-lista). Netta ja Juhana antavat muutaman päivän sisällä palautetta.

    9.4. klo 13–15 Netta ja Juhana antavat Zoomissa ohjausta esseen aiheeseen, rajaukseen, tutkimuskysymykseen, runkoon ja kirjallisuuteen liittyen, ts. sisältökysymyksiin.

    18.4.2021 keskiyöhön mennessä: Jätä MyCoursesiin esseestäsi luonnos, jossa on ESSEEN OTSIKKO + BIBLIOGRAFIA perusteluineen + RUNKOLUONNOS (esim. ranskalaisilla viivoilla, mitä aiot esseessä käsitellä ja missä järjestyksessä). Netta ja Juhana antavat muutaman päivän sisällä palautetta.

    7.5. klo 13–15 Netta ja Juhana antavat Zoomissa ohjausta esseen aiheeseen, rajaukseen, tutkimuskysymykseen, runkoon ja kirjallisuuteen liittyen, ts. sisältökysymyksiin.

    15.4.-1.6.2021 Tieteellisen kirjoittamisen arviointi, rästiryhmä sekä I- että II-periodin esseeaiheille (Eino, skrollaa alas tätä sivua)

    6.6.2021 keskiyöhön menessä on lopullisen esseen viimeinen rästipalautusmahdollisuus MyCoursesiin.

    Esseen arviointi ja kurssiarvosanan antaminen tapahtuvat 14.6.2021 mennessä.


    • Forum icon

      Ohjeet

      1. Palauta essee mielellään word-tiedostona (ei pdf). 
      2. Jokainen esseen palauttaja aloittaa oman keskustelun. Nimeä esseesi: Oma_Nimi_Esseen_otsikko
      3. Yllä kuvatun aikataulun sisällä anna kommentti omalle esseellesi, kommenttiin kiinnitetään täytetty palautematriisi (eli itsearvio). Lataa itsearviointilomake täydennettäväksi.


      Tarkista ennen palautusta, ettei mikään "hylätyn kriteeri" toteudu

      • Jokin seuraavista puuttuu: nimiösivu, sisällysluettelo, johdanto, johtopäätökset, lähdeluettelo (Katso esseeohjeesta s. 2 ja 5)
      • Jokin seuraavista puuttuu: lähteiden arviointi (taulukot, 5 kpl + kokoava yhden kappaleen mittainen arvio lähteistä johtopäätösten yhteydessä) tai tekstinäytteet, 3 kpl. (Katso esseeohjeesta "Liitteet".)
      • Seuraavien välillä ei havaittavissa yhteyttä: tutkimuskysymys-sisällysluettelo-johdanto-käsittelyluvut-johtopäätökset.
      • Tutkimuskysymystä ei ole. (Katso esseeohjeesta luku 1)
      • Viitemerkinnät puuttuvat tai niissä ei ole hyödynnetty APA-ohjeita.  Puutteiden vuoksi esseestä ei erotu, onko siinä omaa pohdintaa. (Katso esseeohjeesta luku 3, Viitemerkinnät)
      • Lähdeluettelossa ei ole lainkaan hyödynnetty APA-ohjeita. (Katso esseeohjeesta "Lähteet")

      Tarkemmat tiedot  arviointitaulukosta (linkki exceliin).

      Saat palautteen Einolta sähköpostitse todennäköisesti viikon sisällä, viimeistään 14 vuorokautta esseen palauttamisen jälkeen. 

    • Assignment icon

      Kun olet saanut Einolta hyväksynnän tieteellisen kirjoittamisen osuudesta ja tehnyt esseehen sen jälkeen tarvittavat korjaukset ja viilaukset, palauta essee tähän boksiin. Tämä vihoviimeinen palautusboksi on auki keskiyöhön 6.6.2021 saakka. Arvostelu ja kurssiarvosana annetaan viimeistään 14.6.2021.