Topic outline

  • Kurssin oppimateriaali, joka sisältää myös harjoitustehtävät, on A+-järjestelmässä sivulla https://plus.cs.aalto.fi/y1/2020s/ (avataan 7.9. klo 10). Kirjaudu järjestelmään Aalto-tunnuksilla (Aallon ulkopuoliset opiskelijat saavat tunnukset ilmoittautumisen jälkeen).

    Ilman kirjautumista voit lukea oppimateriaalin vanhempaa versiota, joka on sivulla https://tarjotin.cs.aalto.fi/cs-a1111/static-pages/. Vanhempi versio ei sisällä kurssin harjoitustehtäviä. Sivun alalaidassa on linkki syksyn 2015 opetusmonisteeseen (pdf-tiedosto), jota voi käyttää silloin, jos elektroninen oppimateriaali ei ole esim. verkkoyhteysvian takia käytettävissä. Se ei kuitenkaan sisällä tehtävänantoja, ja sen lukujako on eri kuin kurssin nykyisessä oppimateriaalissa.

    Niille, jotka haluavat mieluummin lukea englanninkielistä oppikirjaa, suositellaan kirjaa Gaddis: Starting Out with Python, 2nd Ed. tai uudempi, Pearson.

    Kurssin aikaisempi tuntiopettaja Teemu Sirkiä on laatinut kalvopaketin, johon on koottu tiiviisti tietoa Pythonin perusasioista. Vaikka kalvopaketti ei kuulu virallisiin kurssivaatimuksiin, siitä voi olla paljon hyötyä esim. harjoitustehtäviä tehdessä. 



    • Jos elektroninen oppimateriaali ei ole käytettävissä esim. verkkoyhteyksien vian vuoksi, voit lukea vuoden 2015 opetusmonistetta, joka sisältää suurimmaksi osaksi samat asiat. Opetusmoniste ei sisällä tehtävänantoja, ja sen lukujako on eri kuin nykyisessä oppimateriaalissa.