Topic outline

  • OODI ilmoittautuminen on pakollinen. OODIssa ilmoittaudutaan vain kurssille, eli siellä ei ole mitään ryhmäilmoittautumisia. OODI deadline on 8.3.21 klo 23.59.


    Opettajat

    Seppo Sierla, Niko Karhula ja Leo Matikainen

    etunimi.sukunimi@aalto.fi

    Suorittaminen

    Moduuli suoritetaan joko omalla koneella tai loggaamalla etäältä Maarintie 8 (TUAS) talon AS5 luokkaan. Kokemuksemme on että VM Horizon Client ohjelma toimii paremmin kuin VM Horizon HTML Access. AS5 ympäristöön liittyvät tekniset tukipyynnöt tulee laatia "Ohjeet teknisen tukipyynnön laatimiseen" dokumentin mukaisesti ja lähettää nimetylle assitentille. Eclipsen ja UAExpert ohjelmiston voi kohtuullisella vaivalla asentaa omalle koneelle, mutta sitä ei tueta eikä siihen liittyviin teknisiin ongelmiin anneta apua. Ryhmätyö onnistuu etäältä esim Teams, Zoom tai Skype screen share toiminnallisuuden avulla samalla tavalla kuin jos oltaisiin PC luokassa yhden koneen äärellä. On myös sallittua jakaa tehtävien osia ryhmäläisten kesken.

    Koko kurssi suoritetaan samassa 2-3 hengen ryhmässä. Ilmoita ryhmä laittamalla sähköpostilla ryhmäläisten nimet ja opiskelijanumerot Seppo Sierlalle (cc muille ryhmäläisille) mieluiten 5.3 mennessa ja viimeistään 12.3 mennessä. Kuittausviestissa ilmoitetaan ryhmällesi nimetty opettaja, joka hoitaa teknisen tuen ja vastaanottaa palautukset. Jos et löydä ryhmää, niin laita maili Seppo Sierlalle viimeistään 10.3 mennessä.

    Moduuli koostuu joukosta tehtäviä, jotka on havainnollistettu alla olevassa kuvassa. Nuolet ilmaisevat tehtävien suoritusjärjestyksen. 'Perustaso' tehtävissä annetaan teknistä tukea ja 'keskivaikea' tehtävissä annetaan kevyempää tukea (vinkkejä) - ryhmäsi nimetty opettaja antaa sähköpostilla tukea, kunhan tukipyyntö on laadittu "Ohjeet teknisen tukipyynnön laatimiseen" dokumentissa kuvatulla tavalla. Tehtävänannot löytyy Assignments alasivulta.

    Tehtävänannoissa on kuvattu suorittaminen tarkemmin. Suorittaminen tapahtuu lähettämällä screenshotit tai video toimivasta ratkaisusta ja vastaukset reflektiokysymyksiin ryhmäsi nimetylle opettajalle, joka ilmoittaa pisteet paluupostissa (tai pyytää täydentämään palautusta jos sen perusteella on epäselvää että toimiiko).  Jos tehtävän suorittamiseen liittyen on ollut väärinkäsityksiä (tai palautusta ei voida pisteyttää, koska se on liian suppea), suoritusta voi täydentää ilman että tulee minuspisteitä. Jos reflektiokysymysten vastaukset ovat puutteellisia, niin annamme vinkkiä ja pyydämme täydentämään. Kaikkien tehtävien palautusten deadline on 21.5. Kurssin voi halutessaan suorittaa etupainotteisesti ja saada valmiiksi vaikka huhtikuun aikana, jos on kiire päästä kesätöihin. Ryhmäläisten tulee sopia keskenään millä aikataululla edetään. Kukin ryhmä etenee omalla aikataulullaan.

    Tehtävät


    Tehtävien suoritusjärjestys

     

    Arvostelu

    Kurssilla ei ole tenttiä ja arvosana määräytyy suoritettujen tehtävien yhteenlasketun pistemäärän mukaan. Jokaisesta tehtävästä saa 10p ja harjoitusten vetäjän osoittamia puutteita voi täydentää niin monta kertaa kuin tarvitaan. Jos joku tehtävä jää ajanpuutteen takia kesken, harjoitusten pitäjä arvioi kuinka suuri osa siitä on saatu valmiiksi ja pisteyttää sen mukaan. Arvosanarajat menevät seuraavasti:

     

    101-110: 5

    91-100: 4

    81-90: 3

    71-80: 2

    61-70: 1

     

    Osasuoritusten voimassaolo

     

    Osasuoritukset eivät ole voimassa enää seuraavalla kurssikerralla – kurssi perustuu pienryhmäopetukseen ja olisi ongelmallista, jos joku olisi jo suorittanut osan tehtävistä.  Poikkeuksista voi neuvotella Seppo Sierlan kanssa, jos on hyvä syy kuten pitkäaikainen sairaus.